Η παράσταση "ΔΟΝ ΖΟΥΑΝ" επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Κήπου - TOWNSENDIA

TOWNSENDIA

Η τέχνη δεν είναι ούτε για τους πολλούς ούτε για τους λίγους. Είναι για τον καθένα ξεχωριστά. William Shakespeare

Η παράσταση "ΔΟΝ ΖΟΥΑΝ" επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Κήπου

Share This

 Θέατρο Κήπου

ΜΟΛΙΕΡΟΥ 
«ΔΟΝ ΖΟΥΑΝ»

25 Αυγούστου 2019

Η 5η Εποχή, συνεχίζοντας την δημιουργική παρουσία της στο χώρο του πολιτισμού, παρουσιάζει το καλοκαίρι του 2019 το αριστούργημα του Μολιέρου ΔΟΝ ΖΟΥΑΝ.Στον Δον Ζουάν, ο Μολιέρος πραγματεύεται έναν από τους μεγαλύτερους σύγχρονους μύθους, δίνοντας την ισχυρότερη λογοτεχνική ενσάρκωση του θρυλικού ήρωα και ένα από τα πιο γοητευτικά όσο και αινιγματικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας. 

Ο Μολιέρος οδηγεί στα άκρα το προφίλ του ακόλαστου ήρωα. Μετατοπίζει το ενδιαφέρον από τα ερωτικά επιτεύγματα του Δον Ζουάν στη φιλοσοφία του. Τον προικίζει με οξύνοια που του επιτρέπει να δικαιολογεί τις πράξεις του μέσα από τον αδιαφιλονίκητο ορθολογισμό ενός ελεύθερα σκεπτόμενου ανθρώπου, ενώ ταυτόχρονα αποκαλύπτει την υποκρισία της κοινωνίας που τον περιβάλλει. Γι’ αυτόν, διαρκής αναζήτηση της ηδονής ουσιαστικά σημαίνει διεκδίκηση της απόλυτης ελευθερίας με την αποτίναξη κάθε συναισθηματικού, ηθικού, κοινωνικού, οικογενειακού και θρησκευτικού φραγμού. Συνθέτει έτσι το απόλυτα σαγηνευτικό αλλά και επίφοβο πορτρέτο ενός προβοκάτορα, που υπονομεύει θεσμούς, κανόνες και αξίες και παραβιάζει κοινωνικά ταμπού, προκαλώντας τη συντηρητική κοινωνία κάθε εποχής. 


Προκλητικό μείγμα κοινωνικής σάτιρας και μεταφυσικής ανησυχίας, το έργο που υπήρξε αντικείμενο σκανδάλου και λογοκρισίας από την πρώτη κιόλας παρουσίασή του και πολεμήθηκε στην εποχή του όσο κανένα, διατηρεί μέχρι σήμερα το σφρίγος και την ανατρεπτική του δύναμη.  

Την σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ, δημιουργός της 5ης Εποχής, έχοντας στο ενεργητικό του, πολλές παραγωγές υψηλού επιπέδου και αισθητικών απαιτήσεων που παρουσιάστηκαν με επιτυχία σε όλη την Ελλάδα, επί σειρά ετών.

Στο ρόλο του Δον Ζουάν ο ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΗΣ, Ελβίρα η ΖΕΤΑ ΜΑΚΡΥΠΟΥΛΙΑ, Σγαναρέλ ο ΜΑΚΗΣ  ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΗΣ, ΗΡΩ  ΜΠΕΖΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ  ΣΟΦΟΛΟΓΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΙΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ  ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ, ΕΛΙΖΑ ΣΚΟΛΙΔΗ 

Την καινούργια μετάφραση υπογράφει η ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΠΑΝΤΑΖΗ.


Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλιδης 
Μετάφραση:  Παναγιώτα Πανταζή 
Σκηνικό: Παναγιώτα Κοκορου
 Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος 
Βοηθός σκηνοθέτη:  Βίκυ Παναγιωτοπούλου 
Διεύθυνση Παραγωγής: Νορα Φαγα
Artwork: Γεωργία Αλεβιζακη 
Επικοινωνία: Ειρήνη Λαγουρου 

Τους ρόλους ερμηνεύουν:
Νίκος Κουρης 
Ζέτα Μακυπούλια 
Μάκης Παπαδημητρίου 
Δημήτρης Καραμπέτσης 
Ηρώ Μπέζου 
Γιάννης Σοφολογης
Μιχάλης Τιτόπουλος 
Ιωάννης Καπελέρης 
Ελίζα Σκολιδη 

Ώρα έναρξης παράστασης: 9:30 μ.μ.

Τιμή εισιτηρίου: Από 12€ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων 

Πληροφορίες: 5seasonart@gmail.com

Προπώληση
https://www.viva.gr/tickets/theater/kalokairini-periodeia/don-zouan/

Pages