ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

Η Βαρβάρα Δουμανίδου είναι η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια των θεατρικών εργαστηρίων της ΧΑΝΘ


Η Βαρβάρα Δουμανίδου είναι η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια των θεατρικών εργαστηρίων της ΧΑΝΘ. Τα θεατρικά εργαστήρια της ΧΑΝΘ ανακοινώνουν μια καινούργια συνεργασία με την καταξιωμένη ηθοποιό και σκηνοθέτη Βαρβάρα Δουμανίδου, ενεργό μέλος της θεατρικής σκηνής της πόλης, που στόχο έχουν να χαράξουν ένα καινούργιο μονοπάτι έκφρασης και δημιουργίας στον μαγικό κόσμο του θεάτρου.  

Τα παιδιά και οι έφηβοι βρίσκουν ένα ασφαλές πεδίο απόλυτης έκφρασης και δημιουργίας, ενώ συγχρόνως με εργαλείο το θεατρικό παιχνίδι, ανακαλύπτουν τα εκφραστικά τους μέσα, μαθαίνοντας, νιώθοντας, και εκπαιδεύοντας το σώμα και το πνεύμα τους. Είναι σημαντικό να έρθουν σε επαφή με τον εαυτό τους και τους άλλους, μέσα σε ένα περιβάλλον όπου όλοι γίνονται αποδεκτοί, δεν υπάρχει σωστό και λάθος και όλοι είμαστε μοναδικοί και ξεχωριστοί.


Στα τμήματα ενηλίκων οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις απεριόριστες δυνατότητες του σώματος αλλά και της φαντασίας τους, μέσα από μια δεξαμενή θεατρικών ασκήσεων όπως αυτοσχεδιασμούς, κινησιολογία, ορθοφωνία, βασικές αρχές ιστορίας θεάτρου, βιωματικά εργαστήρια σε νέα είδη θεάτρου, δραματοποίηση και την εμπειρία μιας ολοκληρωμένης παράστασης στο τέλος του έτους.

Αναλυτικά διδάσκονται τα εξής μαθήματα: Υποκριτική, Κινησιολογία, Χορός, Ορθοφωνία, Κατασκευή μάσκας και χρήση θεατρικού προσωπείου, Αρχές ιστορίας θεάτρου, Δραματοποίηση κειμένων, Κλασσικά είδη θεάτρου όπως grotesque, clownesque, commedia del arte, και εισαγωγή στο συναισθηματικό και ρεαλιστικό θέατρο.

Αν θέλετε λοιπόν να διασκεδάσετε, να εκφραστείτε ,να δημιουργήσετε ,να γνωρίσετε νέους ανθρώπους , να γίνετε μέλος μιας ομάδας, να εισέλθετε στο συναρπαστικό κόσμο του θεάτρου, να ζήσετε την μοναδική εμπειρία της σκηνής, σας περιμένουμε.

ΤΜΗΜΑΤΑ
Εργαστήρι παιδικό: Κάθε Σάββατο 10:00 – 12:00 για παιδιά 7 ως 12 ετών
Εργαστήρι εφήβων: Κάθε Σάββατο 12:00 – 14:00 για έφηβους 13 ως 17 ετών
Εργαστήρι ενηλίκων: 
Κάθε Δευτέρα 17:00 – 20:00 (τμήμα προχωρημένων), 
Τρίτη 17:00 – 20:00 ή Τετάρτη 17:00 – 20:00 (τμήματα αρχαρίων)
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Βαρβάρα Δουμανίδου
Open Day - Ημέρα γνωριμίας για τα τμήματα: Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου  18:00 μ.μ (τμήμα ενηλίκων) Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 11:00 – 12:00 (παιδικό τμήμα) και 12:00 – 13:00 (εφηβικό τμήμα) (Θέατρο εντός του κτιρίου της ΧΑΝΘ)

Έναρξη μαθημάτων Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου
Πληροφορίες-Εγγραφές στη Χ.Α.Ν.Θ.: 231 600 1000 (εσωτ. 0832) Κινητό:6936536383
και στο email. Education3@ymca.gr. 
https://ymca.gr/programmata/theatro-enilikon/ (ενήλικες)
https://ymca.gr/programmata/theatro/ (παιδιά & έφηβοι)