ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

Κινηματογραφικές Πρεμιέρες - Πέμπτη 18/4


Άλλη μία Πέμπτη φτάνει, η οποία φέρνει μαζί της πολλές νέες ταινίες στις αίθουσες των κινηματογράφων. Οι επιλογές είναι πολλές και κάθε ταινία έχει διαφορετικούς λόγους για την παρακολουθήσετε. Από την Ελβετία και το φεμινιστικό κίνημα ως το διαστημικό σταθμό και την επίκαιρη μαύρη τρύπα, ενώ για τους μικρούς μας φίλους κάνουν πρεμιέρα δύο πολύ διασκεδαστικά κινούμενα σχέδια. Εμείς σας παρουσιάζουμε όλες τις ταινίες εσείς μας ακολουθείτε στη σύντομη περιήγησή μας!

Εμψυχωτική και ευχάριστη, αυτή η αξιαγάπητη, σαγηνευτική ταινία είναι μια χρονοκάψουλα που δεν θα μπορούσε να είναι πιο επίκαιρη.

Γυναίκες με τα όλα τους 

Ελβετία 1971, όταν ο σύζυγος της ταπεινής και υπάκουης νοικοκυράς Νόρας, της απαγορεύει να πιάσει μια εργασία μερικής απασχόλησης, εκείνη νιώθει τόση αγανάκτηση που τελικά την οδηγεί ώστε να γίνει η εμβληματική φιγούρα του φεμινιστικού κινήματος του χωριού της. Όμως αυτή η πρωτόγνωρη διασημότητα θα φέρει ταπείνωση, απειλές, και ένα πιθανό τέλος στο γάμο της, αλλά, εκείνη αρνούμενη να κάνει πίσω, πείθει τις γυναίκες του χωριού της να κάνουν απεργία... και ταυτόχρονα κάνει μερικές εντυπωσιακές ανακαλύψεις σχετικά με τη δική της απελευθέρωση.


Στο Μακρινό Διάστημα. Ο Monte και η κόρη του Willow ζουν μαζί σε ένα διαστημόπλοιο σε απόλυτη απομόνωση.  Η Κλερ Ντενί στέλνει τους Ρόμπερτ Πάτινσον και Ζιλιέτ Μπινός στο διάστημα. 
Μαύρη Τρύπα 

Ένας άντρας που η αυστηρή αυτοπειθαρχία του στέκεται σαν ασπίδα ενάντια σε κάθε επιθυμία, ο Monte, φροντίζει την κοπέλα σαν πατέρας, ενάντια στην θέληση του. Το σπέρμα του χρησιμοποιήθηκε για να γονιμοποιήσει το ωάριο της νέας γυναίκα που την γέννησε. Ήταν και οι δύο μέλη ενός πληρώματος θανατοποινιτών. Πειραματόζωα σε αποστολή. Τώρα έχουν απομείνει μόνο ο Monte και η Willow.Μέσω της κόρης του βιώνει την γέννηση μιας παντοδύναμης  αγάπης. Μαζί πατέρας και κόρη προσεγγίζουν τον προορισμό τους, την Μαύρη Τρύπα στην οποία ο χώρος και χρόνος δεν υπάρχουν.


Με την υποστήριξη του Goethe Institut, ένας από τους κορυφαίους Γερμανούς σκηνοθέτες, ο Κρίστιαν Πέτζολντ, διασκευάζει το σπουδαίο μυθιστόρημα της Άνα Σέγκερς, "Τράνζιτο" (Εκδόσεις Άγρα). 
TRANSIT

Ένας άντρας φτάνει στο λιμάνι της Μασσαλίας με το τελευταίο χειρόγραφο ενός συγγραφέα που αυτοκτόνησε. Υιοθετώντας την ταυτότητα του νεκρού, αποπειράται να δραπετεύσει για την Αμερική, αλλά οι αρχές ενημερώνουν τη σύζυγο του συγγραφέα πως ο άντρας της ζει. 


Μια εμπειρία ζωής. Η συνταρακτική ταινία – ορόσημο του Χου Μπο, για πρώτη φορά στις ελληνικές αίθουσες. Κέρδισε στο Φεστιβάλ Βερολίνου το Βραβείο FIPRECSI, ειδικό βραβείο καλύτερης πρώτης ταινίας. Με Σκηνοθετική επιμέλεια τρέιλερ της Στέλλα Καβαδάτου και μοντάζ τρέιλερ του Βαγγέλης Κατσιγιάννης.

Ένας ελέφαντας στέκεται ακίνητος

Κάτω από τον συννεφιασμένο ουρανό μιας μικρής πόλης στη βόρεια Κίνα, οι ζωές διάφορων απεγνωσμένων ανθρώπων διαπλέκονται στη διάρκεια μίας και μόνο έντονης μέρας, από το ξημέρωμα μέχρι το σούρουπο. Μια μελαγχολική ιστορία μηδενιστικής οργής, η οποία σκιαγραφεί το πορτρέτο μιας κοινωνίας που καθορίζεται από τον εγωισμό, οδηγώντας τα μέλη της να θυσιάσουν ό,τι θεωρούν πιο πολύτιμο.


Μεταγλωτισμένο Animated περιπέτεια εποχής, με Έλληνες ηθοποιούς να δανείζουν τις φωνές τους...
Ο Ευγενικός κύριος Λινκ

Ο κύριος Λινκ είναι ένα ελαφρώς αφελές αλλά πολύ έξυπνο και καλόψυχο θηρίο που αποτελεί και το τελευταίο δείγμα της πρωτόγονης καταγωγής του ανθρώπου. Είναι ο σύνδεσμος που λείπει. Με όλο και περισσότερα είδη να είναι υπό εξαφάνιση, ο κύριος Λινκ βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο καθώς είναι ο τελευταίος του είδους του. Ξεκινώντας μια τολμηρή αναζήτηση των μακρινών συγγενών του, θα ζητήσει τη βοήθεια του Σερ Λάιονελ Φρόστ, του μεγαλύτερου ερευνητή μύθων και τεράτων στον κόσμο, και της Αντελίνα Φόρτναϊτ που έχει στην κατοχή της τον μοναδικό γνωστό χάρτη που θα οδηγήσει στη μυθική κοιλάδα που κρύβονται οι μακρινοί συγγενείς του, σε μια απίθανη οδύσσεια σε όλον τον κόσμο.


Οι βραβευμένοι με Όσκαρ Κριστόφ και Βόλφγκανγκ Λαουνστάιν εμπνέονται από μία ευφάνταστη ιστορία των πολυαγαπημένων αδελφών Γκριμ και την μετατρέπουν σε μια μοντέρνα, ξεκαρδιστική και γλυκύτατη περιπέτεια κινουμένων σχεδίων, που θα απολαύσει ολόκληρη η οικογένεια

ΜΑΡΝΙ ΜΙΑ ΤΡΕΛΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ

Η Μάρνι είναι μια κακομαθημένη σπιτική γάτα, που ζει μια άνετη ζωή στο σπίτι των Σανσάιν. Δεν έχει απομακρυνθεί ποτέ έξω από την ασφάλεια του σπιτικού της: όσα λίγα ξέρει για τον έξω κόσμο τα έχει μάθει χάρη στην αγαπημένη της αστυνομική σειρά στην τηλεόραση, ενώ η ιδιοκτήτριά της, Ρόζαλιντ, φροντίζει με αγάπη και τρυφερότητα για κάθε της ανάγκη. 


Καλές προβολές!