ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

ΚΘΒΕ: Ανακοίνωση ανοιχτής ακρόασης για την παράσταση "Ποιος ανακάλυψε την Αμερική" της Χρύσας Σπηλιώτη


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΑΚΡΟΑΣΗΣ
 για την παράσταση 

«ΠΟΙΟΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ» ΤΗΣ ΧΡΥΣΑΣ ΣΠΗΛΙΩΤΗ 


 Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος κατά την χειμερινή  περίοδο 2019-2020  πρόκειται να παρουσιάσει την παράσταση "ΠΟΙΟΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ" της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σοφίας Πάσχου. Για τον λόγο αυτό οργανώνεται Ανοιχτή Ακρόαση, την Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019 στη Θεσσαλονίκη. 

Καλούνται, επαγγελματίες γυναίκες ηθοποιοί, σκηνικής ηλικίας από 25 μέχρι 40 ετών, που ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος, να αποστείλουν έως την Πέμπτη 23 Μαϊου  2019, ηλεκτρονικά στο e-mail audition@ntng.gr, με  ΘΕΜΑ "Ακρόαση - "ΠΟΙΟΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ", το βιογραφικό τους σημείωμα, με ενσωματωμένη μία πρόσφατη φωτογραφία σε υψηλή ανάλυση, μεγάλο μέγεθος (παρακαλείσθε να στείλετε ένα ενιαίο αρχείο με τα δύο παραπάνω σε μορφή pdf).

Όσοι θα επιλεγούν από την σκηνοθέτιδα, βάσει του βιογραφικού τους (το οποίο θα έχει κατατεθεί εντός της προθεσμίας) θα ενημερωθούν σχετικά με την ημερομηνία και την ώρα της συμμετοχής τους στην ακρόαση αποκλειστικά μέσω e-mail.

Εφόσον υπάρχει κώλυμα παρουσίας στην ακρόαση, λόγω άσκησης του εκλογικού δικαιώματος σε απομακρυσμένη περιοχή, παρακαλούμε να δηλωθεί γραπτώς στο e-mail συμμετοχής

Στην ακρόαση θα ζητηθεί από τις συμμετέχουσες, ένα μη θεατρικό κείμενο (π.χ  συνταγή, άρθρο εφημερίδας κλπ). Οι συμμετέχουσες καλούνται να φορούν άνετα ρούχα πρόβας. 

Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν για την ακρόαση, θα πρέπει να έχουν μαζί τους τυπωμένο το βιογραφικό τους σημείωμα με την φωτογραφία. 

Επαγγελματίας ηθοποιός νοείται όποιος:
1. είναι απόφοιτος αναγνωρισμένης από το κράτος Δραματικής σχολής,
2. είναι απόφοιτος Πανεπιστημιακών τμημάτων Θεάτρου του κύκλου μαθημάτων υποκριτικής,
3. έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον 200 ημερομίσθια με την ειδικότητα του ηθοποιού.