ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

Είδαμε και προτείνουμε: "ΚΑΤΕΡΙΝΑ Χ" του Τζών Μιχάλη από τη θεατρική ομάδα "Παραβάτες της Σκηνής"

"ΚΑΤΕΡΙΝΑ Χ" του Τζών Μιχάλη από τη θεατρική ομάδα "Παραβάτες της Σκηνής" του εμπορικού συλλόγου Πυλαίας, σε σκηνοθεσία Βάνας Βουρτσάκη.

Πρέπει εξ αρχής να διευκρινίσω ότι πρόκειται ότι για ερασιτεχνική ομάδα. Και ακριβώς το μόνο που κάνει την παράσταση αυτή να διαφέρει από μία επαγγελματική, είναι το ότι δεν υπάρχει εισιτήριο, οι ηθοποιοί δεν αμείβονται από αυτό, ωστόσο βλέπεις μια επαγγελματική «δουλειά». Είναι φανερό ότι έχουν μοχθήσει για αυτή, έχουν θυσιάσει πολλές προσωπικές ώρες, για να μας προσφέρουν ένα άρτιο αποτέλεσμα! Για να μην προσθέσω ότι έχω δει πολλές επαγγελματικές δουλειές, που είναι γεμάτες από κακό ερασιτεχνισμό, λόγω κυρίως της έλλειψης γνώσης θεάτρου και των κανόνων του!

Πρόκειται για το σωστό ερασιτεχνικό θέατρο, που τολμά να έχει πρόταση, να είναι ρηξικέλευθο, μακριά από εμπορικές αηδίες και πατέντες. Αυτό το θέατρο που οφείλει να είναι ο πνεύμονας πολιτισμού της περιοχής του και όχι μόνο!

Ο χώρος: Είναι ένα γλυκύτατο μικρό, ζεστό  θεατράκι στην οδό Αισχύλου 6 στην Πυλαία. Αποτέλεσμα και δημιούργημα προσωπικής εργασίας φυσικά!

Το έργο: Είναι του Τζών Μιχάλη, που γνωρίσαμε ήδη από το: "Τρίτη Τετάρτη νυχτερινή". Το θέμα του είναι η κακοποίηση της γυναίκας που ο συγγραφέας το αναδεικνύει άψογα σε όλα τα επίπεδα, συνεπικουρούμενος από την μουσική του Νίκου Πανδή, που αγκαλιάζει αρμονικά το έργο, ενώ οι δυο τους έχουν δημιουργήσει τους "Blue Poet" με αντικείμενο τη μουσική για τραγούδι, θέατρο, χοροθέατρο και κινηματογράφο. Σαφέστατα πρόκειται για πολύπλευρους ανθρώπους της τέχνης.

Η σκηνοθεσία: Η Νανά Βουρτσάκη που έχει κάνει τη σκηνοθεσία, είναι και θεατρολόγος. Όμως δεν έχει μόνο την απαραίτητη γνώση, αλλά και το ταλέντο που είναι ευδιάκριτο. Έχει μεταμορφώσει τους "υποκριτές" σε ηθοποιούς! Η σκηνή του βιασμού, που αποδίδεται τόσο ρεαλιστικά, κόβει την ανάσα. Μπράβο της πραγματικά! Είναι φανερό πόσο έχει αφιερωθεί στο έργο της, που θα μπορούσε ουσιαστικά να είναι και μονόλογος, όμως η Νανά Βουρτσάκη, ευτυχώς μοιράζεται το όνειρό της για καλό θέατρο και έτσι με τη σκηνοθεσία της έχει εντάξει πολλούς ηθοποιούς μέσα στο έργο, βγαλμένους μέσα από την Ελληνική κοινωνία. Υπέροχη η σκηνή με την βουρκωμένη μαμά πίσω και τον αμίλητο πατέρα μπροστά, στο δωμάτιο του νοσοκομείου. Και ενώ δεν υπάρχουν σκηνικά όλα λειτουργούνε!

Η υποκριτική: Όπως σας είπα, το έργο θα μπορούσε να ήταν και μονόλογος. Η Αγγελική Καρκάλου, λοιπόν, από την οποία περιστρέφεται όλη η ιστορία της κακοποίησης, κυριολεκτικά και μεταφορικά κουβαλάει όλο το έργο στις πλάτες της. Και πρόκειται για πολύ γερές πλάτες. Άτλαντας!!! Από άρθρωση, κίνηση, υποκριτική, ταλέντο, δεν της λείπει τίποτα! Μπράβο σου κοπέλα μου!

Μένουν 2 ακόμη παραστάσεις: Σάββατο, 27 και Κυριακή, 28 Απριλίου και επειδή ο χώρος είναι μικρός κάντε τις κρατήσεις σας ΤΩΡΑ στο 690 938 3386. Αξίζει, δεν… κοστίζει, παρά μόνο στην έξοδό σας υπάρχει ένα κουτί ελεύθερης συνεισφοράς, γιατί πρέπει όχι μόνο να αντιμετωπίζονται τα έξοδα τέτοιων χώρων, αλλά και να τους διατηρούμε ζωντανούς!

Μετά την παράσταση ακολουθεί συζήτηση με σκηνοθέτη, ηθοποιούς και ψυχολόγο. Είναι λυτρωτική καθώς... Ε πάτε και θα καταλάβετε!


Γράφει ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΑΒΝΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ