Η αγαπημένη συγγραφέας Κατερίνα Δημόκα στη Θεσσαλονίκη - TOWNSENDIA

TOWNSENDIA

Η τέχνη δεν είναι ούτε για τους πολλούς ούτε για τους λίγους. Είναι για τον καθένα ξεχωριστά. William Shakespeare

Η αγαπημένη συγγραφέας Κατερίνα Δημόκα στη Θεσσαλονίκη

Share This

Η αγαπημένη συγγραφέας Κατερίνα Δημόκα 
ανηφορίζει στη Θεσσαλονίκη 
με μόνες αποσκευές ένα πράσινο τηλέφωνο και πολλά χρώματα

Η πολύ αγαπητή συγγραφέας παιδικών και εφηβικών βιβλίων
επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη,
για να συναντήσει τους μικρούς αναγνώστες
και να συνομιλήσει μαζί τους.

Στις 12 και 13 Απριλίου 2019 η Κατερίνα Δημόκα αποχωρίζεται προσωρινά τους μαθητές της στη Λιβαδειά για να συναντήσει το αναγνωστικό κοινό της Θεσσαλονίκης σε σχολεία και βιβλιοπωλεία και να συνομιλήσουν για τη μαγεία της γραφής, τα βιβλία και τους χάρτινους ήρωές τους.


Πιο αναλυτικά η συγγραφέας θα βρεθεί:
την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019, στις 6:30 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο SUBLIME (Λεωφ. Παπανικολάου 86Α), στα Πεύκα Ασβεστοχωρίου Θεσσαλονίκης με αφορμή το βιβλίο της Ένα πράσινο τηλέφωνο, που ζωντανεύει στην καρδιά μας όσους είναι μακριά μας.

το Σάββατο 13 Απριλίου 2019, στις 12 το μεσημέρι, στο βιβλιοπωλείο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ (Μητροπόλεως 92), με αφορμή το βιβλίο της Η δασκάλα των χρωμάτων, παρέα με τη Δόνα Ανεζίνα και τον παπαγάλο της που θέλουν να σας μιλήσουν για τα χρώματα και την αγάπη.

Το βιβλίο Ένα πράσινο τηλέφωνο που έχει εικονογραφήσει μοναδικά η Γεωργία Στύλου απευθύνεται σε παιδιά από 6 ετών και είναι μια τρυφερή και συγκινητική ιστορία που προσεγγίζει με ευαίσθητο τρόπο το θέμα της απώλειας, προσφέροντας ταυτόχρονα  συναισθηματική ασφάλεια. Ένα υπέροχο εργαλείο για να μιλήσουμε για εκείνους που φεύγουν, δεν ξαναγυρίζουν, αλλά ζουν πάντα στη μνήμη μας και στην καρδιά μας.

Η δασκάλα των χρωμάτων σε εικονογράφηση της Πωλίνας Παπανικολάου απευθύνεται σε παιδιά από 8 ετών και υμνεί τη δύναμη της ομορφιάς και της αγάπης. Ένα παραμύθι γεμάτο συναισθήματα, πείσμα, επιμονή και θάρρος. Ένα παραμύθι που μας θυμίζει πως, όταν κάποιος θέλει και μπορεί, καταφέρνει ακόμα και τα πιο δύσκολα πράγματα. 

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν ακόμα δύο βιβλία της Κατερίνας Δημόκα: Όμηρος στο πέλαγος στη σειρά «Ιστορίες που ζεις δυνατά», καθώς και το γιορτινό βιβλίο Χριστουγεννιάτικα δώρα στην Ταραχώρα. Στη σειρά «Διαβάζω ιστορίες» αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Μάιο το νέο της βιβλίο με τίτλο Παιδιά της Πανδώρας.

Η Κατερίνα Δημόκα με την πλούσια γραφή της συναγωνίζεται πλήρως τη φαντασία του αναγνώστη δίνοντάς του απλόχερα τα «δώρα» της λογοτεχνικής της προσφοράς και ανάγκης. Οι εικόνες που σου δημιουργεί με την πένα της ανταποκρίνονται απόλυτα στην ανάγκη του εκάστοτε αναγνώστη μικρού ή μεγάλου. Βραβευμένη από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά -όχι τυχαία- θέτει συγγραφικούς στόχους που τους πετυχαίνει σταθερά, με απόλυτη επιτυχία. Φυσικά οι σπουδές της στη Γλωσσολογία και τη Φιλοσοφική βοηθούν τα αναγνωστικά ταξίδια να γίνονται πιο κατανοητά και ποικιλότροπα γεμάτα μικρές συγγραφικές εκπλήξεις. 


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Η Κατερίνα Δημόκα μοίρασε την παιδική της ηλικία στον Πειραιά και στη Λιβαδειά. Είναι αριστούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών με κατεύθυνση στη Γλωσσολογία και διαθέτει Master στη Διδασκαλία της Ελληνικής ως Ξένης Γλώσσας. Στη λογοτεχνία διακρίθηκε για πρώτη φορά στον Διαγωνισμό Διηγήματος του Περιοδικού Elle (2000) και κέρδισε τον Έπαινο παραμυθιού από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά (2014) για τη Δασκάλα των χρωμάτων. Είναι παντρεμένη, έχει δύο γιους και ζει στη Λιβαδειά. Εργάζεται ως φιλόλογος στο δημόσιο σχολείο, όπου διδάσκει και διδάσκεται καθημερινά από τα παιδιά. Θεωρεί ότι η Λογοτεχνία είναι ένας ευαίσθητος αγωγός, που οδηγεί άμεσα στην παιδική ψυχή κι αφήνεται να παρασυρθεί στις κρυστάλλινες διαδρομές της.

Pages