ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

Blink Mike: Η Θεσσαλονίκη είναι η αγαπημένη μου πόλη για stand ups


Υπάρχουν όρια στη θεματολογία του stand up comedy; Τι συνδέει μια αιχμηρή θεματική με έναν stand up comedian; Τι είναι και τι αφορά το "Show του Blink Mike";

Δικαίως, θα λέγαμε, πως ο stand up comedian, Blink Mike, τράβηξε το ενδιαφέρον μας με την συμμετοχή του στο "Ελλάδα έχεις ταλέντο", αλλά κατάφερε να το κερδίσει επάξια με το αστείρευτο χιούμορ του και την ενέργεια που εκπέμπει πάνω στη σκηνή. Το Show του σε συνεργασία με τον ανερχόμενο Σπήλιο Φλώρο έρχεται για μια ανεπανάληπτη παράσταση στο Θέατρο Αθήναιον το Σάββατο 18 Μαΐου στις 21:00, για να "ταρακουνήσει" το κοινό της Θεσσαλονίκης. Η θεματολογία του "Show του Blink Mike" απαρτίζεται από ξεκαρδιστικές μεταβάσεις, αιχμηρές θεματικές, παρατηρήσεις πάνω στη ζωή και άκυρα πράγματα που μας συμβαίνουν καθημερινά. Απόλυτη μας διαβεβαίωση είναι ότι το "Show του Blink Mike" δεν θα μας απογοητεύσει!

Πώς θα περιγράφατε τη θεματολογία της παράστασης του "Show του Blink Mike" στο Θέατρο Αθήναιον;

Η θεματολογία του show μου έχει μεταβάσεις από εύκολα γέλια σε πιο αιχμηρά κείμενα. Μου αρέσει να παίζω με τα όρια. Θα ακούσεις την ιστορία της ζωής μου, απλές παρατηρήσεις αλλά και άκυρα πράγματα που μου έχουν συμβεί και θα ταυτιστείς στο 100%

Τι πιστεύετε ότι μπορεί να προσφέρει το Stand up στο ελληνικό κοινό, και πιο συγκεκριμένα το "Show του Blink Mike";

Tο ελληνικό stand up comedy τα τελευταία χρόνια ακμάζει με ραγδαίους ρυθμούς. Έχω δει κόσμο να δακρύζει από τα γέλια και κυριολεκτικά να μην αντέχει άλλο. Δεν θα δεις σε κανένα άλλο κωμικό είδος τόσο συμπυκνωμένη κωμωδία, τόσο συμπυκνωμένα γέλια όσο στο stand up. Το Show του Blink Mike είναι γραμμένο πάνω σε αυτά τα πρότυπα καλού ελληνικού stand up comedy. Δεν θα σε απογοητεύσει! 


Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το χώρο της stand up comedy;

Από μικρό παιδί παίζω μουσική με το συγκρότημά μου. Οπότε με κάποιο τρόπο είχα συνηθίσει την έκθεση στο κοινό. Πέρναγα τόσο καλά σε κάθε συναυλία πετώντας βλακείες και κάποια στιγμή θυμάμαι έναν καλό μου φίλο να μου λέει "Αφού το έχεις, είσαι full βλάκας, για ψάξου τι γίνεται με το stand up comedy στην Αθήνα". Έτσι και έγινε. Ανακάλυψα τα Open Mics του Λάμπρου Φισφή και αυτό ήταν. Τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους. 

Πως βγήκε το καλλιτεχνικό σας ψευδώνυμο;

Είναι μία βαρετή ιστορία πίσω στο 2003 όπου άραζα στο Σύνταγμα με τον ΣΝΙΚ. Θα σας την πω μετά την παράσταση... (γελάει). 

Γιατί αποφασίσετε να κρύψετε το πραγματικό σας όνομα; 

Όταν δήλωσα συμμετοχή στο πρώτο μου Open Mic πίσω στο 2013 στον Λάμπρο Φισφή, είχα βάλει το ονοματεπώνυμό μου κανονικά. Και εκεί έγινε το εξής παράδοξο: Ενώ σε όλους είχε τα ονόματα, εμένα έβαλε το username μου στο Facebook. Ε, μετά την ανακοίνωση της νίκης μου έμεινε. 

Ποια είναι σύμφωνα με εσάς, τα εμπόδια της ανάδειξης ενός stand up comedian στην Ελλάδα;

Έχουμε πλέον 2019 και το stand up comedy είναι αρκετά καλά διαδεδομένο στο ελληνικό κοινό. Και στο διαδίκτυο και κάπως πιο διστακτικά στην ελληνική τηλεόραση. Aν αγαπάς το stand up comedy και έχεις όρεξη για δουλειά, δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο εμπόδιο που να μην μπορέσεις να ξεπεράσεις. 


Στο εξωτερικό το stand up είναι ιδιαίτερα δημοφιλές. Στην Ελλάδα πιστεύετε ότι είναι το ίδιο; 

Στο εξωτερικό, το stand up comedy είναι μια μπίζνα εκατομμυρίων, όπως μου αρέσει να λέω εύθυμα καμιά φορά. Late Night Shows, παραστάσεις με χιλιάδες κόσμο, comedy specials στο Netflix… Σίγουρα εδώ δεν είναι το ίδιο. Αλλά να είστε σίγουροι πως το ελληνικό stand up δεν έχει να χάσει σε τίποτα συγκριτικά με το εξωτερικό. Υπάρχουν υπέροχοι Έλληνες comedians, υπάρχουν μαγικά ελληνικά comedy bits που θα ζήλευε ακόμα και ένας καριερίστας του εξωτερικού!

Ποια είναι η άποψή σας για την τηλεόραση και τον ρόλο της στην αναγνωρισιμότητα ενός καλλιτέχνη; Πιστεύετε ότι προσφέρει μια γρήγορη φήμη;

Η τηλεόραση στις μέρες μας είναι παρεξηγημένη. Και ίσως όχι άδικα. Γιατί να δω κάτι που αναπαράγεται ξανά και ξανά και να μη στραφώ στο YouTube ψάχνοντας κάτι πιο "φρέσκο"; Αλλά ναι, από την προσωπική μου εμπειρία, η τηλεόραση είναι ακόμα πολύ ισχυρή σε ό,τι έχει να κάνει με αναγνωρισιμότητα και επιρροή και αναμφίβολα προσφέρει γρήγορη φήμη. Είδα τον λογαριασμό μου στο Instagram να απογειώνεται μέσα σε ένα βράδυ.

Πώς επιλέξατε να λάβετε μέρος στο "Ελλάδα έχεις ταλέντο"; Μετά την προβολή σας στο talent show, υπήρξαν νέες ευκαιρίες, συνεργασίες ή καλλιτεχνικές προτάσεις;

Χτύπησε ένα απόγευμα το κινητό μου. Ήταν από την εκπομπή. Ήθελαν έναν stand up cοmedian. Η πρώτη μου αντίδραση δεν ήταν και τόσο ενθουσιώδης. Μετά σκέφτηκα "ΥΟLO, ας το δω σαν μια ευκαιρία για να γίνω δημιουργικός". Πέρασα πολύ ωραία κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων και γενικότερα στη διαδρομή μου μέχρι τον τελικό αλλά όταν έκλεισαν τα φώτα και οι κάμερες εγώ συνέχισα την ζωή μου κανονικά. Δεν θα έλεγα ότι άλλαξε κάτι στον τρόπο που δουλεύω ή στις καλλιτεχνικές μου προτάσεις.

Θεωρείτε ότι υπάρχουν όρια στη θεματολογία του stand up, ή κάποιες αιχμηρές θεματικές που δεν "αγγίζετε" από επιλογή;

Δεν υπάρχει κανένα όριο στη θεματολογία του stand up! Μπορείς να γράψεις κυριολεκτικά για τα πάντα με την αυστηρή προϋπόθεση βέβαια ότι θα καταλήξει σε κάποιο αστείο. Όσο πιο αιχμηρό το θέμα τόσο πιο δυνατό πρέπει να είναι το punchline. Προσωπικά, λατρεύω να παίζω με τα όρια.


Έχετε ξαναβρεθεί στη Θεσσαλονίκη; Θεωρείτε πως το κοινό εκτός Αθηνών, είναι πιο απαιτητικό;

Έχω ξαναβρεθεί Θεσσαλονίκη και ένα πράγμα θα σου πω: Είναι η αγαπημένη μου πόλη για stand ups! Το κοινό της Θεσσαλονίκης σου δίνει πίσω τόση ενέργεια και αγάπη, είναι πραγματικά μοναδικό. Ίσως κάποιες φορές σε μικρότερες επαρχιακές πόλεις το κοινό να θέλει λίγο το χρόνο του. Είναι η πρώτη φορά που θα παίξω σε θέατρο στη Θεσσαλονίκη και ειλικρινά, ανυπομονώ!

Τι θα δούμε από εσάς στο μέλλον;

Πριν πέσει το 2019 θέλω να μαγνητοσκοπήσω την πρώτη μου ολοκληρωμένη παράσταση. Με το νέο έτος παίρνω μια λευκή σελίδα και ξεκινάω καινούριο υλικό από το μηδέν.

Υπάρχει κάτι που θα θέλατε να προσθέσετε ο ίδιος σε σχέση με την παράσταση ή και το stand up comedy γενικότερα;

Ανυπομονώ να παίξω στην κοινάρα της Θεσσαλονίκης, θα γίνει χαμός! Θα έχω μαζί μου και τον ανερχόμενο stand up comedian Σπήλιο Φλώρο! Υπέροχος. Για το stand up comedy γενικότερα, θέλω να παροτρύνω τον κόσμο να βγει εκεί έξω και να δει κυριολεκτικά ότι παράσταση stand up comedy υπάρχει! Είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου!

Συνέντευξη: ΜΑΙΡΗ ΒΟΥΛΙΟΥΡΗ

Για περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: Το Show του Blink Mike για μία μοναδική παράσταση στο Θέατρο Αθήναιον