ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

Πασχαλινή Συναυλία της Μικτής Χορωδίας Θεσσαλονίκης της Μαίρης Κωνσταντινίδου στο ΜΜΘ


Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης
Μαίρης Κωνσταντινίδου

Τρεις Αιώνες σε Δύο Συναυλίες

Σε μία μουσική διαδρομή τριών αιώνων η Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης  ερμηνεύει όλα τα βαθιά συναισθήματα των ανθρώπων, στις Άγιες Ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, μέσα από τρία κορυφαία έργα του διεθνούς ρεπερτορίου.

Το Requiem Mozart (1791) παρουσιάστηκε το Σάββατο του Λαζάρου στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών  με την Συμφωνική Ορχήστρα Ιωαννίνων υπό την διεύθυνση του Γεώργιου Χλίτσιου.


Η Δεύτερη Συναυλία που παρουσιάζει τα δύο έργα με πρώτο το Requiem Faure (1890) και δεύτερο το Stabat Mater (1950) στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και υπό την διεύθυνση της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας της Κ.Ο.Θ. Ζωής Τσόκανου, θα παρουσιαστεί την Μεγάλη Τετάρτη το βράδυ στις 9.

Οι αισθητικές αλλά και κοινωνικές τάσεις κάθε εποχής αποτυπώνονται στα εξαιρετικά αυτά έργα με τις ανάλογες μελωδικές γραμμές, τις κλασσικά ή ανατρεπτικά δομημένες συγχορδίες, τα πλούσια και διαβαθμισμένα ηχοχρώματα, τις συναισθηματικές βυθίσεις και εξάρσεις.

Δύο Συναυλίες όπου σκοπός είναι να μοιραστούμε με το κοινό τους, τις ίδιες αναζητήσεις, αγωνίες αλλά και πνευματικές ανατάσεις.

Μαίρη Κωνσταντινίδου