ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

5 νέες κυκλοφορίες βιβλίων - Part 2


Με την άνοιξη να έχει πλέον μπει και για τρίτη συνεχή εβδομάδα, συνεχίζουμε απτόητοι να σας παραθέτουμε πολλές από τις τελευταίες κυκλοφορίες βιβλίων. Κάποια έργα έχουν ήδη εκδοθεί και κάποια άλλα αναμένεται να κυκλοφορήσουν άμεσα, ώστε να υπάρχουν επιλογές για τους αναγνώστες όλων των λογοτεχνικών ειδών. Σήμερα λοιπόν, θα συνεχίσουμε τις βιβλιοπροτάσεις μας, με 5 νέα έργα τα οποία έχουν ήδη κυκλοφορήσει από την αρχή του χρόνου και σίγουρα θα προσελκύσουν πληθώρα αναγνωστών.

1) Η άλλη Γκρεϊς - Μάργκαρετ Άτγουντ

Φωτογραφία 1

Όταν το αφεντικό μιας υπηρέτριας και η οικονόμος αλλά και ερωμένη του βρεθούν νεκροί, για το φόνο συλλαμβάνεται η υπηρέτρια του σπιτιού, η οποία όμως δε θυμάται τίποτα σχετικά με το φρικιαστικό έγκλημα για το οποίο την κατηγορούν. Σε μια προσπάθεια να ανακαλυφθεί η αλήθεια και ενώ η γυναίκα έχει καταδικαστεί σε ισόβια, ένας γιατρός, με τη βοήθεια μιας ομάδας ανθρώπων που πιστεύουν στην αθωότητά της, προσπαθούν να ξεκλειδώσουν τη μνήμη της και να ανακαλύψουν τι πραγματικά έχει συμβεί. Το έργο κυκλφόρησε στις 7 Φεβρουαρίου από τις εκδόσεις «Ψυχογιός».


2) Περί φιλίας - Αλέξανδρος Νεχαμάς

Φωτογραφία 2


Το συγκεκριμένο έργο πραγματεύεται ένα θέμα άκρως διαφορετικό από το προηγούμενο. Στο βιβλίο αυτό του Αλεξάνδρου Νεχαμάς, πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η φιλία. Μέσα από τη φιλοσοφία, την τέχνη και τον κινηματογράφο, ο συγγραφέας προσπαθεί να αναλύσει την έννοια της φιλίας, καθώς και την καταλυτική της επίδραση στον άνθρωπο. Το έργο κυκλοφόρησε στις 21 Φεβρουαρίου από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο» και αν έπρεπε να κάνουμε μια ιδιαίτερη παρατήρηση, θα λέγαμε πως το εν λόγω βιβλίο, είναι μια πολύ καλή ιδέα να το δωρίσουμε σε κάποιο κοντινό μας φίλο!

3) Τις νύχτες έπαιζε με τις σκιές - Τέσυ Μπαϊλα

Φωτογραφία 3

Το συγκεκριμένο βιβλίο το οποίο κυκλοφόρησε στις 7 Φεβρουαρίου από τις εκδόσεις «Ψυχογιός», είναι πιθανόν να προσελκύσει κυρίως τους λάτρεις των αστυνομικών και ασιθηματικών μυθιστορημάτων. Με τα γεγονότα να διαδραματίζονται κατά την περίοδο της ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα, αλλά και τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο αναγνώστης θα παρακολουθήσει τη δύναμη των σχέσεων μιας οικογένειας, του παππού Λεωνίδα, της θείας Λουλουδιάς, της Μυρσίνης αλλά και πολλών άλλων γνωστών τους, μέσα σε ένα κλίμα αγάπης, με φόντο την ιστορία στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ού αιώνα.

4) Ένα δικό της δωμάτιο - Βιρτζίνια Γουλφ

Φωτογραφία 4

Το συγκεκριμένο έργο το οποίο κυκλοφόρησε στις 21 Φεβρουαρίου από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο», αποτελεί έναν ύμνο στη γυναικεία χειραφέτηση. Διατηρώντας έναν άκρως φεμινιστικό χαρακτήρα, ακόμη από την εποχή της έκδοσής του, σχεδόν έναν αιώνα πριν, στο συγκεκριμένο βιβλίο ο αναγνώστης θα συναντήσει προβληματισμούς σχετικά με τη χειραφέτηση, την ελευθερία, καθώς και τη γυναικεία φωνή που πρέπει να ακουστεί. Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι πιθανόν να προσεγγίσει αναγνώστες που θέλουν να δουν την πραγματικότητα από μια πιο φεμινιστική οπτική.

5) Έξοδος προς δυσμάς - Μοχσίν Χαμίντ

Φωτογραφία 5
Το παρόν βιβλίο αποτελεί ένα έργο που υμνεί την αγάπη και βάσει τη υποθέσεώς του, θα μαγνητίσει το ενδιαφέρον των αναγνωστών που αρέσκονται στα αισθηματικά μυθιστορήματα. Πιο συγκεκριμένα, η πλοκή αφορά σε δυο νέους που ερωτεύονται σε περίοδο πολέμου, με τις συνθήκες της εποχής να είναι ιδιαίτερα δύσκολες και απειλητικές για τους ίδιους και τη ζωή τους. Έτσι λοιπόν, παίρνουν τη μεγάλη απόφαση να προσπαθήσουν να το σκάσουν μαζί... Το έργο κυκλοφόρησε στις 7 Φεβρουαρίου από τις εκδόσεις «Ψυχογιός».

Αυτά ήταν τα 5 καινούρια έργα τα οποία έχουν ήδη κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις «Ψυχογιός» και «Μεταίχμιο» και σίγουρα θα εντυπωσιάσουν το αναγνωστικό κοινό. Προσπαθήσαμε να διαλέξουμε έργα τα οποία να εμπίπτουν σε διάφορες κατηγορίες βιβλίων, με σκοπό να υπάρχουν επιλογές για τους αναγνώστες όλων των ειδών. Άλλωστε οι νέες εκδόσεις δε θα σταματήσουν μέχρι και το καλοκαίρι, οπότε αναμένουμε να εξετάσουμε τι άλλο μας ετοιμάζουν οι εκδοτικοί οίκοι...


Πηγές φωτογραφιών: κεντρική: wallpaperaccess.com φωτογραφία 1: psichogios.gr, φωτογραφία 2: metaixmio.gr, φωτογραφία 3: psichogios.gr, φωτογραφία 4: metaixmio.gr, φωτογραφία 5: psichogios.gr

 Σύνταξη: ΜΑΡΙΑ ΣΜΗΝΑ