ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

Τώρα διαθέσιμο το νέο κομμάτι "Tears of Shame" της Χαρίκλειας Μαρή


Άλλη μια νέα κυκλοφορία από την ανερχόμενη καλλιτέχνιδα της Θεσσαλονίκης, Χαρίκλεια Μαρή (Amersa), σε λιγότερο από έναν χρόνο από την κυκλοφορία της BONES. Ακόμη μία συνεργασία με τον Γιώργο Κατρανιά (X-Lib) στην ενορχήστρωση και πλήκτρα, την Κρίστι Μπότσεβα στα φωνητικά και σε συνεργασία την συγγραφή των στίχων και φυσικά τον ταλαντούχο Γιώργο Τσέλιο στην κιθάρα και το μπάσο.

«Το τραγούδι ηχογραφήθηκε πριν από τρία χρόνια. Πάντοτε καθυστερούσα να το πάρω απόφαση και έτσι αναβάλαμε συνεχώς την κυκλοφορία του. Πλέον το τελευταίο ‘παλιό’ κομμάτι που θα δημοσιεύσουμε είναι το ‘Dreams’ και από εκεί και πέρα ξεκινάνε οι νέες μοναδικές δημιουργίες, που είναι ήδη στα σκαριά», αναφέρει η Χαρίκλεια.


Ποια είναι η θεματολογία όμως; Καταρχάς, άλλο ένα ξένο κομμάτι για την καλλιτέχνιδα, μας επιβεβαιώνει την προτίμησή της στον ξένο στίχο. Άλλη μία ‘μπαλάντα’ λοιπόν, ένα ντουέτο για την ακρίβεια, με μία πολύ γνωστή θεματολογία για όλους μας.

«Μου είναι και γενικότερα στους καλλιτέχνες, αλλά θα μιλήσω για μένα, πολύ πιο εύκολο, να μιλάω για θέματα και ανησυχίες που με προβληματίζουν, την κάθε δεδομένη στιγμή. Με την Κρίστι εκείνη την ημέρα είμασταν δύο φίλες σε ένα δωμάτιο, που τρώγαμε και μιλούσαμε για τις σχέσεις και πως νιώθουμε για αυτές. Προσωπικά ήμουν σε μία πολύ φορτισμένη ψυχολογική κατάσταση εκείνον τον καιρό, δεν ήξερα τι θέλω από την μία, από την άλλη ένιωθα πως μου κάνω κακό με όλη αυτή την ιστορία. Είχαμε λοιπόν την ιδέα να γράψουμε αυτό το κομμάτι.»

Στις μέρες μας και ποιος δεν έχει νιώσει σε συναισθηματικό αδειέξοδο, είτε ερωτικό είτε φιλικό και αυτή η ανησυχία, είναι που αποτελεί την θεματολογία του Tears of Shame.



«Tears of Shame… δεν το γράψαμε για την ντροπή ή την λύπηση εαυτού. Ήταν η συνειδητοποίηση περισσότερο για το τί κάνουμε στον εαυτό μας. Για την ανάγκη να μην σκεφτόμαστε το παρελθόν και το τι έγινε αλλά το τι θέλουμε να γίνει από εδώ και πέρα. Αυτό που θέλω εγώ να πω μέσα από το κομμάτι, είναι πως συνειδητοποίησα πόσα πράγματα έχασα και έδωσα έτσι απλόχερα, μόνο όταν τελικά είχα φύγει. Και τότε είναι εκτιμάμε και τον εαυτό μας περισσότερο.»

Και απ’ ότι φαίνεται η ιστορία δεν σταματάει εδώ. Το επόμενο τραγούδι της Χαρίκλειας Μαρή, καταφτάνει με γρήγορους ρυθμούς το καλοκαίρι του 2019 με τίτλο “Dreams”. Άλλη μία συνυπογραφή με τον Γιώργο Κατρανιά και αυτή την φορά με την συμμετοχή του μόνιμου συνεργάτη της, Παύλο Νίκου να ερμηνεύει στο σαξόφωνο. Το κομμάτι μιλά για να όνειρα των ανθρώπων και την πίστη στον εαυτό μας και εμείς ευχόμαστε στην καλλιτέχνιδα, να συνεχίσει να ζει τα δικά της.
Χρήσιμα links:

Χαρίκλεια Μαρή Official FB Page

SoundCloud

Στίχοι online

Γιώργος Κατρανιάς Official FB Page