ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

Rio de la Plata // Live concert // Apodec


Rio de la Plata // Live concert // Apodec // 19.05.19

Τα Apodec flavours ξεκινούν με τον καλύτερο τρόπο! Μουσικές παραστάσεις με «γεύσεις» από όλο τον κόσμο θα μας ταξιδεύουν στον πολυχώρο Apodec. Η Μελίνα Ατρείδου, ο Κώστας Ζιγκερίδης, ο Βασίλης Ζιγκερίδης και ο Παύλος Σπυρόπουλος ξεκινούν με την παράσταση «Rio de la Plata» σε ένα τροπικό τοπίο.

Την Κυριακή 19 Μαίου στις 21.00, σας περιμένουμε στον όμορφο χώρο του Apodec για να φέρουμε το καλοκαίρι. Ξεκινώντας από το Rio de la plata με Tango, προχωράμε στα ενδότερα της λατινοαμερικανικής ηπείρου με αργεντίνικο folclore και κυρίως με πολλές χορευτικές cumbias οι οποίες μας οδηγούν πιο βόρεια. Μετά από μια μικρή στάση στη Βραζιλία εμφανίζονται κουβανικά και μεξικάνικα τραγούδια, boleros, καθώς και μελωδίες τραγουδισμένες από μορφές όπως η Chavela Vargas.

Ο Κώστας Ζιγκερίδης επέστρεψε στην Θεσσαλονίκη. Πέρασαν τρεις κρύοι γερμανικοί χειμώνες μετά από τους οποίους είδε τον ήλιο με άλλα μάτια και αποδήμησε στα ημι-τροπικά λημέρια της Αργεντινής με βοηθό ένα μπαγιάν. Εκεί εντρύφησε στα τοπικά "μαγκάλια"-μαζώξεις ερχόμενος σε επαφή με πολύχρωμα μουσικά τοπία.

Μιλώντας για χρώματα στη Θεσσαλονίκη δεν θα μπορούσε να λείπει η Μελίνα Ατρείδου που ξεκλειδώνει με τη φωνή της μουσικά κουτιά του κόσμου και μας μεταφέρει, μαζί και με το μαγικό αυλό της, σε τοπία βγαλμένα από πίνακες ζωγραφικής.

Ο Βασίλης Ζιγκερίδης έχοντας στις πλάτες του αέρηδες της ανατολής αλλά και μια αχόρταγη διάθεση για "άγνωστους" ήχους μετατρέπει το κανονάκι σε άρπα Παραγουάης ή κιθάρα criolla βάζοντας τη σφραγίδα του (όπως κάνει πάντα).

Ωραία όλα αυτά, όμως η απογείωση αυτής της μουσικής δεν θα μπορούσε να επέλθει χωρίς το κοντραμπάσο του Παύλου Σπυρόπουλου, του οποίου η άοκνη χειρωνακτική υποστήριξη στο εξόχως χορευτικό μουσικό οικοδόμημα θεωρείται κρισιμότατη... χωρίς παρουσία κρουστού άλλωστε, οι ρυθμικές του πινελιές θα βοηθήσουν το γλυκό να δέσει...

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Χώρος διεξαγωγής: Apodec, Στρ. Σφέτσου 3 
Ώρα: 21.00
Γενική είσοδος: 7 ευρώ
Τηλέφωνα κρατήσεων: 2315500710, 6984798008. 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κώστας Ζιγκερίδης: Μπαγιάν
Μελίνα Ατρείδου: Φωνή, Φλάουτο
Βασίλης Ζιγκερίδης: Κανονάκι
Παύλος Σπυρόπουλος: Κοντραμπάσο