ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

Έφη Χαντζούλη: Εισπράττουμε μεγάλη ψυχική χαρά όταν βοηθάμε ανήμπορα άτομα


Την γνωρίσαμε και εντυπωσιαστήκαμε μαζί της κατά τη διάρκεια της παράστασης "Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα" που παρουσιάστηκε στο Θέατρο Αθήναιον. Μείναμε με την υπόσχεση για μία συνέντευξη και να που βρέθηκε η ευκαιρία και συνομιλήσαμε μαζί της για την παράσταση "Ο Μάγος και η Παρέα του" που ενθουσιάζει τους λιλιπούτειους θεατές εδώ και εβδομάδες. Ο λόγος για την ηθοποιό Έφη Χαντζούλη που μαγεύει το κοινό με τον δικό της τρόπο... 


Μιλήστε μου για την παιδική παράσταση στην οποία παίζεται για τον Μάγο και την παρέα του...


Πρόκειται για ένα μιούζικαλ τόσο για τους μικρούς μας φίλους όσο και για τους μεγάλους με εντυπωσιακά σκηνικά και πολύχρωμα κοστούμια.Τα μαγικά κόλπα του Μάγου Luigelo θα καταπλήξουν μικρούς και μεγάλους. Υπόσχεται άφθονο γέλιο, με μπόλικα τραγούδια και χορό που όλοι πρέπει να δουν! 

Υποδύεστε τη Μίννι Μάους στην παιδική θεατρική παράσταση "Ο Μάγος και η παρέα του"...

Ναι, πράγματι, υποδύομαι αρχικά τη  Μίννι Μάους που είναι ένας χαρακτήρας της Ντίσνεϋ. Έχει μορφή ποντικιού και ζει στην φανταστική πόλη Μίκυ Σίτυ. Το πρώτο περιοδικό που αφορούσε αποκλειστικά τη Μίννι Μαόυς, περιείχε δηλαδή δικές της, ιστορίες κυκλοφόρησε στην Ιταλία το 1993 ενώ στην Ελλάδα κυκλοφόρησε το 1995.  Η πρώτη συνάντηση της Μίννι με το κοινό έγινε την ίδια μέρα που έκανε το ντεμπούτο του ο Μίκυ Μάους, ο αρραβωνιαστικός της: το 1928. Πράγματι, τόσο στη θρυλική πρώτη ταινία, το Steamboat Willie, όσο και άλλες ταινίες, η Μίννι βρισκόταν ήδη στο πλευρό του Μίκυ. Συνολικά συμμετείχε σε περίπου 75 ταινίες μικρού μήκους στον κινηματογράφο, αλλά και στις κόμικ εκδοχές ταινιών με πρώτη την μοναδική «Καζαμπλάνκα». Είναι αγαπητή η Μίννι στα παιδιά που την έχουν στο μυαλό τους να είναι πάντα μαζί με τον Μίκυ Μάους. Εισπράττω μεγάλη αγάπη και αποδοχή από τα παιδιά όταν με φωνάζουν να εμφανιστώ στη σκηνή. Και φυσικά η Μίννι μαζί με τον Μίκυ κάνουν μια καλή πράξη: βοηθούν την Κυρία Αρετή, μια μεγάλη γυναίκα, που είναι ανήμπορη και μένει μόνη της. Της καθαρίζουν το σπίτι, της πηγαίνουν τρόφιμα και κάνουν με προθυμία και πειθαρχία όλα όσα τους λέει ο Μάγος.



Ζούμε σήμερα σε μια εποχή που πολλοί άνθρωποι υποφέρουν και δυσκολεύονται να κερδίσουν τα απαραίτητα για να ζήσουν. Πως μπορεί να συμβάλλει ο καθένας μας ώστε να αντιμετωπιστεί η φτώχεια που μαστίζει μεγάλο ποσοστό ατόμων τόσο στις αναπτυγμένες χώρες όσο και στις υποανάπτυκτες;

Φυσικά και μπορεί ο καθένας μας με τον τρόπο του να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της φτώχειας σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και στην Χώρα μας, την Ελλάδα, που από το 2009 έχει λυγίσει από τις ολέθριες συνέπειες της αδυσώπητης οικονομικής κρίσης. Μπορούμε από τις λίγες οικονομίες μας να βοηθήσουμε οικογένειες που δυσκολεύονται να αγοράσουν τα απαραίτητα αγαθά για να ζήσουν όπως να τους προσφέρουμε ψωμί, γάλα, πατάτες, ζυμαρικά και άλλα. Μπορούμε να καταθέσουμε σε συγκεκριμένους λογαριασμούς λίγα χρήματα για τα παιδιά του Τρίτου Κόσμου, που υποφέρουν από σπάνιες ασθένειες και υποσιτισμό. Πλούσιος δεν είναι αυτός που έχει αλλά αυτός που δίνει κατά την προσωπική μου άποψη. Όλοι θα φύγουμε από αυτή τη ζωή κάποτε και δεν θα πάρουμε μαζί μας τα υλικά αγαθά που θα αποκτήσουμε στην επίγεια ζωή μας. Για αυτό θα είναι μεγάλη η ψυχική χαρά που θα εισπράξουμε αν βοηθήσουμε ανήμπορα άτομα τόσο παιδιά όσο και ηλικιωμένους, που περιμένουν από τους πιο δυνατούς ένα χαμόγελο, ένα χάδι, μια καραμέλα, ένα παιγνίδι, ένα ρούχο, ένα ζεστό φαγητό και τόσα άλλα αγαθά που για εμάς είναι εύλογα δεδομένα ενώ για εκείνους αποτελούν όνειρο μακρινό και απλησίαστο. Αυτό διδάσκει άλλωστε και η  θεατρική παράσταση μας "Ο Μάγος και η παρέα του" στην οποία παίζω.



Η Μίννι Μάους είναι τσαχπίνα τόσο στο λόγο της όσο και στη γενικότερη συμπεριφορά της.  Πιστεύεται πως η γυναίκα πρέπει να χρησιμοποιεί ως όπλο της την τσαχπινιά και τη θηλυκότητά της στις σχέσεις της με το αντίθετο φύλο;

Κατά τη γνώμη μου η κάθε γυναίκα μπορεί να κερδίσει "τα πάντα" με την τσαχπινιά της και το νάζι της. Βέβαια δεν διαθέτουν όλες οι γυναίκες έμφυτα μια πρόδηλη τσαχπινιά. Πολλές συμπεριφέρονται μονοκόμματα χωρίς ίχνος θηλυκότητας στις σχέσεις τους με το αντίθετο φύλο. Τους λείπει η τρυφερότητα και η ευελιξία να καταφέρουν να κερδίσουν αυτό που θέλουν από το αντίθετο φύλο και γενικότερα στις διαπροσωπικές τους σχέσεις. Την τσαχπινιά ή την έχεις ή δεν την έχεις. Δεν μπορείς να την αποκτήσεις αν δεν είναι στοιχείο του χαρακτήρας σου. Η θηλυκότητα εκφράζεται μέσα από τον τρόπο που μιλά μια γυναίκα, μέσα από το ντύσιμό της και τον αέρα με τον οποίο κινείται στην καθημερινότητά της. Το προκλητικό ντύσιμο δεν είναι θηλυκότητα. Ένα όμορφο φόρεμα με ανάλογα αξεσουάρ μπορεί να βοηθήσει στην έκφραση της θηλυκότητας μιας γυναίκας. Το λέω αυτό γιατί σήμερα 9 στις 10 γυναίκες, ανεξάρτητα από την ηλικία τους, φορούν παντελόνια. Σίγουρα το παντελόνι είναι πρακτικό ειδικά στην καθημερινότητά μας αλλά είναι κρίμα που έχουμε καταργήσει τη φούστα και το φόρεμα. Ας θυμηθούμε την ταινία του παλιού ελληνικού κινηματογράφου όπου ο θρυλικός ηθοποιός Βασίλης Αυλωνίτης τραγουδούσε στην ταινία "Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο" του Αλέκου Σακελλάριου σε μουσική Μάνου Χατζηδάκη: "Αχ βρε παλιομισοφόρια, τι τραβάν για σας τ΄ αγόρια, τι τραβάν για σας τ΄ αγόρια". Πολλές γυναίκες πιστεύουν πως αν εκφράζουν τη θηλυκότητά τους χάνουν τη στιβαρότητα της προσωπικότητάς τους γιατί μπορεί ο κοινωνικός περίγυρος να τις παρεξηγήσει ή να υποτιμήσει την αξία τους. Η θηλυκότητα δεν αναιρεί τη στιβαρότητα της προσωπικότητας μιας γυναίκας. Μια γυναίκα μπορεί να είναι εξαιρετική επιστήμονας στον τομέα που έχει ειδικευθεί και παράλληλα να διαθέτει τσαχπινιά και θηλυκότητα. Δυστυχώς είναι παρεξηγημένες κάποιες έννοιες. Ακόμη και σήμερα στον 21ο αιώνα που ζούμε, παρεξηγούμε μια γυναίκα που διαθέτει θηλυκότητα και την κατατάσσουμε στις ανόητες, στις ελαφρόμυαλες κι επιπόλαιες ενώ εκείνες που συμπεριφέρονται χωρίς ίχνος τσαχπινιάς και θηλυκότητας τις κατατάσσουμε στις σοβαρές, επιμελείς και στιβαρές προσωπικότητες. Πρέπει να σταματήσει αυτός ο τρόπος σκέψης. 



Υποδύεστε και τον κ. Καβούρη στο τέλος της παράστασης. Μιλήστε μου λίγο για το ρόλο σας αυτό.

Ναι, υποδύομαι το γνωστό σε όλους καρτούν τον Κύριο Καβούρη. Είμαι ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου "Τραγανός Κάβουρας" στο οποίο δουλεύει ο Μπομπ ο Σφουγγαράκης και ο Καλαμάρης. Ο Καβούρης είναι επιβλητικός, πολύ έξυπνος και έχει πάθος με το χρήμα. Αγαπά υπερβολικά τα λεφτά. Είναι πολύ επιτυχημένος στο χώρο του Fast Food καθώς "το καβουροπάτι", είναι γνωστό σε όλο το βυθό και το εστιατόριό του, το φτιάχνει μοναδικά νόστιμο. Στο εστιατόριό του δουλεύει ο Μπομπ ο Σφουγγαράκης ως ψήστης. Ο Σέλντον Πλαγκτόν είναι ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου "Φιλικός Κουβάς" το οποίο είναι ανταγωνιστής του "Τραγανού Κάβουρα". Δηλωμένος ανταγωνιστής του Καβούρη, προσπαθεί μάταια να κλέψει τη συνταγή της καβουροπάτι, αλλά πάντα αποτυγχάνει. Όνειρό του δεν είναι μόνο να εκτοπίσει τον Καβούρη, αλλά και να κυβερνήσει τον κόσμο. Εδώ στη θεατρική μας παράσταση καταφέρνει ο Πλαγκτόν και κλέβει τη συνταγή του καβουροπάτι από το Μπομπ το Σφουγγαράκι, που εργάζεται στο μαγαζί του Τραγανού Κάβουρα και τελικά ο Μάγος μας κατορθώνει να τη βρει και τη δώσει στον Μπομπ τον Σφουγγαράκι για να μην τον τιμωρήσει ο Κύριος Καβούρης δηλαδή Εγώ. Τα παραπάνω καρτούν είναι από τον "Μπομπ Σφουγγαράκη", την αμερικάνικη σειρά κινουμένων σχεδίων που δημιουργήθηκε από τον θαλάσσιο βιολόγο και animator Στίβεν Χίλενμπεργκ. Η σειρά εξιστορεί τις περιπέτειες του ομώνυμου χαρακτήρα και των διάφορων φίλων του στην πλασματική υποβρύχια πόλη του Βυθού του Μπικίνι. Η δημοτικότητα της σειράς την μετέτρεψε σε εμπορικό franchise, καθώς επίσης και στη σειρά με την υψηλότερη βαθμολογία που έχει προβληθεί από το Nickelodeon.

Ο Κύριος Καβούρης είναι φιλοχρήματος. Εσείς πιστεύεται ότι το χρήμα είναι το παν στη ζωή μας;

To χρήμα πρέπει να μας υπηρετεί και όχι να το υπηρετούμε. Δεν πρέπει να γίνεται αυτοσκοπός μας. Το χρήμα ξέρω να το χρησιμοποιώ και γίνεται έτσι δούλος μου και όχι αφέντης μου. Πρέπει να το χρησιμοποιούμε για να ικανοποιούμε τις βασικές μας ανάγκες και όχι να το μαζεύουμε φιλάργυρα. "Τα λεφτά είναι σαν τη κοπριά. Αν τα σκορπίσεις τριγύρω, κάνουν καλό. Αν τα μαζέψεις σε έναν σωρό, βρωμάνε απαίσια" είπε ο Βάκων, ένας Άγγλος φιλόσοφος που έζησε 1561-1626. Απεχθάνομαι τους μίζερους ανθρώπους που δεν ξοδεύουν χρήματα και που δεν κερνούν τους φίλους τους αλλά περιμένουν πάντα από τους άλλους να τους κεράσουν ή να τους προσφέρουν. Οι άνθρωποι κατά βάθος υποφέρουν, είναι άρρωστοι. Μου αρέσει πολύ να προσφέρω στους φίλους μου και νιώθω μεγάλη χαρά όταν μπορώ να τους δώσω πράγματα. Μου αρέσει να τους χαρίζω δώρα και να τους κάνω εκπλήξεις σε αγαπημένα μου πρόσωπα!



Υποδύεστε και την κυρία Άννα που έχει ένα μικρό γιο το Διονύση. Υποφέρετε γιατί έχετε χάσει τη δουλειά σας και με δυσκολία αντεπεξέρχεστε στα "προς το ζην" καθημερινά. Πως αισθάνεται κάποιος που έχει χάσει τη δουλειά του;

Δεν είναι και τόσο εύκολο! Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση που σήμερα βιώνουν πολλοί άνθρωποι ανεξαρτήτου ηλικίας. Νέοι που έχουν όρεξη και κέφι για δουλειά δεν βρίσκουν εύκολα θέσεις εργασίας για να δουλέψουν και άλλοι ενήλικες, που χρόνια εργάζονταν είτε χάνουν ξαφνικά τη δουλειά τους γιατί κλείνουν εταιρείες κι εργοστάσια είτε απολύονται γιατί γίνονται περικοπές προσωπικού. Κατά τη γνώμη μου όταν κάποιος δουλεύει έστω κι αν τα χρήματα είναι λιγοστά μπορεί να βάλει μια τάξη στην προσωπική του ζωή και να ζήσει ικανοποιητικά έστω και με τα λίγα. Όταν όμως δεν δουλεύει και δεν έχει άλλους πόρους πως θα ζήσει; Ιδιαίτερα αν κάποιος έχει οικογένεια πως θα θρέψει τα παιδιά του; Είναι μια δύσκολη κατάσταση που πολλές φορές άνθρωποι για να ζήσουν φτάνουν μέχρι και στην επαιτεία. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις. Εδώ ο Ντόναλντ και ο Γκάρυ μας βοηθούν προσφέροντας μας τρόφιμα που τόσο πολύ τα έχουμε ανάγκη εγώ κι ο γιος μου. Η βοήθειά τους ήταν πολύτιμη για εμάς.

Τέλος, υποδύεστε και την Αρχιμαγείρισσα του παλατιού του Μάγου. Ποια είναι η σχέση σας με την μαγειρική;

Μου αρέσει πολύ να μαγειρεύω για τους φίλους μου! Πάντα βρίσκω λίγο χρόνο να τους καλώ στο σπίτι μου και να τρώμε παρεούλα. Αγαπημένο μου φαγητό είναι το κοτόπουλο αλά κρεμ με μανιτάρια και ο παραδοσιακός ελληνικός μουσακάς. Λατρεύω, επίσης, το φιλέτο ψητού σολομού με λαχανικά. Τέλος, έχω αδυναμία σε μια παραδοσιακή πίτα που φτιάχνουμε εμείς στην Θεσσαλία το λεγόμενο πλαστό. Γίνεται με διάφορα χόρτα και σπανάκι με καλαμποκίσιο αλεύρι και τυρί φέτα. Δεν ανοίγεις το κλασικό φύλλο αλλά βάζεις μια ζύμη σαν χοντρό φύλλο από κάτω και αντίστοιχα την ίδια ζύμη από πάνω. Είναι πολύ υγιεινή και θρεπτική πίτα. Η Αρχιμαγείρισσα του Παλατιού στη θεατρική μας παράσταση λέει πολύ καλά λόγια για την κυρία Άννα που μαγειρεύει φανταστικά φαγητά και φτιάχνει νόστιμα γλυκά. Γίνεται η αιτία να προσληφθεί η κυρία Άννα στο Παλάτι του Μάγου. Έτσι βρίσκει δουλειά και είναι πολύ χαρούμενη τόσο αυτή όσο και ο γιος της.



Πείτε μας λίγα λόγια για τους υπόλοιπους συντελεστές της παράστασης...

Πρώτα απ΄όλα θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Μάγο Luigelo της παράστασης με τον οποίο συνεργάστηκα για πρώτη φορά. Είναι ένα χαρισματικός άνθρωπος που διαθέτει μια ζεστή καρδιά και ένα απίστευτο χιούμορ. Όλοι οι ηθοποιοί της παράστασης είναι καταπληκτικοί συνεργάτες. Λατρεύω την Κωνσταντίνα Στεφανίδου που υποδύεται τη νεράιδα Έλσα στην θεατρική παράσταση και όχι μόνο. Υποδύεται το καρτούν Ντόναλντ, το καρτούν Πλαγκτόν και άλλα. Επίσης, τον Κωνσταντίνο Μενούνο που υποδύεται τον αρραβωνιαστικό της Μίννι, τον Μίκυ Μαους όπως και τον Γκάρυ αλλά και τον Μπομπ τον Σφουγγαράκη, την Μαρία τη Δρακοπούλου που υποδύεται τον Τουίτι και τον Πάτρικ αλλά και την Γιανοβέφα Κτενίδου.

Για περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: "Ο Μάγος και η Παρέα του": Ένα μιούζικαλ για μικρά και μεγάλα παιδιά στο Θέατρο Αθήναιον