ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί η βραβευμένη συγγραφέας Αγγελική Δαρλάση


Η βραβευμένη συγγραφέας Αγγελική Δαρλάση 
ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη 

Η πολύ αγαπητή συγγραφέας παιδικών και εφηβικών βιβλίων
επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη,
για να συναντήσει τους μικρούς αναγνώστες
και να συνομιλήσει μαζί τους.

Στις 5 και 6 Απριλίου 2019 η Αγγελική Δαρλάση αφήνει για λίγο το συγγραφικό της εργαστήριο, τα χαρτιά και τα μολύβια της και ανηφορίζει στη Θεσσαλονίκη για να συναντήσει τους μικρούς της αναγνώστες στον «χώρο εργασίας» τους, το σχολείο, αλλά και σε μια ανοιχτή εκδήλωση με αφορμή το βραβευμένο εφηβικό της μυθιστόρημα Το αγόρι στο θεωρείο, μια ιστορία για την απώλεια, τον πόνο, την προσφυγιά, αλλά και για την παρηγορητική δύναµη της φαντασίας, της συµπόνιας και της ανθρωπιάς, εµπνευσµένη από το πραγµατικό συµβάν της εγκατάστασης Μικρασιατών προσφύγων στο ∆ηµοτικό Θέατρο Αθηνών, το 1922.

Πιο αναλυτικά το Σάββατο, 6 Απριλίου 2019, στις 12 το μεσημέρι, η Αγγελική Δαρλάση θα βρεθεί στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορδελιού-Ευόσμου (Μεγ. Αλεξάνδρου 57), για να παρουσιάσει το βιβλίο της. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, του Συλλόγου Μικρασιατών Ευόσμου «Οι Άγιοι Απόστολοι Πέτρος και Παύλος» και του βιβλιοπωλείου MIND THE BOOK.

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν δύο εφηβικά μυθιστορήματα: Το αγόρι στο θεωρείο, Όταν έφυγαν τ’ αγάλματα, δύο ιστορίες στη σειρά «Μικρές καληνύχτες» Η γοργόνα που βγήκε στη στεριά, Η ξύπνια βασιλοπούλα, η σειρά «Ιστορίες Νεοελληνικής Μυθολογίας», εμπνευσμένη από τους θρύλους, τα ήθη και τα έθιμα της παράδοσής μας, η οποία περιλαμβάνει τα βιβλία Το Πετροκάραβο, Οι Μοίρες, Η Ελιά, Η Γοργόνα, Ο λυράρης και οι νεράιδες, Το Κάστρο της Ωριάς, καθώς και το γιορτινό βιβλίο Το ωραιότερο χριστουγεννιάτικο στολίδι.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Η Αγγελική Δαρλάση γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Θεατρολογία (Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Αθηνών), Παραστατικές Τέχνες (Μ.Α. στο The Royal Central School of Speech and Drama) και δημιουργική γραφή (σε Αθήνα και Λονδίνο), σκηνοθέτησε θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, performances, devised και promenade παραστάσεις. Δούλεψε επίσης σε κινηματογράφο και τηλεόραση. Ως συγγραφέας εμφανίστηκε το 2000, με θεατρικά έργα αποσπώντας βραβεύσεις και διακρίσεις σε θεατρικούς διαγωνισμούς συγγραφής θεατρικών έργων. Λίγα χρόνια αργότερα (2004) ήρθε και το πρώτο της μυθιστόρημα για παιδιά και νέους «Ονειροφύλακες» που τιμήθηκε με Κρατικό Βραβείο. Ακολούθησαν κι άλλα βιβλία κι άλλα θεατρικά έργα που έφεραν μαζί τους διακρίσεις, βραβεύσεις και πολλή αγάπη από μικρούς και μεγάλους αναγνώστες (και θεατές).
Καλεσμένη του The Greek play project συμμετέχει, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, στο Τhink Τank θεατρικών συγγραφέων σε διεθνές πρόγραμμα της Ένωσης Ευρωπαϊκών Θεάτρων.
Είναι από τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας θεάματος Η Άλλη Πλευρά και της δισκογραφικής εταιρείας Puzzlemusik.
Διδάσκει θέατρο και δημιουργική γραφή (σε μικρούς και  μεγάλους) και φυσικά… γράφει.