ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

Τοσκάνη: Το ομορφότερο μέρος της Ευρώπης

Λιβάδια, πεδιάδες, πράσινο, μαγευτικά σπίτια, ωραίοι άνθρωποι.

Είναι η πρωτεύουσα της Φλωρεντίας. Λεονάρντο ντα Βίντσι, Μικελάντζελο και Ντάντε Αλιγκέρι («ο πατέρας της ιταλικής γλώσσας») είναι μόλις τρείς από τις προσωπικότητες που γεννήθηκαν σε αυτή την πόλη που κι όμως είναι αληθινή. Μαγεία. 

Λιβάδια, πεδιάδες, πράσινο, μαγευτικά σπίτια, ωραίοι άνθρωποι. Κι αν από τις φωτογραφίες πιστεύεις ότι αυτό το μέρος, μπορείς να βρεθείς σε μόλις τρεις ωρίτσες, να απολαύσεις τον πολιτιμό του, την ομορφιά και την τέχνη του. 

Η Τοσκάνη είναι από τις πιο οργανωμένες περιοχές παγκοσμίως όσον αφορά τον αγροτουρισμό, με καταλύματα που απευθύνονται σε όλα τα βαλάντια, και αυτός είναι μάλλον και ο ιδανικότερος τρόπος για να την ανακαλύψετε.

Το San Gimignano με τους περίπου δέκα πύργους είναι ένα από τα πιο διάσημα σημεία της Τοσκάνης. Αν πάλι επιλέξετε τη Σιένα, ή αλλιώς τη Ροζ Πολιτεία και μείνετε εντός των τειχών της και πάλι κερδισμένοι θα είστε. Τα σοκάκια της Πολιτείας αποτελούν πραγματικό λαβύρινθο αλλά δε θα σας νοιάζει καθόλου αν χαθείτε. Όπως και να γίνει θα καταλήξετε στην Πιάτσα ντελ Κάμπο που είναι σε σχήμα αρένας.

Αν πρόκειται να ψωνίσετε κάτι από την Τοσκάνη, αυτό είναι ένα μπουκάλι λάδι. Έτσι για αλλαγή από τα παρθένα ελληνικά ελαιόλαδα. Επίσης, το μέλι με δεντρολίβανο της Τοσκάνης δε θα το βρείτε πουθενά αλλού.

Ένα μπουκάλι Chianti είναι, επίσης, μια αγορά που πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε. Επισκεφθείτε μάλιστα και την ομώνυμη περιοχή για να δείτε τους αμπελώνες.

Το φαγητό της Τοσκάνης είναι αρκετά βαρύ, αλλά εξαιρετικά νάστιμο. Το πεκορίνο τους είναι εκπληκτικό όπως και τα φρέσκα ζυμαρικά, που συνδυάζονται με ντόπια κρέατα και αλλαντικά.