ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

7 + 1 νέα βιβλία για όλoυς


Ελληνική πεζογραφία με σύγχρονη θεματολογία, ξένα μυθιστορήματα από κορυφαία ονόματα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Στίχοι για τον έρωτα και την αγάπη, παιδικά βιβλία που θα συναρπάσουν τους μικρούς αναγνώστες μόλις κυκλοφόρησαν και σας περιμένουν σε όλα τα βιβλιοπωλεία. Με ένα ζεστό ρόφημα και μια αναπαυτική πολυθρόνα είναι ο ιδανικός συνδυασμός για τις κρύες μέρες και νύχτες του Φεβρουαρίου...

ΤΑΪΣΕ ΜΕ της Μαριαλένας Σπυροπούλου


Η Μαριαλένα Σπυροπούλου, μετά τη Ρου και να αναψηλάφηση της γυναικείας εφηβείας, επανέρχεται με ένα μυθιστόρημα που φωτίζει το γυναικείο πνεύμα στη σύγχρονη εποχή. Η ηρωίδα της αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στον έρωτα, στην αφοσίωση, στην ελευθερία των επιλογών και στις προσδοκίες των άλλων. Ένα σύγχρονο βιβλίο για τις γυναίκες του σήμερα, τις γυναίκες του χθες και κυρίως του αύριο. 

ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ - Ποιήματα από τη Σαφπώ μέχρι τον Ρεμπώ. Επιλογή / Επιμέλεια: Στρατής Πασχάλης


Ο βραβευμένος ποιητής Στρατής Πασχάλης επιλέγει και μεταφράζει ποιήματα για τον φτερωτό θεό, ποιήματα που μιλούν στην καρδιά και ξυπνούν συναισθήματα, που κατοικούν στις ψυχές των ανθρώπων από την αρχαιότητα ως σήμερα. 

ΜΕΡΑ / ΝΥΧΤΑ - Ταξίδια στο σκιπτόριο & Άνθρωπος στο σκοτάδι του Paul Auster


Δύο μεταφυσικά διηγήματα από τον μετρ της αφήγησης σε έναν τόμο. Δύο ιστορίες που προορίζονται να διαβαστούν μαζί. Δύο άντρες εγκλωβισμένοι σε δωμάτια: ο ένας άξαφνα ξυπνά σε μια ακατανόητη πραγματικότητα, ο άλλος λαχταρά να κοιμηθεί για να ξεφύγει από αυτή. Δεξιοτέχνης στη δημιουργία φανταστικών αλλά πιστευτών κόσμων, ο Paul Auster αποτιεί φόρο τιμής στη δύναμη της φαντασίας, λαβυρινθώδη φύση του νου και την υπερβατικότητα του μύθου. 

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ - Ένας Αμερικανός ανταποκριτής στον πόλεμο του 1897 του Stephen Crane


Ένας από τους σημαντικότερους ρεαλιστικούς συγγραφείς των ΗΠΑ, ο Stephen Crane, το έργο του οποίου παραμένει σχετικά άγνωστο στη χώρα μας, βρέθηκε στην Ελλάδα το 1897 ως πολεμικός ανταποκριτής, ακολουθώντας την αγαπημένη του. Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα και υπό την κοφτερή ματιά του ανήσυχου και περιπετειώδη ποιητή, μυθιστοριογράφου και δημοσιογράφου, το βιβλίο ξεδιπλώνει τη μάχη των Ελλήνων με τους Τούρκους, αλλά και τη μάχη που εξελίσσεται στην καρδιά του ήρωα. 

ΟΙ ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ ΕΝΟΣ ΙΠΠΟΤΗ της Ιωάννας Μπαμπέτας


Ιππότης χωρίς σπαθί γίνεται; Μπορεί ένας σπουδαίος ιππότης να αντιμετωπίσει έναν δράκο χωρίς πανοπλία; Τις απαντήσεις θα τις μάθουμε στο νέο βιβλίο της αγαπημένης συγγραφέα, το οποίο συμπεριλαμβάνει συμβουλές για γονείς και εκπαιδευτικούς από την ψυχολόγο - ψυχοθεραπεύτρια Κατερίνα Καλλιακούδη. 

ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ των Λιζ Γκάρντον Σκάνλον και Όντρεϊ Βέρνικ


Πέντε λεπτά είναι πολύ χρόνος... ή μήπως όχι; Ένα πανέξυπνο και πρωτότυπο βιβλίο για την ψευδαίσθηση και τη σχετικότητα του χρόνου μέσα από την καθημερινότητα ενός μικρού αγοριού. 

ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΙΣΤΑ, ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΕΠΙΠΕΔΟ της Αντιόπης Φραντζή


Ο πλανήτης μας εκπέμπει SOS. Η Συντροφιά της Φυσικής Περιπέτειας αναλαμβάνει δράση με τη βοήθεια και τη δύναμη της τεχνολογίας! Ένα βιβλίο εμπνευσμένο από τις σχολικές απεργίες της Παρασκευής, αλλά και την εξάρτηση των παιδιών από το διαδίκτυο, που θέτει πολλά, σημαντικά και επίκαιρα ερωτήματα στους μικρούς φίλους αλλά και στους μεγαλύτερους. 

ΚΟΡΑΛΛΙΟΓΕΝΗ ΥΦΑΛΟΣ της Τζένης Κουτσοδημητροπούλου


Γκράφιτι και σχολική ζωή, μουσική και ζωγραφική! Με αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα και σύγχρονη θεματολογία, το βιβλίο απευθύνεται στα παιδιά που θέλουν να ανήκουν κάπου ή απλά να εκφραστούν, αλλά κυρίως σε εκείνα που θέλουν να ζουν δυνατά. 

Φωτογραφία εξωφύλλου: rd.com