Βασίλης Τσικάρας: Τέχνη είναι η ζωή και η ζωή είναι Τέχνη - TOWNSENDIA

TOWNSENDIA

Η τέχνη δεν είναι ούτε για τους πολλούς ούτε για τους λίγους. Είναι για τον καθένα ξεχωριστά. William Shakespeare

Βασίλης Τσικάρας: Τέχνη είναι η ζωή και η ζωή είναι Τέχνη

Share This

Αεικίνητος, ταλαντούχος και με γνώσεις σχετικά με όποιο θέμα και φαινόμενο καταπιάνεται, ο Βασίλης Τσικάρας αποδεικνύει ότι μπορείς να είσαι καλός σε ό,τι αγαπάς και να μην τα παρατάς όταν οι συνθήκες είναι αντίξοες. Έχοντας διανύσει δεκάδες χιλιόμετρα δημοσιογραφικής πορείας, αλλά και ως ηθοποιός, συγγραφέας και σκηνοθέτης, ο Βασίλης Τσικάρας μας μιλάει για τη νέα του παράσταση ''Το σεξ αρχίζει στα 40'' και όχι μόνο!


H παράστασή σας "Το σεξ αρχίζει στα 40" ανεβαίνει στο Θέατρο Άρατος. Πείτε μας λίγα λόγια για το έργο σας.

Πρόκειται για μια κωμωδία χαρακτήρων, κατά την οποία ένα ζευγάρι πρέπει να λύσει τις όποιες διαφορές έχει στην πολύχρονη σχέση του, έχοντας να αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο αγκάθι, που είναι το σεξ. Η ρουτίνα της καθημερινότητας, τι είναι σωστό και τι λάθος σε μία σχέση και τι ρόλο παίζει το σεξ στη ζωή μας, είναι μερικά από τα θέματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι χαρακτήρες μας επί σκηνής. Τελικά τι αποφάσεις θα πάρουν και ποιοι επηρεάζονται από αυτές; Το έργο θα μπορούσε κάλλιστα να έχει τίτλο «Η ζωή αρχίζει στα 40».

Λίγο μετά το "Sorry λάθος κρεβάτι", ανεβαίνει το νέο σας εγχείρημα. Πώς γεννήθηκε η ιδέα για αυτήν την παράσταση;

Είναι πρώτα η ανάγκη του συγγραφέα να γράψει σε μια περίοδο της ζωής του ένα έργο, εμπνευσμένο από κάπου. Μια ιδέα κι όλα παίρνουν το δρόμο τους. Είναι η συνέχεια και η συνέπεια που πρέπει να έχει ένας καλλιτέχνης.


Ταυτόχρονα με τη θεατρική παράσταση, το "Sorry λάθος κρεβάτι" ανεβαίνει στο εξωτερικό και η ταινία σας "Πολιορκία", η οποία προβάλλεται σε όλο και περισσότερα μέρη της Ευρώπης. Πώς βλέπετε το κοινό να ανταποκρίνεται στη δουλειά σας και τι θα θέλατε να "πάρουν" από τα έργα σας; 

Τα τελευταία χρόνια οι δουλειές μου σε θέατρο και κινηματογράφο παρουσιάζονται ολοένα και σε περισσότερο κόσμο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι μια ηθική ικανοποίηση για τα χρόνια που είμαι στο χώρο της Τέχνης. Με τις κωμωδίες μου προσπαθώ να διασκεδάσω και να προβληματίσω τον κόσμο για διάφορα θέματα, ενώ με τις ταινίες μου προσπαθώ να τονίσω τις ανθρώπινες αξίες και τα ιδανικά που έχουμε εμείς οι Έλληνες.

Κάτω από το όνομά σας βρίσκουμε πολλές ιδιότητες. Ποια σας χαρακτηρίζει περισσότερο στη ζωή σας και θα θέλατε να εξελίξετε βέλτιστα; 

Πλέον δε μπορώ να διαλέξω. Είναι τόσο όμορφο να γράφεις και να δημιουργείς μια ιστορία όπως την έπλασε το μυαλό σου. Είναι τόσο δημιουργικό να δίνεις ζωή σε ένα κείμενο μέσα από τη σκηνοθεσία. Και τέλος, είναι τόσο μεγάλη πρόκληση να παίζεις και να βελτιώνεσαι ως ηθοποιός. Εσείς πως θέλετε να είμαι;

Εκτός από τη δημοσιογραφική καριέρα σας και τα έργα στα οποία συμμετέχετε, είστε συνώνυμο με το Θέατρο Άρατος και ολόκληρη την πορεία του. Θα θέλατε να μας μιλήσετε για τα μελλοντικά σχέδια που το αφορούν;

Αυτός ο οργανισμός προσπαθεί να δημιουργήσει και να επιβιώσει. Υπάρχουν πολλά σχέδια για μελλοντικές παραγωγές, για διάφορες αλλαγές αλλά και μετακομίσεις. Όλα είναι υπό σκέψη ακόμη. Προσεχώς έχουμε μία ταινία να ετοιμάσουμε. Ίσως να έχουμε να ανακοινώσουμε κάτι τον προσεχή Μάιο. 


Επιστρέφοντας στην παράσταση "Το σεξ αρχίζει στα 40", πείτε μας για τη συνεργασία με την υπόλοιπη ομάδα και τις βλέψεις που έχετε για το έργο σας. 

Η ομάδα μας είναι ο Άρατος. Η συνεργασία μας είναι πολύ όμορφη, γιατί γνωριζόμαστε χρόνια κι έχουμε παίξει μαζί σε πολλά έργα. Με λίγα λόγια συνεργάζομαι με φίλους μου. Τους ευχαριστώ όλους για τη συνεργασία και την αγάπη τους στο έργο. Θέλουμε να ταξιδέψουμε μαζί με το έργο κι όπου μας βγάλει. Σίγουρα όμως θα είμαστε στο θέατρο Άρατος (Μοσκώφ 12) έως τις 21 Απριλίου.

Φτάνοντας στο τέλος της συζήτησής μας, υπάρχει κάτι που έχετε μάθει μέσω της ενασχόλησής σας με την Τέχνη και θέλετε να το μοιραστείτε με τους αναγνώστες μας; 

Τέχνη είναι η ζωή και η ζωή είναι η Τέχνη! Αυτό που θέλω να μοιραστώ είναι η δύναμη που απέκτησα από το θέατρο για να φωνάζω τα θέλω μου. Έτσι θα προτρέψω τους αναγνώστες σας λέγοντα «ζήστε αυτό που πραγματικά θέλετε να ζήσετε, κάνετε όνειρα και υλοποιήστε τα». 



Για περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: "Το ΣΕΞ αρχίζει στα 40" συνεχίζει τη… ξέφρενη πορεία του στο Θέατρο Άρατος

Όλα τα δημοσιευμένα κείμενα στον ιστότοπο townsendia.gr, εκφράζουν τις απόψεις του εκάστοτε συντάκτη και δεν έχουν καμία σχέση με τις απόψεις του υπεύθυνου, ή του αρχισυντάκτη (εκτός από τα κείμενα των ίδιων). Συνεπώς οι προαναφερθέντες δυο δεν φέρουν καμιά ευθύνη για τις δημοσιεύσεις υπόλοιπων συντακτών. Η αναδημοσίευση υλικού από τον ιστότοπο townsendia.gr, επιτρέπεται με αναφορά στην πηγή.

Pages