"Ο Λουΐτζι στην Αθήνα του 2019" - Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση - TOWNSENDIA

TOWNSENDIA

Η τέχνη δεν είναι ούτε για τους πολλούς ούτε για τους λίγους. Είναι για τον καθένα ξεχωριστά. William Shakespeare

"Ο Λουΐτζι στην Αθήνα του 2019" - Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

Share This

«Ο Λουΐτζι στην Αθήνα του 2019»
συζητώντας για τα έργα του Πιραντέλλο 
που παίχτηκαν ή παίζονται σε θέατρα της Αθήνας την τρέχουσα περίοδο 

Παρασκευή 5 Απριλίου 2019, 19:00-21:00 
στο Θέατρο 104
(Ευμολπιδών 41 Γκάζι, Στάση μετρό Κεραμικός).

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση – Γραφείο Αθήνας
Είσοδος ελεύθερη

Το Γραφείο Αθήνας του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση στο  πλαίσιο της νέας του δράσης «Λέσχη Συζητήσεων Θεατρικών Παραστάσεων & Έργων» οργανώνει ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση για τις θεατρικές παραστάσεις έργων του Λουίτζι Πιραντέλλο, που παίχτηκαν ή παίζονται σε θέατρα της Αθήνας την περίοδο 2018-2019

Καλεσμένες  για τη συζήτηση  είναι η Τώνια Καράογλου, θεατρολόγος, κριτικός θεάτρου του περιοδικό Αθηνόραμα και η Τόνια Τσαμούρη, θεατρολόγος, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας ΑΠΘ, κριτικός θεάτρου (tospirto.net).

Η συζήτηση θα περιστραφεί στα έργα "Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» (Εθνικό Θέατρο, Κεντρική Σκηνή, Σκηνοθεσία Δ. Μαυρίκιος), «Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε» (Θέατρο Τόπος Αλλού, Σκηνοθεσία Ν. Καμτσής), «Να ντύσουμε τους γυμνούς» (Θέατρο Τέχνης, σκηνή Φρυνίχου, σκηνοθεσία Γ. Περλέγκας), «Ο άνθρωπος με το λουλούδι στο στόμα» (θέατρο Altera Pars, σκηνοθεσία Τ. Ιορδανίδης και Α. Λεμπεσόπουλος.)

Καλεσμένοι επίσης στη συζήτηση είναι συντελεστές των παραστάσεων.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όσους/όσες επιθυμούν να γνωρίσουν το έργο του Πιραντέλλο είτε έχουν δει τις παραστάσεις είτε όχι.

Σχετική αρθρογραφία-κριτικές
Παραθέτουμε τους συνδέσμους της αρθρογραφίας και των κριτικών των παραστάσεων των δύο καλεσμένων μας, τις οποίες και θερμά ευχαριστούμε για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση αυτή.
Απόψε αυτοσχεδιάζουμε 
Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε 
Ο άνθρωπος με το λουλούδι στο στόμα 
Να ντύσουμε τους  γυμνούς

Η Λέσχη Συζητήσεων Θεατρικών Παραστάσεων & Έργων
Η εκδήλωση αυτή φιλοδοξεί να αποτελέσει την απαρχή και άλλων παρόμοιων, στο πλαίσιο μιας καινούργιας δράσης που εγκαινιάζει το Γραφείο της Αθήνας του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, δηλαδή τη Λέσχη Συζητήσεων Θεατρικών Παραστάσεων & Έργων. Η δράση αυτή υλοποιείται σε συνδυασμό με τη δράση «Πάμε θέατρο» και στόχος της είναι το άνοιγμα του ζωντανού  διαλόγου μεταξύ σκηνής και πλατείας, μέσα από τις κριτικές προσεγγίσεις και την ανταλλαγή απόψεων των εμπλεκομένων στη θεατρική πράξη (συντελεστές των παραστάσεων, κριτικοί, φορείς όπως το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, θεατές κ.λπ).

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση – Γραφείο Αθήνας

Pages