Ερωφίλη και Αργυρώ Καπαρού - Όταν η Nouvelle Vague… έφερε το ελληνικό Νέο Κύμα - TOWNSENDIA

TOWNSENDIA

Η τέχνη δεν είναι ούτε για τους πολλούς ούτε για τους λίγους. Είναι για τον καθένα ξεχωριστά. William Shakespeare

Ερωφίλη και Αργυρώ Καπαρού - Όταν η Nouvelle Vague… έφερε το ελληνικό Νέο Κύμα

Share This

ΕΡΩΦΙΛΗ - ΑΡΓΥΡΩ ΚΑΠΑΡΟΥ
Όταν η Nouvelle Vague… έφερε το ελληνικό Νέο Κύμα 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020
ΞΕΦΩΤΟ (μουσική σκηνή)

H Nouvelle Vague είναι ο τίτλος που φωτογραφίζει το δημιουργικό κύμα της μουσικής, στο Παρίσι της δεκαετίας του 50’, όπου νέοι δημιουργοί αποτύπωσαν στα τραγούδια τους πιο λιτά μουσικά σχήματα και μελωδίες, πάνω σε ποιήματα.

Συνήθως τον ερμηνευτή συνόδευε ένα όργανο, κιθάρα ή πιάνο, ανάλογα με το μουσικό όργανο που έπαιζε ο ίδιος ο συνθέτης κάθε φορά.

Στην Ελλάδα το εισήγαγε σαν δημιουργός, ο συνθέτης Γιάννης Σπανός, ο οποίος έγραφε και εξέδιδε εκείνη την περίοδο, πολλά τραγούδια του στο Παρίσι  όπου κατοικούσε.

Στην Αθήνα, με την στήριξη του τότε δισκογραφικού παραγωγού, Αλέκου Πατσιφά, καθιέρωσαν στην ελληνική δισκογραφία  τον  τίτλο  Νέο Κύμα (Nouvelle  Vague). 

Συνθέτες όπως οι: Γιάννης Σπανός, Λάκης Παππάς, Νότης Μαυρουδής, Διονύσης Σαββόπουλος, Λίνος Κόκοτος  και άλλοι, έγραψαν εκείνη την περίοδο, πριν τα μέσα της δεκαετίας του 60', αφήνοντας στο ελληνικό ρεπερτόριο, πολλά σημαντικά τραγούδια, που αγαπήθηκαν πολύ, ενώ παράλληλα επανασύστησαν με αυτό τον τρόπο στο κοινό, την ελληνική ποίηση και τους ποιητές μας.

Ερμηνευτές όπως η Αρλέτα, ο Γιάννης Πουλόπουλος, η Πόπη Αστεριάδη, ο Λάκης Παππάς, η Δήμητρα Γαλάνη, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Γιώργος Ζωγράφος, η Ρένα Κουμιώτη και άλλοι, έκαναν τα πρώτα τους βήματα, μέσα από το Νέο Κύμα.

Αυτή η παράσταση παρουσιάζει τα τραγούδια διαμάντια αυτής της περιόδου φωτίζοντας τα  πιο δυνατά και αγαπημένα τραγούδια των δημιουργών.

Δύο σημαντικές ερμηνεύτριες, η  Ερωφίλη και η Αργυρώ Καπαρού με κοινή καταγωγή από την  Κρήτη θα αποδώσουν με το ξεχωριστό χρώμα της φωνής τους τα τραγούδια. 

Ο σπουδαίος πιανίστας Νίκος Βελώνιας θα συνοδεύσει τις ερμηνεύτριες, με τον ίδιο λιτό τρόπο που επιβάλλει αυτό το είδος.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ξέφωτο
Λυκούργου 5, Λαδάδικα
Ώρα έναρξης: 23:00
Είσοδος: 8€
• Τηλ κρατήσεων: 6931091534, 6949950530
• Η αγορά του εισιτήριου δεν εξασφαλίζει θέση καθημένου
• Το εισιτήριο είναι θεάματος και δεν περιλαμβάνει ποτό

Pages