Τελευταίες παραστάσεις για την "Η Πεντάμορφη και το Τέρας" στο Θέατρο Σοφούλη - TOWNSENDIA

TOWNSENDIA

Η τέχνη δεν είναι ούτε για τους πολλούς ούτε για τους λίγους. Είναι για τον καθένα ξεχωριστά. William Shakespeare

Τελευταίες παραστάσεις για την "Η Πεντάμορφη και το Τέρας" στο Θέατρο Σοφούλη

Share This

Τελευταίες παραστάσεις για την

«Η Πεντάμορφη και το Τέρας»

Κυριακή 10/3 και 17/3 στις 11.30

Από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα η παράσταση «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» έχει ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους θεατές! Ήρθε ο καιρός να δώσει τη θέση της σε νέες παραγωγές και θα δώσει τις τελευταίες της παραστάσεις τις Κυριακές 10 και 17 Μαρτίου στις 11.30.

Πρωτότυπη μουσική, ονειρικές χορογραφίες, εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια και υπέροχες ερμηνείες που προκαλούν γέλια, έκπληξη και ενθουσιασμό έβαλαν την παράσταση στην καρδιά του κοινού της Θεσσαλονίκης. Η πιο όμορφη ιστορία αγάπης!

Λίγα λόγια για το έργο
Το αλληγορικό παραμύθι, βασισμένο σε παραδοσιακές ιστορίες που ταξίδεψαν ανά τους αιώνες σε όλη την Ευρώπη, μιλά για την ανάγκη να δει ο άνθρωπος πέρα από την εξωτερική εμφάνιση, να αγνοήσει τα υλικά αγαθά και να προσεγγίσει με ευγένεια και ειλικρίνεια τον διπλανό του προκειμένου να γνωρίσει την αλήθεια πέρα από την εικόνα. Σύγχρονο και ταυτόχρονο άχρονο και διαχρονικό, το παραμύθι της Πεντάμορφης που ανακαλύπτει την ομορφιά στο πρόσωπο ενός τέρατος διδάσκει την ευγένεια, την ανεκτικότητα και τη γενναιοδωρία. Σε έναν κόσμο καθηλωμένο από πλαστές εικόνες, επιφανειακό, που αρέσκεται στη βία και τις δυνατές φωνές, ο ψίθυρος ανάμεσα σε δυο ανθρώπους, ο ειλικρινής διάλογος μπορεί να είναι η λύση;

Η ιστορία έγινε ταινία κινουμένων σχεδίων από την Walt Disney Animation Studios το 1991 γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία, ενώ το 2017 έγινε και ταινία από τη Walt Disney και την Mandeville Films.


Ποιοι είναι οι Dream Workers
Οι Dream Workers δραστηριοποιούνται στον χώρο των θεματικών πάρκων, των εκθέσεων και των εκδηλώσεων από το 2002. Το όνομά τους έχει συνδεθεί με τα θεματικά πάρκα «Οι Μαγικοί Κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά», «Εργοστάσιο Σοκολάτας», «Δεινόσαυροι» και παραστάσεις όπως «Οι Μαγικοί Επιστήμονες».

Παιδική σκηνή Θεάτρου Σοφούλη
Η παιδική σκηνή του Θεάτρου Σοφούλη έχει συνδεθεί με τις ομορφότερες παιδικές αναμνήσεις των παιδιών της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο. Εδώ και 17 χρόνια παρουσιάζει ξεχωριστές παιδικές παραστάσεις που τιμώνται από γονείς και εκπαιδευτικούς.

Κείμενο: Μπίλιω Κωνσταντοπούλου
Σκηνοθεσία: Παυλίνα Χαρέλα
Μουσική: Χάρης Γκατζόφλιας
Χορογραφίες: Ελένη Χρυσομάλλη
Projections: Κλείτος Κυριακίδης
Σκηνικά: Βίκη Βουρνιά (Dream Workers)
Κοστούμια: Καλλιόπη Παπαδάκη
Μάσκες – ειδικές κατασκευές – βοηθός σκηνογράφου: Ελίζα Μοσχοπούλου
Κατασκευή κοστουμιών: Moda System
Βοηθός σκηνοθέτη: Αναστασία Ευσταθοπούλου
Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων: Κατερίνα Νικολάου
Παραγωγή: Dream Workers & Καλλιτεχνική Εταιρεία

Παίζουν: Βαλάντης Γαργάνης, Δημήτρης Δανάμπασης, Μαριλένα Λιακοπούλου, Γεράσιμος Παπικινός, Άννα Παρασίδου και η μικρή Μαριλίζα Αλεξανδρή (από το θεατρικό εργαστήρι του θεάτρου Σοφούλη) .


Παραστάσεις: Κυριακή 10 και 17/3 στις 11.30

Συνεχίζονται οι καθημερινές παραστάσεις για σχολεία από Δευτέρα έως Παρασκευή κατόπιν συνεννόησης (υπεύθυνη σχολείων Κατερίνα Νικολάου τηλ. 2310423925)

Τιμές εισιτηρίων: 10€ κανονικό 8€ μειωμένο (φοιτητικό , ανέργων, πολυτέκνων, με απόδειξη μέσων μεταφοράς –ταξί λεωφορείο)
Πληροφορίες - κρατήσεις: Καλλιτεχνική Εταιρεία
Τηλέφωνο: 2310423925

Προσφέρεται έκπτωση με την επίδειξη αποκόμματος εισιτηρίου μέσου μαζικής μεταφοράς εντός 90 λεπτών από την επικύρωση του, στο κανονικό εισιτήριο.
ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΑΣΘ: Λεωφορείο 5
Από Δυτικά προς Ανατολικά: Στάση Βερβελίδη
Από Ανατολικά προς Δυτικά: Στάση Ναυτικός Όμιλος
Το Θέατρο Σοφούλη διαθέτει πρόσβαση για ΑμεΑ.

Θέατρο Σοφούλη
Τραπεζούντος 5 & Σοφούλη, Τ.Κ. 55131 Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310423925,

Pages