ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

Λιλιάνα Νίγκρο: Σπούδασα και παίζω θέατρο μόνο για την ψυχή μου


Η Λιλιάνα Νίγκρο είναι μία νέα ταλαντούχα ηθοποιός, που αγαπά το θέατρο αλλά κατανοεί ρεαλιστικά τις δυσκολίες του χώρου. Αυτό δεν την εμποδίζει, όμως, να συνεχίζει και έτσι τη συναντάμε στην παράσταση ''5ος όροφος'' στο Θέατρο Σοφούλη, για την οποία μας μιλάει μεταξύ άλλων στην παρακάτω συνέντευξη!

Πρωταγωνιστείτε στην παράσταση “5ος όροφος’’, που ανεβαίνει στο Θέατρο Σοφούλη. Πείτε μας λίγα λόγια για το έργο αλλά και το ρόλο σας.

Ένα συζυγικό ζευγάρι, μια πολύ πλούσια και γνωστή ιδιοκτήτρια καναλιού και ένας ηθοποιός και συγγραφέας, έχουν φτάσει στο σημείο μηδέν της σχέσης τους. Αποφασίζουν να χωρίσουν και να πουλήσουν το σπίτι τους και εκεί αρχίζουν τα απρόοπτα. Εγώ υποδύομαι την σύζυγο, που, εξαιτίας ατυχήματος, μένει καρφωμένη σε αναπηρική καρέκλα και συνήθως είναι πολύ σκληρή με όλους λόγω της κατάστασής της.

Ο όρος “κωμωδία ψυχολογικού μυστηρίου’’, ως είδος της παράστασης αυτής τραβά την προσοχή. Εσείς όμως, πώς ερμηνεύεται το συγκεκριμένο έργο;

Ακούγεται λίγο αμερικάνικο και αναπάντεχο συνάμα. Συνήθως το ψυχολογικό θρίλερ δεν συνδυάζεται με την κωμωδία και αυτό αποτελεί μια ανατροπή στην παράστασή μας. Είναι δύσκολο να υπηρετείς ένα τέτοιο είδος γιατί περνώντας από το κωμικό στο δραματικό πρέπει να κρατάς λεπτές ισορροπίες.

Ποια στοιχεία της ηρωίδας σας ελκύουν σε αυτή και ποια δε θα θέλατε να σας χαρακτηρίζουν; 

Απ’ όλα τα στοιχεία του χαρακτήρα της μου αρέσει η ευθύτητα και η επιμονή της, όταν θέλει να καταφέρει κάτι. Στα υπόλοιπα μού είναι μάλλον αντιπαθής αλλά, όπως ξέρετε, αυτό δε λέει τίποτα. Είναι μάλιστα ενδιαφέρον στη δουλειά μας να παλεύεις να βγάλεις ένα τέτοιο ρόλο.


Λίγο μετά την πρεμιέρα, θεωρείτε ότι έχετε έρθει αντιμέτωπη με τις δυσκολίες, που ίσως να είχε ο ρόλος; 

Δυσκολεύτηκα πολύ να την πλησιάσω λόγω του χαρακτήρα και της παράλυσης. Είναι κάτι που δεν το είχα φανταστεί ποτέ. Ελπίζω να τα κατάφερα, αν και ο αγώνας αυτός δεν τελειώνει ποτέ, συνεχίζεται στις παραστάσεις.

Ξεκινήσατε ενεργά την πορεία σας ως ηθοποιός σε μία περίοδο, που ήδη η Τέχνη “περνούσε δύσκολα’’. Ποια ήταν η κινητήρια δύναμή σας, ώστε να προχωρήσετε; 

Έχω παράξενη σχέση με την τέχνη του θεάτρου. Είμαι και ακτινολόγος σε δημόσιο νοσοκομείο και δε βλέπω το θέατρο βιοποριστικά. Αντιθέτως είναι κάτι που γεμίζει τη ζωή μου. Οπότε μες την κρίση θα έλεγα ότι είμαι από τους τυχερούς. Σέβομαι απολύτως τους συναδέλφους που παλεύουν να ζήσουν μόνο από το θέατρο, αν και είναι πάρα πολύ δύσκολο. Εγώ σπούδασα και παίζω θέατρο μόνο για την ψυχή μου.

Παρατηρούμε ότι όλοι οι ηθοποιοί κάνουν μία στροφή προς το θέατρο τα τελευταία χρόνια εξαιτίας των ελάχιστων παραγωγών στα υπόλοιπα μέσα; Αν είχατε προτάσεις από την τηλεόραση ή τον κινηματογράφο, πώς θα πράττατε; 

Εξαρτάται από την πρόταση, όπως είπα και πριν έχω και άλλο κύριο επάγγελμα. Ποιος ξέρει όμως τι μας επιφυλάσσει η ζωή;

Επιστρέφοντας στα της παράστασης, τι θα θέλατε να “εισπράξει’’ το κοινό σας, κάθε φορά που θα πέφτει η αυλαία; 

Σε μια επιτυχημένη παράσταση, πιστεύω, το κοινό βρίσκει χώρο να ακουμπήσει κομμάτια από τη δική του ζωή. Αυτό θα ήθελα να συμβεί και τώρα και πάντα στις παραστάσεις που παίζω.

Κλείνοντας κι ενώ ξεκινάτε με το νέο αυτό εγχείρημα, θα λέγατε ότι υπάρχουν σχέδια για το μέλλον; 

Δεν υπάρχουν σχέδια στην περίπτωσή μου. Θα ήθελα να κάνω μόνο πράγματα που μου αρέσουν, αλλά αυτό δεν είναι πάντα το ευκολότερο. Πολλές φορές θέλουμε απλά να παίζουμε, αυτό μας γεμίζει. Και τότε οι επιλογές έρχονται σε δεύτερη μοίρα.


Για περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: "5ος Όροφος" του Άνθιμου Κατιρτζόγλου στο Θέατρο Σοφούλη