ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

"Το Λαχείο" του Σταύρου Παρχαρίδη στο Θέατρο Μαίωτρον


"ΤΟ ΛΑΧΕΙΟ"

Κωμωδία του 
Σταύρου Παρχαρίδη


Η Υπόθεση
Ο Μάκης ένας, πολυσπουδαγμένος, άνεργος και ασυμβίβαστος τύπος μαθαίνει πως έτσι όπως δείχνουν τα πράγματα σύντομα, θρησκευτικός Αποδημεί εις Κύριον. Αλλά ναι μεν λαϊκός τινάζει τα πέταλα, αλλά πως τα τινάζει; όχι σαν ένας φτωχός κι ασήμαντος άνθρωπος αλλά σαν πλούσιος μιας και έχει κερδίσει το λαχείο. Έτσι ετοιμάζει την διαθήκη του, σε ποιον όμως να αφήσει τόσα λεφτά καλεί όλους όσους έχει κοντά του, μια βουλευτή, έναν χρηματιστή, μια ψευτοκαλόγρια και την πρώην αγαπημένη του. Όλα θα ήταν εύκολα αν οι παρενέργειες της σπάνιας ασθένειας του, την οποία εμείς θα την λέμε Ιζίνη και θα συνεννοούμαστε,  δεν ανέτρεπαν ανεξέλεγκτα τα πάντα. Φυσικά υπάρχει και η ψήφος του κοινού αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Τελικά ποιος θα πάρει ΤΟ ΛΑΧΕΙΟ; Α… ναι και να μην ξεχνάμε τον… παππού.

Λίγα λόγια για την παράσταση
Πρόκειται για μια διαδραστική κωμωδία ξέφρενων καταστάσεων. Ο συγγραφέας και σκηνοθέτης Σταύρος Παρχαρίδης "πιστός στις αξίες" των ηρώων του, με μια σειρά από ανατροπές σπέρνει τον προβληματισμό στον θεατή, χωρίς να γίνεται διδαχτικός και μάλιστα του δίνει την ευκαιρία να πει την γνώμη του να αποφασίσει, έτσι όπως γίνεται στις δημοκρατίες του κόσμου. 

Το Θέατρο Μαίωτρον διάλεξε μια κωμωδία με πολιτικές αναφορές για να ξεκινήσει τη νέα δεκαετία. Η πρεμιέρα του έργου, πιθανών η πρώτη πρεμιέρα για το 2020 στην πόλη της Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου στο χώρο του Θεάτρου ΜΑΙΩΤΡΟΝ.  


Ταυτότητα παράστασης:
Σκηνοθεσία: Σταύρος Παρχαρίδης
Σκηνικά - Κοστούμια: Μαρία Παπατζέλου
Μουσική: Θάνος Ανδριάς
Μουσική τραγουδιού-τραγούδι: Λάρρυ Κράμα
Στοίχοι τραγουδιού: Σταύρος Παρχαρίδης

Παίζουν (Με σειρά εμφάνισης)
Σταύρος Παρχαρίδης
Μαρία Ιωαννίδου
Χριστίνα Νασιάδου
Νίκος Κορεξιανός
Βάσω Δήμογλου
Και ο παππούς

Παραστάσεις 
Παρασκευή 10 - 17 - 24 Ιανουαρίου
Σάββατο 11 - 18 - 25  Ιανουαρίου
Κυριακή 12 - 19 - 26 Ιανουαρίου

Ώρα έναρξης: Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 20:00

Θέατρο ΜΑΙΩΤΡΟΝ 
Αθηνάς 21  (περιοχή τούρκικο προξενείο)
Τηλέφωνα επικοινωνίας κρατήσεις θέσεων  
6996628686 – 6977767015 – 6932633127

Παραστάσεις όλο τον Γενάρη Παρασκευή, Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 20.00