ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

Κυκλοφόρησε το "Τhe Pulse of Earth" (O Παλμός της Γης) της ερμηνεύτριας Μάνιας Βλαχογιάννη


«The Pulse of Earth» (O Παλμός της Γης) είναι ο τίτλος του τραγουδιού που ξεχωρίζει από την πέμπτη πρόσφατη δισκογραφική συνεργασία της crossover ερμηνεύτριας Μάνιας Βλαχογιάννη με το συνθέτη ηλεκτρονικής μουσικής Aural Fragment.

Πρόκειται για μια άλλοτε αισθαντική και άλλοτε δυναμική pop – rock μπαλάντα με επιρροές από τον κόσμο της όπερας σε στίχους της ερμηνεύτριας και περιλαμβάνεται στο άλμπουμ «The Pulse» του Aural Fragment, με το οποίο ο συνθέτης ολοκληρώνει την επική μουσική τετραλογία του με τίτλο «Return to Space».

Η Μάνια Βλαχογιάννη, διπλωματούχος πιάνου του Εθνικού Ωδείου Αθηνών με 1ο Βραβείο και Αριστείο Εξαιρετικής Επιδόσεως σε ηλικία 17 ετών και του Ρίχαρντ Στράους Κονσερβατόριου του Μονάχου, σπούδασε παράλληλα Μονωδία και Musical Theater Performance.

Φοίτησε στην Ανώτατη Μουσική Σχολή Δρέσδης, τη δραματική σχολή του H.D.Trayer και ολοκλήρωσε τον προπτυχιακό κύκλο της Νομικής Σχολής Αθηνών.  

Σε νεαρή ηλικία της δόθηκε η θέση της Υποδιευθύντριας στην Κρατική Μουσική Σχολή του Γκάρχινγκ (Μόναχο) ενώ παράλληλα ακολούθησε μια πλούσια καλλιτεχνική πορεία στην γερμανική μουσικοθεατρική σκηνή.


Σήμερα ζει στην Αγία Παρασκευή, συνεργάζεται δισκογραφικά ως crossover ερμηνεύτρια και στιχουργός με σύγχρονους συνθέτες και εμφανίζεται σε μουσικοθεατρικές παραστάσεις και συναυλίες.

Μέχρι σήμερα κυκλοφορούν διεθνώς 15 δισκογραφικές δουλειές της σε ποικίλα είδη μουσικής, αρκετές από τις οποίες κατέκτησαν  Ελληνικά και Ευρωπαϊκά Charts.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου για την UNESCO Tεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος με αρμοδιότητα επί των Δημοσίων Σχέσεων, συνεργάζεται στενά με το Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Πορτοχελίου και ασχολείται παράλληλα με τη λογοτεχνία.


Το λογοτεχνικό έργο της Μάνιας Βλαχογιάννη «Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ» (Εκδόσεις ΝΟΗΣΗ 2015) μελοποιήθηκε εξ ολοκλήρου ως λιμπρέτο από τον Έλληνα μουσικοσυνθέτη Balsam7teen και παρουσιάζεται ως Μοντέρνα Όπερα σε δύο εκδοχές σε πολλές μουσικοθεατρικές σκηνές, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζει ο ΙΑΝΟΣ, το Βεάκειο Θέατρο κλπ.

Ποιήματα της βρίσκονται σε Συλλογικό Τόμο Ποίησης σύγχρονων Ελλήνων ποιητών, ενώ πρόσφατα ποίημα της βραβεύτηκε σε Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό.

Το «The Pulse of Earth» είναι ένα τραγούδι - διαμαρτυρία από την ερμηνεύτρια και στιχουργό για το αίμα και τα δάκρυα που πλημμυρίζουν καθημερινά τον πλανήτη μας και μια έκκληση για έναν νέο παγκόσμιο Παλμό Ζωής, έναν Παλμό Ειρήνης και Αγάπης στη γη.

Η Μάνια Βλαχογιάννη επιλέγει να πλαισιώσει με αυτό το τραγούδι – μήνυμα την απόφαση της να συμμετέχει ενεργά στις επερχόμενες εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στην Αγία Παρασκευή, με όραμα και στόχο να υπηρετήσει δυναμικά την Πόλη της μέσα από τις επάλξεις του Πολιτισμού στο πλευρό του και τ. Δημάρχου και Υποψήφιου Δημάρχου, Ιατρού Βασίλη Ζορμπά.

Μάνια Βλαχογιάννη - The Pulse of Earth από το άλμπουμ Return to Space 4 “The Pulse”
Ερμηνεία: Μάνια Βλαχογιάννη
Φωνητικά: Γιούλη Φιλιππίδου
Μουσική: AURAL FRAGMENT (Giorgio A. Lazarou)
Στίχοι: Μάνια Βλαχογιάννη
Ηλεκτρική κιθάρα: Πάνος Παπαδάτος

Synthesizers – Keyboards – Samplers –
Theremin – Vocoders – Vocals
by AURAL FRAGMENT

Photo credits: Μάνος Μανιός 
Η φωτογράφιση έγινε στην κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής
Κυκλοφορεί από την FM Records