ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

Η Σαβίνα Γιαννάτου επιστρέφει στο Apodec με μία ξεχωριστή acapella παράσταση


Σαβίνα Γιαννάτου Acapella// 20.04.19// Θεσσαλονίκη// Apodec  Attic  Sessions

Η Σαβίνα Γιαννάτου, μετά από δύο sold out παραστάσεις το Φεβρουάριο, επιστρέφει στο Apodec το Σάββατο 20 Απριλίου με μία ξεχωριστή acapella παράσταση. Για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη η σπουδαία καλλιτέχνης ερμηνεύει τραγούδια από τη δισκογραφία της-και όχι μόνο- χωρίς μουσικά όργανα, σε ένα προσωπικό μουσικό ταξίδι.

Με σκοπό την άμεση επικοινωνία των καλλιτεχνών με τους θεατές, την άρτια αισθητική προσέγγιση και τη ζεστή ατμόσφαιρα το Apodec διοργανώνει μία σειρά παραστάσεων για 120 θεατές κάθε φορά. Το τέταρτο Apodec Attic Session θα αποτελέσει μία μουσική περιπλάνηση, ένα μουσικό «μονόλογο» από τη Σαβίνα Γιαννάτου.

Σας περιμένουμε στην όμορφη σοφίτα που θα μεταμορφώνεται κάθε φορά για να προσφέρει μία ολοκληρωμένη μουσική- και όχι μόνο- εμπειρία.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Χώρος διεξαγωγής: Apodec, Στρ. Σφέτσου 3
Γενική είσοδος: 12 ευρώ
Προπώληση: Stereodisc Record Shop (Αριστοτέλους 4)
Τηλέφωνα κρατήσεων: 2315500710, 6984798008
(Σε περίπτωση κράτησης παρακαλούμε να προσέλθετε στο χώρο στις 21.00).

Η Σαβίνα Γιαννάτου μελέτησε τραγούδι με τη Γωγώ Γεωργιλοπούλου και αργότερα με τον Σπύρο Σακκά στο Εργαστήρι Φωνητικής Τέχνης. Αποφοίτησε από το τμήμα Performance and Communication Skills του Guildhall School of Music and Drama στο Λονδίνο με υποτροφία του «Μουσηγέτη».

Η επαγγελματική της σταδιοδρομία ξεκίνησε με την εκπομπή του Γ' Προγράμματος της ΕΡΤ "Εδώ Λιλιπούπολη" σε συνεργασία κυρίως με την συνθέτιδα Λένα Πλάτωνος. Από τότε, έχει συνεργαστεί με τους συνθέτες Λένα Πλάτωνος, Νίκο Μαμαγκάκη, Νίκο Κυπουργό, Μιχάλη Γρηγορίου, Δημήτρη Μαραγκόπουλο, Δημήτρη Καμαρωτό, Βαγγέλη Κατσούλη, Arild Andersen, Barry Guy κ.α.


Από το 1994 συνεργάζεται με το συγκρότημα "Primavera en Salonico" με το οποίο ερμηνεύει τραγούδια από την Μεσόγειο και τα Βαλκάνια. Αφορμή για τη συνεργασία αυτή υπήρξε η δισκογράφηση από την εταιρεία LYRA, των Ισπανοεβραϊκών τραγουδιών της Θεσσαλονίκης, ενός δίσκου που αποτέλεσε την αφετηρία για μια διεθνή καριέρα. Από τότε μέχρι σήμερα με το συγκρότημα αυτό έχει εκδώσει 8 δίσκους (σε συνεργασία με τις δισκογραφικές εταιρείες ΛΥΡΑ και ECM) και έχει παρουσιαστεί σε μουσικά φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, όπως σε διάφορα φεστιβάλ Womad, στο φεστιβάλ Grove στο San Francisco,στο Taipeh World Music Festival της Ταϊβάν, Fiesta des Sud στην Μασσαλία στο Moers “new Jazz Festival”, στο Music Meeting στην Ολλανδία

Etnosur Festival στην Ισπανία, Musicas do Mundo στην Πορτογαλία, International Jazz festival στο Muenster, στο London Jazz Festival, New Directions Festival στην Σουηδία, Loft Jazz Festival in Shenzhen and TCC Jazz Festival in Guanzhou στην Κίνα, Ulsan World Music Festival στην Ν.Κορέα και σε πολλά άλλα.

Από το 1992 ασχολείται με τον ελεύθερο φωνητικό αυτοσχεδιασμό στο χώρο της free jazz. Έχει συνεργαστεί με τους μουσικούς: Νίκο Τουλιάτο, Peter Kowald, Φλώρο Φλωρίδη, Gunther Pitscheider, Barry Guy, Gerald Preinfalk, Klaus Trauheit, Gunther Baby Sommer, Μανώλη Μανουσάκη, το συγκρότημα "Μedea Εlectronique" και άλλους.

Παράλληλα έχει συνθέσει μουσική για θέατρο και παντομίμα σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Θεσσαλικό Θέατρο, το Θέατρο του Νέου Κόσμου κ.α.

Η δισκογραφία της περιλαμβάνει γύρω στους τριάντα δίσκους με συνθέσεις Ελλήνων και ξένων συνθετών, παραδοσιακά τραγούδια από διάφορες χώρες, ελεύθερους αυτοσχεδιασμούς και δικά της τραγούδια.