ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

Η συγγραφέας Κατερίνα Δίελα παρουσιάζει το "Ο Δρακόντειος και η Δράκαινα"


«Το κάστρο των παραμυθιών» Εκδόσεις ΩΡΙΩΝ

Παρουσίαση από την Κατερίνα Δίελα 

Κυριακή, 14 Απριλίου στις 1200 στην Παιδική Βιβλιοθήκη σταθμού Λαρίσης

Την Κυριακή, 14 Απριλίου στις 1200 στην Παιδική Βιβλιοθήκη σταθμού Λαρίσης του Δήμου Αθηναίων, η συγγραφέας Κατερίνα Δίελα παρουσιάζει το «Ο Δρακόντειος και η Δράκαινα», ένα παραμύθι που μας δείχνει πώς αλλάζουμε γνώμη για κάποιον, όταν τον γνωρίσουμε. Το παραμύθι είναι εμπνευσμένο από έναν θρύλο της Εύβοιας, της περιοχής Μάνικα. 

Το παραμύθι περιλαμβάνεται στον συλλογικό τόμο «Το κάστρο των παραμυθιών», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ωρίων.  Περιλαμβάνει δέκα μοναδικά εικονογραφημένα παραμύθια, εμπνευσμένα από αντίστοιχους ελληνικούς παραδοσιακούς θρύλους. Πρόκειται για μία ξεχωριστή συνάντηση δέκα συγγραφέων, που ενώνουν τις πέννες τους για να μας μεταφέρουν στον κόσμο του αυθεντικού παραμυθιού. Στο βιβλίο περιλαμβάνονται οι αρχικοί θρύλοι από διάφορα μέρη της Ελλάδας καθώς και προτάσεις για ασκήσεις δημιουργικής γραφής. Διαβάζεται από μικρούς και μεγάλους.


Τα παραμύθια γράφουν αλφαβητικά οι: Άννα Αθανασιάδου, Μαρία-Μαριλύ Γαλίζη, Κατερίνα Δίελα, Κατερίνα Θεοδωρίδου-Γιολασιγμάζη, Ιωάννα Καρρά, Άννα Μάνου, Μαργαρίτα Μάρκουλα, Αικατερίνη Μιχαήλ, Αικατερίνη Ναζλή, Μαριλένα Πονηράκη. 

Ποίηση: Σοφία Σκλείδα, Λαογραφικό σημείωμα: Ιωάννα Φώκου, Εικονογράφηση: Ματίνα Ζέρβα, Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μιμίκα Καπούλα

Facebook page: Το κάστρο των παραμυθιών


Κατερίνα Δίελα 
Η Δίελα Κατερίνα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και ασχολήθηκε κυρίως με την εκπαίδευση παιδιών στην προσχολική ηλικία. 
Το 2007 ίδρυσε την εταιρία Racket Planet, η οποία συνεργάζεται με εκπαιδευτικά ιδρύματα και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς σε Αθήνα και επαρχία με αντικείμενο την εκμάθηση αθλημάτων. 
Από μικρή της άρεσε η ενασχόληση με μικρά παιδιά και η εξεύρεση τρόπων επικοινωνίας μαζί τους. 
Έχει και η ίδια δυο παιδιά, τον Αντώνη και την Κασσιανή, που την εμπνέουν να συνεχίζει να δημιουργεί. 

Ο Δρακόντειος και η Δράκαινα