ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

Μια βραδιά γεμάτη ενέργεια και νεανικό ενθουσιασμό στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης


Σύλλογος Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης

Νέα ταλέντα της κλασικής μουσικής

Διοργάνωση: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΜΘ 

Μια βραδιά γεμάτη ενέργεια και νεανικό ενθουσιασμό θα ζήσουμε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 15 Απριλίου 2019. Πρόκειται για την τρίτη εκδήλωση από έναν κύκλο μουσικών παραστάσεων που εγκαινίασε φέτος ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΣΦΜΘ), όπου οι καλύτεροι σπουδαστές μουσικής, ηλικίας 6 με 30 ετών, με «όπλα» τα δοξάρια, τις παρτιτούρες, τα χέρια ή τις φωνές τους, παρουσιάζουν το εντυπωσιακό ταλέντο τους. 

Στον κόσμο της κλασικής μουσικής η ανανέωση κρίνεται πάντοτε απαραίτητη, ώστε να φρεσκάρεται το ενδιαφέρον του κοινού. Η νέα γενιά των μουσικών –οι οποίοι φιλοδοξούν να διαδεχθούν τους διάσημους σολίστες— πέρα από ταλέντο διαθέτει μεγάλη επιμονή, διεκδικώντας δυναμικά τον προσωπικό της χώρο στο ανταγωνιστικό μουσικό στερέωμα.

Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης στέκεται δίπλα σε όλους αυτούς τους νέους μουσικούς, δίνοντάς τους την ευκαιρία αλλά και το βήμα να ξεδιπλώσουν την τέχνη τους στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Τόσο η πρώτη (21 Ιανουαρίου 2019) όσο και η δεύτερη παράσταση (4 Μαρτίου 2019) είχαν εξαιρετική επιτυχία. Το ίδιο αναμένεται τώρα και για την τρίτη –και τελευταία για αυτή την περίοδο– όπου 15 νέοι μουσικοί θα παρουσιάσουν έργα Τσαϊκόφσκι, Μπετόβεν, Σένμπεργκ, Φίσερ, Ντομενικόνι, Σοπέν, Σαραζάτε, Μπελίνι, Πουτσίνι και Σούμαν.

Δευτέρα 15 Απριλίου 2019
Έναρξη: 20.00
Χώρος: Μ2 - Αίθουσα Μωρίς Σαλτιέλ
Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου