ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

Οι θρυλικοί Les Nègresses Vertes στο Club του Μύλου


LES NEGRESSES VERTES
CELEBRATING THE 30th ANNIVERSARY OF “MLAH”

Τιμή Εισιτηρίου: 25 ευρώ (προπωληση/ταμείο ) 

Σημεία προπώλησης: Διώροφων στη Καλαμαριά, Σάρωθρων στα λαδάδικα, Lotos, Musicland, Stereodisk, 123tickets.gr

Οι θρυλικοί Γάλλοι της gypsy punk, fusion / world music επιστρέφουν μετά από 28 χρόνια στην Ελλάδα γιορτάζοντας 30 χρόνια από το ντεμπούτο album τους! Οι Les Nēgresses Vertes είναι ένα από τα ελάχιστα συγκροτήματα που έγιναν διάσημα παγκοσμίως χωρις να τραγουδάνε στην αγγλική γλώσσα πουλώντας εκατομμύρια δίσκους!

Γεννημένοι στα προάστια του Παρισιού , η μουσική τους είναι μια μίξη από ethic ρυθμικά στοιχεία / flamenco / punk attitude / fusion rock επιρροές ! O ήχος τους χαρακτηριστικός με συνδυασμό ακορντεόν και κιθάρας ενώ το αντιρατσιστικό τους ύφος είναι γεμάτο απαράμιλλη ενέργεια και δυναμισμό.

1988 – Το Αlternative Rock βρίσκεται στην κορύφωσή του και οι Les Négresses Vertes κυκλοφορούν το ‘Mlah’. Ένα ιστορικό album που ανοίγει με ένα… βαλς, για να εξελιχθεί σε καταιγισμό, με το post-punk μανιφέστο ‘Zobi la mouche’, το ‘Voila l’été’, το ‘Sous le soleil de bodega’, το ‘Face à la mer’! 


1992 – Στα τέλη της χρονιάς οι Les Négresses Vertes επισκέπτονται την Αθήνα και το θρυλικό Ρόδον Club, στη μία και μοναδική τους ως σήμερα εμφάνιση, η οποία έχει μείνει ιστορική. Όσοι τους έχουν δει στη σκηνή, θυμούνται ακόμα την ενέργεια, το συναίσθημα, το πάθος και το δημιουργικό fusion μουσικών ειδών. 

2020 – Τo Σάββατο  7 Μαρτίου, οι Les Négresses Vertes έρχονται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη , για να γιορτάσουν μαζί μας στο Μύλο , την 30η επέτειο του MLAH’.

Μια χαρισματική και θορυβώδης μπάντα που γεννήθηκε στα εργατικά προάστια του Παρισιού στα 80s, μέσα από το εμβληματικό cabaret Zingaro, την punk και gypsy σκηνή της εποχής, και παραμένει, μέχρι και σήμερα, μία από τις πλέον εμβληματικές παγκοσμίως.

Το remix του William Orbit στο ‘Zobi’, τους άνοιξε την πόρτα της Μεγάλης Βρετανίας, όπου έδωσαν ιστορικές συναυλίες, με αποκορύφωμα την εμφάνισή τους στο Reading Festival του 1989, δίπλα σε ονόματα όπως οι New Order, Billy Bragg, The Pogues, Green on Red, Swans, Νew Model Army.

O τραγικός χαμός του τραγουδιστή Helno το 1993 ήταν μια κρίσιμη καμπή στην ιστορία του συγκροτήματος, την οποία κατάφεραν να ξεπεράσουν και να συνεχίσουν, εξερευνώντας νέες μουσικές κατευθύνσεις και συνεργασίες, όπως αυτές με τους Massive Attack για το καταπληκτικό remix του ‘Face à la mer’, και τον Howie B στην παραγωγή του album ‘Trabendo’.

Από το 2018 περιοδεύουν σε όλο τον κόσμο στο πλαίσιο της MLAH Tour, και το Σάββατο 7 Μαρτίου θα είναι στο Μύλο , για να γιορτάσουν μαζί μας τα 30 χρόνια από το album που προσδιόρισε ένα ολόκληρο μουσικό είδος. Ετοιμαστείτε για ένα πολυπολιτισμικό ξεφάντωμα υπό τους ήχους του Zobi La Mouche , του μεσογειακού Face A La Mer αλλά και το C’ est Pas la Mer à Boire , Voilà l’été , Apres La Pluie και άλλων μεγάλων επιτυχιών.