ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

10 νέες κυκλοφορίες βιβλίων


Το βιβλίο ήταν και θα είναι πάντοτε, ο πιστός συνοδοιπόρος μας στο ταξίδι της γνώσης. Σε όποιο λογοτεχνικό είδος και αν αρέσκεται ο αναγνώστης, δεν είναι λίγες οι φορές, που «πιάνουμε» τον εαυτό μας να διαβάζει βιβλία από διάφορα είδη, τα οποία πιθανόν και να ξεφεύγουν από τα αναγνώσματα στα οποία είμαστε συνηθισμένοι, αλλά παρ' όλα αυτά συνιστούν ένα εξίσου μαγικό ταξίδι. Και όπως άλλωστε είδαμε και σε προηγούμενα αφιερώματα, οι εκδοτικοί οίκοι έχουν ήδη δώσει στη δημοσιότητα τους τίτλους που έχουν ήδη εκδοθεί και αυτών που αναμένεται να εκδοθούν σύντομα. Στο αφιέρωμα αυτό λοιπόν, θα δούμε μερικές ακόμα νέες κυκλοφορίες, ώστε να μπορέσετε να δείτε σύντομα στοιχεία για αυτές και να επιλέξετε το έργο που σας ταιριάζει περισσότερο.

1) Αιώνιοι ψίθυροι - Ελένη Γαληνού


Οι «Αιώνιοι ψίθυροι» της Ελένης Γαληνού που κυκλοφόρησαν πριν από λίγες ημέρες από τις εκδόσεις «διόπτρα», περιγράφουν την πιθανή σχέση μεταξύ της Δούκισσας της Πλακεντίας και του λήσταρχου Νταβέλη, με φόντο όμως τη σύγχρονη Αθήνα, όπου μια νεαρή κοπέλα, η Ελίζα, της οποίας η οικογένειας σχετίζεται με τη Δούκισσα, επιστρέφει στην Αθήνα από το Παρίσι, με τις εξελίξεις να είναι καταιγιστικές και τον έρωτα, αλλά και διάφορα μυστικά να κάνουν ξανά την εμφάνισή τους.

2) Φωτεινή πολιτεία -  Andrés Barba


Το έργο «Φωτεινή πολιτεία» του Andrés Barba, περιγράφει μια καθαρά μεταφυσική ιστορία, με στοιχεία όμως της καθημερινής ζωής και κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο». Πιο συγκεκριμένα, η πλοκή αφορά σε μια μεγάλη ομάδα παιδιών, που εμφανίζονται ξαφνικά σε μια μικρή πόλη και διαταράσσουν την ησυχία της. Ειδικά μετά από μια επίθεση δύo παιδιών προς έναν πολίτη, η κοινωνία γίνεται ακόμα πιο απόμακρη απέναντί τους. Είκοσι χρόνια αργότερα, ένας αξιωματούχος, περιγράφει γεγονότα από εκείνη την εποχή, αναφέροντας παράλληλα τον τρόπο με τον οποίο η κοινότητα μετά το περιστατικό αυτό, επαναπροσδιόρισε αξίες όπως την τάξη και τον πολιτισμό.

3) Το χελιδόνι του βορρά - Ισμήνη Χ. Μπαρακλή


Στο συγκεκριμένο έργο, εν έτει 1982 στην Αθήνα, η Δάφνη, μια δυναμική αρχιτέκτονας, με αφορμή τη συνάντησή της με τον παλιό της έρωτα, θα φέρει στο νου της αναμνήσεις. Σκέψεις από ένα μωρό που κατάφερε μετά βίας να επιζήσει, δυο αδελφών που έκλαιγαν πάνω από το μνήμα του πατέρα τους ενώ ορκίζονταν εκδίκηση καθώς και μιας κόρης που παρακολουθούσε τον πατέρα της να στέλνεται στην εξορία. Η Ιστορία έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό το έργο, ενώ το οικογενειακό δράμα μοιάζει διάχυτο. Το βιβλίο κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες από τις εκδόσεις «Ψυχογιός».

4) Οι δύο όψεις της αλήθειας - Michael Connelly


Από τη λίστα μας με τις νέες κυκλοφορίες βιβλίων, δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε και ένα αστυνομικό μυθιστόρημα. Η πλοκή αφορά στον ντετέκτιβ Χάρι Μπος, ο οποίος προσπαθεί να επιβάλλει την τάξη, ενώ εργάζεται στο αστυνομικό τμήμα του Σαν Φερνάντο, το οποίο λειτουργεί με λίγα άτομα. Και ενώ το τμήμα θα δεχτεί μια κλήση για δολοφονία σε ένα φαρμακείο και ένας θανατοποινίτης θα ισχυριστεί πως είχε παγιδευτεί από τον Μπος, τα πράγματα θα αρχίσουν να περιπλέκονται, αφού τελικά μάλλον οι δυο υποθέσεις αυτές σχετίζονται μεταξύ τους, ενώ ο Μπος χωρίς υποστήριξη, θα πρέπει να δουλέψει για να «καθαρίσει» το όνομά του. Το έργο κυκλοφόρησε  το Φεβρουάριο από τις εκδόσεις «διόπτρα».

5) Η σοφία των λύκων - Έλι Ράντινγκερ


Στο συγκεκριμένο έργο θα παρακολουθήσουμε το γεγονός πως οι λύκοι στη συμπεριφορά τους, παρουσιάζουν αρκετές ομοιότητες με τους ανθρώπους. Ανατρέφουν με αγάπη τα μικρά τους, φροντίζουν για τα πιο γέρικα μέλη τους και γενικότερα επιδεικνύουν μια συμπεριφορά αρκετά κοντά στην ανθρώπινη. Το έργο κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες από τις εκδόσεις «Ψυχογιός».

6) Ο κανόνας των 5 δευτερολέπτων - Mel Robbins


Το συγκεκριμένο έργο θα λέγαμε πως προσιδιάζει αρκετά στα έργα αυτοβελτίωσης, αφού η συγγραφέας μέσα από διάφορες ιστορίες και συμβουλές, περιγράφει με ποιόν τρόπο μπορούν 5 δευτερόλεπτα από τη ζωή μας, να μας βοηθήσουν να δράσουμε σωστά και να εφαρμόσουμε διάφορες συμβουλές σχετικά με την αυτοπεποίθηση, την ανησυχία και άλλα. Το έργο κυκλοφόρησε το Φεβρουάριο από τις εκδόσεις «διόπτρα».

7) Άνδρες του αίματος -  Μάνος Ελευθερίου


Το έργο του Μάνου Ελευθερίου με τίτλο «Άνδρες του αίματος», κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο» και παρουσιάζει με αλληγορικό τρόπο, διάφορες καταγγελίες ενάντια στην καθεστηκυία τάξη και τον τρόπο που λειτουργούν τα πράγματα σήμερα, ενώ υπάρχουν και αναφορές στη λογοκρισία.

8) Θλιμμένος Σεπτέμβρης - Μαρία Τσακίρη


Στο συγκεκριμένο βιβλίο της Μαρίας Τσακίρη, θα παρακολουθήσουμε την αναμέτρηση μερικών παλιών συμμαθητών με τις αναμνήσεις τους, μετά από την τριήμερη αιματηρή ομηρία στο σχολείο τους. Οι μαθητές που τα καταφέρνουν σκορπίζονται και πρέπει κάποια στιγμή να έρθουν αντιμέτωποι με τις σκέψεις τους, ενώ η μια νέα κοπέλα, η Ροζάνα, έκανε όνειρα για την ίδια και τον αγαπημένο της, την ώρα που εκτυλισσόταν το τρομερό σκηνικό... Το έργο κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες από τις εκδόσεις «Ψυχογιός».

9) Ουμπούντου - Μάνθος Σκαργιώτης


Το έργο «Ουμπούντου» του Μάνθου Σκαργιώτη το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις «διόπτρα», αποτελεί στο σύνολό του, ένα αντιρατσιστικό μήνυμα. Ο πρωταγωνιστής έχει μεγαλώσει στη Νότιο Αφρική τα χρόνια του Άπαρτχαϊντ, και μόλις επιστρέφει στην Ελλάδα κληρονομεί ένα κτήμα στο οποίο απασχολεί μετανάστες χωρίς χαρτιά, στους οποίους προσπαθεί να συμπεριφέρεται όσο το δυνατόν καλύτερα. Παράλληλα, τις εξελίξεις σημαδεύει μια ανακάλυψη στο χώμα, ο έρωτας ενός «δικού μας» όπως αναφέρεται, με μια ξένη, καθώς και η απαγωγή ενός βρέφους στη διπλανή πόλη...

10) Πότε - Η επιστήμη του σωστού timing - Ντάνιελ Πίκ


Μέσα από το βιβλίο του Ντάνιελ Πίκ «Πότε - Η επιστήμη του σωστού timing», θα μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε πώς με το σωστό timing, δηλαδή για παράδειγμα πώς με ένα διάλειμμα σε σωστή στιγμή, μπορούμε να βελτιώσει τις επιδόσεις των μαθητών, ή πως μπορεί να αλλάξει η ζωή μας αν πάρουμε ορισμένες αποφάσεις σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Το έργο κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες από τις εκδόσεις «Ψυχογιός».

Δεν είναι δύσκολο λοιπόν να παρατηρήσουμε πως στις νέες κυκλοφορίες βιβλίων, περιλαμβάνονται έργα για όλα τα ενδιαφέροντα. Από βιβλία με προτάσεις αυτοβελτίωσης, μέχρι αστυνομικά και κοινωνικά μυθιστορήματα, είναι βέβαιο πως ο αναγνώστης θα μπορέσει να ανακαλύψει ποιο από αυτά είναι πιο κοντά στις προσωπικές του αναγνωστικές προτιμήσεις...

Πηγές φωτογραφιών: κεντρική: wallpaper.wiki, φωτογραφία 1: dioptra.gr, φωτογραφία 2: metaixmio.gr, φωτογραφία 3: psichogios.gr, φωτογραφία 4: dioptra.gr, φωτογραφία 5: psichogios.gr, φωτογραφία 6: dioptra.gr, φωτογραφία 7: metaixmio.gr, φωτογραφία 8: psichogios.gr, φωτογραφία 9: dioptra.gr, φωτογραφία 10: psichogios.gr

Σύνταξη: ΜΑΡΙΑ ΣΜΗΝΑ