ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

«Σφαγή!» με δωρεάν είσοδο στο Metropolitan: The Urban Theater

Η θεατρική Παράσταση «Σφαγή», παρουσιάζεται με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, στο θέατρο Μετροπόλιταν στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικών Θεατρικών ομάδων Θυμέλη 2024.

Το φεστιβάλ έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και αντί εισιτηρίου θα συλλέγονται τρόφιμα μακράς διαρκείας, χαρτικά, απορρυπαντικά, είδη προσωπικής υγιεινής υπέρ της Φιλόπτωχου Αδελφότητας Κυριών Θεσσαλονίκης.

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει την 8η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θεατρικών Σχημάτων Θυμέλη, το οποίο φέτος θα διεξαχθεί στο θέατρο Μετροπόλιταν στη Θεσσαλονίκη, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Περίληψη:

Tο έργο έχει ως αφορμή τη συμπλοκή δύο εντεκάχρονων παιδιών σε μια πλατεία και περιγράφει τη συνάντηση, σ’ ένα αστικό διαμέρισμα, των δύο ζευγαριών που καλούνται να συζητήσουν τον τσακωμό των παιδιών τους, με τρόπο ώριμο και πολιτισμένο.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς οι γονείς χάνουν τον έλεγχο, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να συμπεριφέρονται οι ίδιοι σαν «παιδιά».

Καθώς κανείς από τους τέσσερις δεν αντέχει να αναλάβει το δικό του μερίδιο ευθύνης, οι χαρακτήρες συγκρούονται, εφευρίσκουν συμμάχους και ανακαλύπτουν τον εχθρό στο ίδιο τους το σπίτι. Τελικά θα εκραγούν, αναδεικνύοντας ως νικητή το θεό της Σφαγής.


Παίζουν:

Σωτηρία Κατούνα, Χρήστος Δελτσίδης, Ρόζα Μάρκου, Μάνος Κανταλάς

Κοστούμια: «Φύρδην Μίγδην»

Σκηνοθεσία, Επιμέλεια σκηνικών, Μουσική επιμέλεια: Γιώτα Αλεξοπούλου


Πληροφορίες:

Metropolitan: The Urban Theater

Βασ. Όλγας 65 & Φλέμινγκ 2, Θεσσαλονίκη

Για πληροφορίες: 

www.kepo.gr – 2310 602599 – 2310 421059

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: 

Κυριακή, 19 Μάι 2024 στις 20:00