ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

ΚΘΒΕ: Ανακοίνωση ανοιχτής ακρόασης για την παράσταση "Η μεγάλη πλατεία" του Νίκου Μπακόλα


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΑΚΡΟΑΣΗΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

«Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΤΕΙΑ» ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΠΑΚΟΛΑ

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος κατά την χειμερινή  περίοδο 2019-2020  πρόκειται να παρουσιάσει την παράσταση «Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΤΕΙΑ» του Νίκου Μπακόλα, σε διασκευή Άκη Δήμου και σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου. Για τον λόγο αυτό οργανώνεται Ανοιχτή Ακρόαση, το Σάββατο 11 Μαΐου, την Κυριακή 12 Μαΐου, την Δευτέρα 13 Μαΐου και την Τρίτη 14 Μαΐου 2019 στη Θεσσαλονίκη. Στην ακρόαση εκτός από τη σκηνοθέτιδα θα είναι παρών ο μουσικός, Λευτέρης Βενιάδης.

Καλούνται, επαγγελματίες γυναίκες και άνδρες ηθοποιοί, σκηνικής ηλικίας από 16 μέχρι 70 ετών, που ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος, να αποστείλουν έως την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019, ηλεκτρονικά στο email audition@ntng.gr, με  ΘΕΜΑ “Ακρόαση - “Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΤΕΙΑ”, το βιογραφικό τους σημείωμα, με ενσωματωμένη μία πρόσφατη φωτογραφία σε υψηλή ανάλυση, μεγάλο μέγεθος (παρακαλείσθε να στείλετε ένα ενιαίο αρχείο με τα δύο παραπάνω σε μορφή pdf).

Όσοι θα επιλεγούν από την σκηνοθέτιδα, βάσει του βιογραφικού τους (το οποίο  θα έχει κατατεθεί εντός της προθεσμίας) θα ενημερωθούν σχετικά με την ημερομηνία και την ώρα της συμμετοχής τους στην ακρόαση αποκλειστικά μέσω email.

Στην ακρόαση θα ζητηθεί από τους συμμετέχοντες, ένα σύντομο απόσπασμα-μονόλογος από κάποιο λογοτεχνικό κείμενο της επιλογής τους, ένα απόσπασμα από τη μουσική της παράστασης (που θα σταλεί στους συμμετέχοντες που θα επιλεγούν σε μορφή παρτιτούρας) και ένα ελληνικό τραγούδι της επιλογής τους. Οι συμμετέχοντες καλούνται να φορούν άνετα ρούχα πρόβας. Σε περίπτωση γνώσης μουσικού οργάνου, παρακαλούνται να το δηλώσουν στο βιογραφικό τους και να το έχουν μαζί τους, εκτός αν αυτό είναι αδύνατον λόγω όγκου.

Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν για την ακρόαση, θα πρέπει να έχουν μαζί τους τυπωμένο το βιογραφικό τους σημείωμα με την φωτογραφία. 

Επαγγελματίας ηθοποιός νοείται όποιος:
1. είναι απόφοιτος αναγνωρισμένης από το κράτος Δραματικής σχολής,
2. είναι απόφοιτος Πανεπιστημιακών τμημάτων Θεάτρου του κύκλου μαθημάτων υποκριτικής,
3. έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον 200 ημερομίσθια με την ειδικότητα του ηθοποιού.