ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

1ο Διαγωνιστικό Φεστιβάλ μονολόγων "Εαρινοί λόγοι" στο θέατρο ΜΑΙΩΤΡΟΝ


Διαγωνιστικό Φεστιβάλ μονολόγων 

«Εαρινοί λόγοι»

Το θέατρο ΜΑΙΩΤΡΟΝ στα πλαίσια των θεατρικών του δράσεων δημιουργεί το πρώτο  διαγωνιστικού χαρακτήρα φεστιβάλ μονολόγων με διακριτικό τίτλο «ΕΑΡΙΝΟΙ ΛΟΓΟΙ». 

Ένα φεστιβάλ που φιλοδοξεί να εδραιωθεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης και να γίνει μόνιμο μέρος της θεατρικής δράσης της πόλης στην εαρινή περίοδο κάθε χρόνου. 

Στόχος του Φεστιβάλ είναι να δοθεί η ευκαιρία σε επαγγελματίες ηθοποιούς, σε σπουδαστές της δραματικής τέχνης αλλά και σε ερασιτέχνες ηθοποιούς , να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους στο δυσκολότερο ίσως είδος θεάτρου , τον μονόλογο.  


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ

Επαγγελματίες ηθοποιοί
Ως επαγγελματίες ηθοποιοί ορίζονται οι διαγωνιζόμενοι που έχουν τελειώσει δραματική σχολή, η είναι μέλη του ΣΕΗ.

Σπουδαστές Δραματικής τέχνης
Ως σπουδαστές Δραματικής τέχνης ορίζονται όλοι όσοι σπουδάζουν σε δραματικές σχολές ιδιωτικού η δημοσίου χαρακτήρα, ΙΕΚ ιδιωτικά η δημόσια, Στις σχολές πανεπιστημιακού χαρακτήρα ΑΠΘ κτλ, καθώς και σπουδαστές θεατρικών εργαστηρίων η θεατρικών στούντιο.

Ερασιτέχνες ηθοποιοί
Ως ερασιτέχνες ηθοποιοί ορίζονται όλοι όσοι θέλουν να λάβουν μέρος και δεν ανήκουν σε μια από τις πιο πάνω κατηγορίες και έχουν καθαρά ερασιτεχνική σχέση με την θεατρική δράση (Συμμετοχή σε θεατρικές ομάδες πολιτιστικών και κάθε άλλου είδους συλλόγων, θεατρικές ομάδες σχολών κτλ ).

ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ 
Το φεστιβάλ θα γίνει από 28 έως 30 Μαΐου. (Ανάλογα τον αριθμών συμμετεχόντων ο χρόνος  μπορεί να μεγαλώσει)
  
ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν με θεατρικά έργα της επιλογής τους (ως 60 λεπτά) και το ρεπερτόριο θα ταξινομηθεί από τους διοργανωτές του Φεστιβάλ ανάλογα με τις συμμετοχές.

Οι αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές μέχρι και την Τρίτη 21 Μαΐου  2019.

Τα βραβεία θα απονεμηθούν από καλλιτεχνική επιτροπή αποτελούμενη από σκηνοθέτες, ηθοποιούς και κριτικούς θεάτρου διακεκριμένους στο αντικείμενό τους.

Δηλώσεις συμμετοχής στο meotronthe@gmail.com

Πληροφορίες: Σταύρος Παρχαρίδης τηλέφωνο επικοινωνίας 6932 633127

Οι ενδιαφερόμενοι οριστικοποιούν την συμμετοχή τους καταβάλλοντας το ποσό των 40 ευρώ το ήμισυ του ποσού επιστρέφετε την ημέρα της προγραμματισμένης συμμετοχής. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν γραπτή άδεια από τον ιδιοκτήτη των πνευματικών δικαιωμάτων του έργου που θα παρουσιάσουν, ενώ θα τους παραχωρηθεί δωρεάν το θέατρο κατόπιν δήλωσης επιθυμίας του διαγωνιζόμενου προκειμένου να πραγματοποιήσουν δύο πρόβες.

Οι βραβεύσεις θα διακρίνονται σε αυτήν που αφορά τους ερασιτέχνες τους σπουδαστές και σε αυτήν που αφορά τους επαγγελματίες ηθοποιούς. Από τους πρώτους οι τρεις που θα διακριθούν θα λάβουν ο καθένας από έναν έπαινο, ενώ θα τους παραχωρηθεί το θέατρο για δύο παραστάσεις. Οι τρεις που θα βραβευτούν στην κατηγορία των επαγγελματιών, θα έχουν στη διάθεσή τους το θέατρο για τέσσερις, έξι και οχτώ παραστάσεις αντίστοιχα, ανάλογα το βραβείο που έχουν κερδίσει. Οι βραβευθέντες ηθοποιοί ανάλογα με τις παραστάσεις που θα δώσουν θα εισπράξουν το 40% από τα έσοδα των εισιτηρίων, ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες θα επιστραφεί κατά το ήμισυ το χρηματικό ποσό που κατέβαλαν κατά την αίτηση συμμετοχής τους την ημέρα της παράστασης. Επίσης και στις τρεις κατηγορίες θα υπάρχει βραβείο κοινού το οποίο θα είναι χρηματικό .