ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

Μαίρη Βουλιούρη



Η Μαίρη Βουλιούρη είναι απόφοιτος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Επικοινωνίας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Γνωρίζει άπταιστα αγγλικά και καλά γερμανικά. Είχε λάβει δύο υποτροφίες μέσω του πανεπιστημίου ως βοηθός του εργαστηρίου πληροφορικής του Τμήματος και ως βοηθός βιβλιοθήκης. 

Έκανε την πρακτική της άσκηση στην Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας και Θράκης. Επιπλέον, ως φοιτήτρια ασχολήθηκε με τον εθελοντισμό, συγκεκριμένα με την διοργάνωση του "ΑΠΘ την Κυριακή", για την ανάδειξη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου ως ένα χώρο ανοιχτό και φιλόξενο για όλους τους κατοίκους της συμπρωτεύουσας. 

Στα πρώτα έτη της φοιτητικής της ζωής ασχολήθηκε με διαδικτυακή ραδιοφωνική εκπομπή, τις "Ονειροπολήσεις". Της αρέσουν πολύ τα ιστορικά και αστυνομικά μυθιστορήματα, καθώς και τα κλασσικά λογοτεχνικά έργα. Αγαπάει ιδιαίτερα το θέατρο, αυτής της υπέροχης τέχνης αφήγησης ιστοριών, προβληματισμών, συναισθημάτων μέσα από την ποικίλη χρήση λέξεων, ήχων, κινήσεων και εκφράσεων. 

Μια κυρίαρχη θέση στην καρδιά της έχει και η τέχνη του χορού, καθώς η ίδια επιλέγει να εκφράζεται τα τελευταία χρόνια, (εκτός από τα κείμενα της), μέσα από την ιδιαίτερη έκφραση των κινήσεων και την μαγευτική ελευθερία που προσφέρει ο μοντέρνος και σύγχρονος χορός.