ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

Κινηματογραφικές Πρεμιέρες - Πέμπτη 09/05


Βρισκόμαστε στα μέσα του Μαΐου και ακόμη ο καιρός μας οδηγεί στους χειμερινούς κινηματογράφους. Οι νέες ταινίες που θα μας κρατήσουν συντροφιά είναι πολλές και διαφορετικές. Σας προσκαλούμε να τις γνωρίσουμε παρέα πριν τις απολαύσουμε στην μεγάλη οθόνη...

Σε σκηνοθεσία Τζάστιν Κέλι, με πρωταγωνιστές τους Κρίστεν Στιούαρτ, Λόρα Ντερν, Κέλβιν Χάρισον Τζούνιορ, Κόρτνεϊ Λοβ, Νταϊάν Κρούγκερ, Τζιμ Στάρτζες έρχεται μία αληθινή ιστορία ενός επιτυχημένου συγγραφέα... 

JT Leroy -Η Πιο Μεγάλη Απάτη


Η Λόρα Άλμπερτ γράφει υποδυόμενη το avatar της, έναν νεαρό ομοφυλόφιλο άντρα, που ζει στο περιθώριο με το όνομα JT LeRoy. Όταν το λογοτεχνικό της ντεμπούτο γίνει μπεστ σέλερ και ο JT LeRoy καταλήξει ο αγαπημένος του λογοτεχνικού κόσμου, σκέφτεται μία αλλόκοτη λύση για να διατηρήσει την ανωνυμία της, δίνοντας ζωή στο ψευδώνυμό της. Πρόκειται για την ανδρόγυνη αδελφή του φίλου της, τη Σαβάνα Κνουπ, που συνδέεται με τη φεμινιστική και περιθωριακή πλευρά της Λόρα. Οι δυο τους ζουν πια διπλές ζωές, μπαίνουν δυναμικά στη λογοτεχνική και κινηματογραφική ελίτ και ανακαλύπτουν τον πραγματικό τους εαυτό, ενώ υποδύονται.


Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα έχουν ως θέμα απ' ότι φαίνεται τους επιτυχημένους συγγραφείς. Άλλη μία ταινία παρουσιάζει την ιστορία ενός επιτυχημένου συγγραφέα που έκανε την έκπληξη γράφοντας ένα βιβλίο που έγινε best seller. Η επόμενη ταινία έχει τίτλο... 

Το Μυστήριο του Κυρίου Πικ


Σε μία περίεργη βιβλιοθήκη στην καρδιά της Βρετάνης, τη "Βιβλιοθήκη των Απορριφθέντων Βιβλίων", μία νεαρή εκδότρια ανακαλύπτει ένα εκπληκτικό χειρόγραφο που αποφασίζει αμέσως να εκδώσει. Το μυθιστόρημα γίνεται μπεστ - σέλερ. Αλλά ο συγγραφέας του, ο Ανρί Πικ, ένας ιδιοκτήτης πιτσαρίας, που πέθανε πριν από δύο χρόνια, δε θα μπορούσε να είχε γράψει τίποτε άλλο πέρα από τη λίστα με τα ψώνια, σύμφωνα με τη χήρα του. Ένας κριτικός λογοτεχνίας, πεπεισμένος ότι πρόκειται για απάτη, αποφασίζει να ερευνήσει την υπόθεση, με την απρόσμενη βοήθεια της κόρης του αινιγματικού Ανρί Πικ.


Η επόμενη ταινία έχει κερδίσει το βραβείο για καλύτερο σενάριο στο Φεστιβάλ San Sebastian, όπως επίσης ήταν υποψήφια για την καλύτερη ταινία στο ίδιος Φεστιβάλ. Ο Ντιέγκο Λέρμαν σκηνοθετεί τη βραβευμένη με Γκόγια Ερμηνείας, Μπάρμπαρα Λένι, σε μια συναρπαστική ταινία γυναικείας ανατομίας.

Μια Ιδιαίτερη Οικογένεια 

Η Μαλένα έχει κανονίσει να υιοθετήσει ένα νεογέννητο παιδί. Όταν όμως το παιδί γεννιέται, οι βιολογικοί του γονείς ζητάνε ξαφνικά περισσότερα χρήματα από όσα έχουν συμφωνηθεί. Τότε η Μαλένα ξεκινά ένα αβέβαιο ταξίδι γεμάτο ηθικά και νομικά διλήμματα: πόσο μακριά μπορεί να φτάσει για να πάρει αυτό που θέλει;


Η επόμενη ταινία έχει συμμετάσχει σε σειρά διεθνών φεστιβάλ κινηματογράφου, ανάμεσά τους το φημισμένο φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι, αλλά και αυτά των Ζυρίχης και Βαρσοβίας. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους εμφανίζονται οι Riccardo Scamarcio και Valerio Mastandrea. 

Euforia

O Matteo είναι ένας νέος επιχειρηματίας, ευφυής, τολμηρός και δυναμικός. Ζει μια ζωή στα άκρα γεμάτη προκλήσεις. Ο αδελφός του Ettore, είναι καθηγητής σε σχολείο και ζει ακόμη στη μικρή επαρχιακή πόλη όπου οι δυο τους γεννήθηκαν. Είναι ένας άνδρας συνετός, με μια ήσυχη ζωή σε μια ρουτίνα που τον βολεύει, ένας άνθρωπος που συνειδητά επιλέγει να ζει στη σκιά. Αυτοί οι δύο εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι θα έρθουν κοντά σε μια κρίσιμη στιγμή της ζωής τους και θα ανακαλύψουν μετά από χρόνια απουσίας ξανά ο ένας τον άλλον. 


Ακολουθεί ένα Animation με βαθιά νοήματα και σημαντικά μηνύματα όπου το κυριότερο είναι πως σε έναν κόσμο όπου επικρατεί η ατέλεια, κανείς δεν κρίνει κανέναν. 

 Ugly Dolls: Τα Ασχημογλυκούλια

Πολύ καιρό πριν, οι κούκλες δημιουργήθηκαν για να προσφέρουν ζεστασιά και αγάπη στα παιδιά. Από πού όμως προέρχονται οι κούκλες; Κάπου ανάμεσα στο τέλος της γραμμής συναρμολόγησης και το ράφι των παιχνιδιών στα καταστήματα, υπάρχει μια μαγευτική γη όπου ζουν όλες οι κούκλες. Όμως, μέχρι σήμερα καμία από όσες φτάνουν στα παιδιά δεν προέρχεται από την Ασχημούπολη, το μέρος όπου ζουν όλες οι αταίριαστες, παρατημένες και ατελείς κούκλες. Ανάμεσα τους οι: Οξ, Μόξι, Γουέιτζ, Μπάμπο, Παγερίδας, και Τυχερίδας. Όλες τους είναι ευχάριστα αδαείς για τις ιδιαιτερότητές τους και έχουν μια ευτυχή άγνοια για κάθε ζωή έξω από την πόλη τους, που είναι γεμάτη κέφι, τεράστιες γιορτές και ακόμα μεγαλύτερα πάρτι.



Καλές κινηματογραφικές προβολές!



*Φωτογραφία Εξωφύλλου: thebest.gr