ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

Zήσης Παπαϊωάννου: Θέλει προσοχή, προσήλωση σε αυτό που κάνουμε και πολλή αγάπη


Τον Ζήση Παπαϊωάννου τον γνωρίσαμε μέσα από τη μικρή και τη μεγάλη οθόνη. Ένας πετυχημένος ηθοποιός της νέας γενιάς, με πολλές συμμετοχές στο ενεργητικό του τόσο σε τηλεοπτικές σειρές όσο και σε αγαπημένες κινηματογραφικές ταινίες, όπως είναι και η αριστουργηματική ταινία "Ευτυχία". Φυσικά δε σταματά μόνο εκεί καθώς μόλις κυκλοφόρησε το δεύτερο παιδικό βιβλίο. Η Townsendia είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί του και να μάθει όλες τις λεπτομέρειες τόσο για το νέο του πολύ ενδιαφέρον βιβλίο αλλά και όχι μόνο. Ακολουθείστε μας σε αυτό το όμορφο ταξίδι στο κόσμο του βιβλίου αλλά και της υποκριτικής... 

"Βασιλική, Η μαγική ηχώ της Επιδαύρου" είναι το νέο σας παιδικό-εφηβικό βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε. Ποιο είναι το θέμα του βιβλίου σας; 

Κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2019 και συνεχίζει να πετάει σε όλα τα βιβλιοπωλεία της χώρας και όχι μόνο. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να εκφράσω στους αναγνώστες σας, αλλά κυρίως στο αναγνωστικό μου κοινό, ένα μεγάλο και γλυκό φιλί από εμένα. Τους ευχαριστώ από καρδιάς. Το θέμα της ιστορίας μου είναι η Επίδαυρος. Ένα εμβληματικό ανοικτό θέατρο. Ένας χωρίς των ηθοποιών κυρίως και όχι μόνο... σκηνογράφων, ενδυματολόγων, σκηνοθετών. Η ηρωίδα μου Βασιλική (το όνομά της αγαπημένης μου γιαγιάς) στα όνειρά της ανακαλύπτει την... Ηχώ. Με την δύναμη της φωνής της ανακαλύπτει έναν φίλο της κόσμο ηχητικό κόσμο.., Ανακαλύπτει το Ασκληπιείο του θεού ιατρού την ιστορία ολάκερη. Η Βασιλική που Δρα επί της Αύρας που θα πει ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ.

Ποια είναι τα μηνύματα που θέλετε να περάσετε μέσα από την "Βασιλική" που είναι η πρωταγωνίστρια του βιβλίου σας; 

Να μάθουν αρχαιοελληνικές λέξεις-εκφράσεις μέσω παιδικού βιβλίου. Αυτό και μόνο.



Πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι να γράφετε ένα βιβλίο για παιδιά, δεδομένου ότι τα παιδιά είναι ένα αυστηρό κοινό;

Πολύ αυστηρό θα έλεγα, αλλά μέχρι τώρα η επαγγελματική μου πορεία μου έδειξε έναν κόσμο μαγικό εύκολο. Γράφοντας το κάθε βιβλίο μου είναι ξεχωριστό. Θέλει προσοχή, προσήλωση σε αυτό που κάνουμε και πολλή αγάπη.

Αυτή την περίοδο συμμετέχετε σε δύο τηλεοπτικές σειρές που σημειώνουν μεγάλη επιτυχία, πρόκειται για τη σειρά του ΑΝΤ1 "Γυναίκα χωρίς όνομα" και στον ALPHA στη σειρά "Κρατάς Μυστικό". Μιλήστε μας για τους ρόλους σας στις δύο επιτυχημένες σειρές. 

Φέτος τα επαγγελματικά μου τα έφτασα στα ύψη. Πολλή δουλειά πράγμα που σημαίνει πολλές υποχρεώσεις. Μου αρέσει. Δεν θέλω να γκρινιάζω. Πέρασα ωραία και στις δύο αυτές παραγωγές. Στον ΑΝΤ1 λίγο κουράστηκα στα γυρίσματα λόγω βουνού, στον Alpha στη σειρά "Κρατάς Μυστικό" μιας και πρόκειται για κωμωδία το ευχαριστήθηκα. Τα γυρίσματα διήρκεσαν πολλές ημέρες και έτσι υπάρχει πλέον δέσιμο μεταξύ των ηθοποιών και συντελεστών. Μια ωραία εμπειρία.



Ποιο ήταν το δικό σας αποτύπωμα στην ταινία "Ευτυχία"; Μοιραστείτε μαζί μας κάποια στοιχεία της συμμετοχή σας. 

Τι να πω για αυτό το αριστούργημα. Είμαι πολύ υπερήφανος, που ανήκω στο cast των ηθοποιών. Είναι η 6η μου ταινία κατά σειρά. Μια μεγάλη παραγωγή, θα έλεγα μια συνεργασία με λεπτομέρεια. Μπαίνω στην ταινία στο πρώτο πεντάλεπτο. Όταν η Ευτυχία φτάνει στην Αθήνα και στα στενά της πλάκας (περιοχή της Ακρόπολης) θαυμάζει την Μαρίκα Κοτοπούλη και εκεί πιάνει με τον δικό της τρόπο.. εμένα. Της εξηγώ ποια είναι η Μαρίκα. Εκεί που της εξηγώ με φωνάζει ξανά και με τον δικό της αυθόρμητο τρόπο μου λέει "ωραίος Φιόγκος". Σε αυτό το σημείο το κοινό γελάει, ενώ κατά την διάρκεια της προβολής ο κόσμος κλαίει... Άφησα το αποτύπωμά μου και για αυτό αγαπώ δίπλα την ταινία και τον κόσμο που την αγκάλιασε.

Οι ρόλοι που υποδυθήκατε είναι πολλοί και διαφορετικοί. Ποιο είναι το δικό σας αγαπημένο είδος;

Είμαι 15 χρόνια ηθοποιός. Ο αγαπημένος μου ρόλος είναι στην ΕΡΤ1 στη σειρά "Λούφα και Παραλλαγή" στο ρόλο του Καψιμιτζή. Αγαπημένη σειρά 1 έτους στον Β' κύκλο. Αγαπημένος ρόλος, αλλά κυρίως αγαπημένη εποχή κάπου στο 2008. Το είδος που αγαπώ πολύ είναι ο κινηματογράφος, 6 ταινίες είναι αυτές και συνεχίζω. Άλλωστε πέραν από το δίπλωμα που έχω από τη σχολή του "Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν" παρακολουθώ και σεμινάρια μεγάλων Κινηματογραφιστών όπως το πρόσφατο του σκηνοθέτη και ντοκιμαντερίστα Βασίλη Λουλέ. 



Είστε ένας άνθρωπος που συνδέετε πολλά και διαφορετικά πράγματα επαγγελματικά. Ένα κομμάτι σας είναι ότι διδάσκεται σε σεμινάρια υποκριτικής. Πως είναι για εσάς αυτή η θέση; Τι σας αρέσει στο κομμάτι της επιμόρφωσης; 

Μου αρέσει να γνωρίζω κόσμο. Είμαι τυχερός στο θέμα της διδασκαλίας. Καταρχάς έχω διδαχτεί από μεγάλους δασκάλους και έτσι με τη σειρά μου διδάσκω όπου μπορώ. Ήμουν για ένα μήνα εισηγητής διαλέξεων στην "Ακαδημία πολιτών" όλης της χώρας. Έχω βρεθεί και αλλού. Πρόσφατα έχω πρόταση να διδάξω σε μεγάλο όμιλο σεμιναρίων.  Είναι ωραίο το ταξίδι της επιμόρφωσης.

Μία γεμάτη εξ αρχής χρονιά για εσάς. Θα θέλατε να μοιραστείτε με το κοινό μας τα μελλοντικά σας σχέδια;

Μου λείπει η ξεκούραση... αλλά δεν μου αρέσει να μένω άπραγος. Αυτή την εποχή γράφω το τρίτο μου βιβλίο και συζητώ για την 7η ταινία μου, με γυρίσματα κάπου εκεί στη Θεσσαλονίκη... εποχής και αυτή. Ίσως με μουστάκι ξανά! Χαχαχα γελώ μα μου αρέσει...



Συνέντευξη: ΜΑΡΙΑ ΓΟΥΣΙΟΥ 

* Φωτογραφικό υλικό από το αρχείο του κυρίου Ζήση Παπαϊωάννου