Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΡΑΤΣΙΝΑΚΗΣ συναντάει τον αδελφό του ΔΗΜΗΤΡΗ - TOWNSENDIA

TOWNSENDIA

Η τέχνη δεν είναι ούτε για τους πολλούς ούτε για τους λίγους. Είναι για τον καθένα ξεχωριστά. William Shakespeare

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΡΑΤΣΙΝΑΚΗΣ συναντάει τον αδελφό του ΔΗΜΗΤΡΗ

Share This

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΡΑΤΣΙΝΑΚΗΣ συναντάει τον αδελφό του ΔΗΜΗΤΡΗ   

TΡΙΤΗ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019
ΜΠΟΥΑΤ ΑΠΑΝΕΜΙΑ

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΡΑΤΣΙΝΑΚΗΣ συναντάει τον αδελφό του Δημήτρη σε μια πορεία από το Λιόγερμα της Θεσσαλονίκης μέχρι την Μπουάτ Απανεμιά στην Πλάκα της Αθήνας.

Ο Βασίλης μέσα από  γνωστές μελωδίες, ήχους και τραγούδια που σιγοτραγουδήσαμε και μεγαλώσαμε μαζί τους, σ ένα πρόγραμμα με  έντεχνα, λαϊκά αλλά Κρητικά τραγούδια πρόγραμμα που συνεχίζει και φέτος αυτό που ξεκίνησε πριν 30 χρόνια σε μουσικές σκηνές της πόλης της Θεσσαλονίκης ("ΜΥΣΤΙΚΟ", "ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ", "ΒΑΡΔΙΑ", "ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ") με την αγάπη και το μεράκι στο τραγούδι και στη μουσική.

Ο Δημήτρης θα μεταφέρει ατμόσφαιρα μπουάτ από τότε που ξεκίνησε παίζοντας κιθάρα με του Λάκη Χαλκιά, Καίτη Χωματά, Γιώργο Ζωγράφο και άλλους  όταν ανέβαιναν για εμφανίσεις στο Λιόγερμα, μποάτ της Θεσσαλονίκης.

Την Τρίτη 2 Απριλίου στη μουσική σκηνή ΜΠΟΥΑΤ ΑΠΑΝΕΜΙΑ στην Αθήνα

Στο πιάνο ο Θοδωρής Χριστόπουλος και στην κιθάρα ο Αντώνης Κουμανδράκης

Στο ρεπερτόριο του φροντίζει να περιλάβει μερικά από τα πιο ωραία τραγούδια της σύγχρονης λαϊκής ανθολογίας, σε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι με τα είδη και τις εποχές, προτείνοντας μια αρμονική συνεύρεση και μια ισορροπημένη ακρόαση. Ανιχνεύοντας παλιούς και νέους μουσικούς δρόμους, στο πρόγραμμα συναντά και πάλι συνθέτες και στιχουργούς που αγάπησε και τραγούδησε στο παρελθόν. Έτσι, παρουσιάζοντας με φρέσκο τρόπο τραγούδια της προσωπικής του επιλογής, προτείνει παραστάσεις όπου συναντιούνται ο Σαββόπουλος με τον Τσιτσάνη και ο Μάλαμας με τον Ξυλούρη, ο «ηλεκτρισμός» με το λαούτο και το βιολί, οι παλιές με τις καινούργιες μελωδίες, οι μουσικοί με το κοινό τους. Στο πρόγραμμα του δεν λείπουν και κάποια παραδοσιακά τραγούδια αλλά και τραγούδια από την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κρήτη.

Από τους Θανάση Παπακωνσταντίνου, Σωκράτη Μάλαμα, Ορφέα Περίδη, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Νίκο Ξυδάκη Διονύση Σαββόπουλου, Σταμάτη Κραουνάκη, Ζούδιαρη,  Θανάση Παπακωνσταντινου, Δήμο Μούτση, Γιάννη Μαρκοπούλου, Θάνο Μικρούτσικο, Σταύρο Ξαρχάκο, Μάνο Λοΐζο, Σταύρο Κουγιουμτζή,  Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζιδάκι ως τους Μάρκο Βαμβακάρη, Βασίλη Τσιτσάνη, Μανώλη Χιώτη, ένα πρόγραμμα – ταξίδι στη Ελληνική μουσική.

Νέοι τραγουδοποιοί του εμπιστεύτηκαν τραγούδια όπως το "Οι τρελοί του κόσμου" σε μουσική του Γιάννη Γεωργιλά και στίχους Έλλης Καραμόσχλου, αλλά και η "Κίτρινη Σκόνη", και "Γύρω κόσμος" σε μουσική Παναγιώτη Δόβρη και στίχους Κωνσταντίνου Χρυσανθάκη.


LINK

social media ΒΑΣΙΛΗ ΠΡΑΤΣΙΝΑΚΗ
fb page
twitter https://twitter.com/VPratsinakis
youtube channel

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Μπουάτ Απανεμιά
Θόλου 4, Πλάκα
Ώρα έναρξης: 21:30
Τηλ κρατήσεων: 2103248580

Οργάνωση, Παραγωγή, επικοινωνία
Μαριλού Φυντανίδου

Pages