ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

Το Βρεφικό Θέατρο του ΚΘΒΕ παρουσιάζει τη δεύτερη παραγωγή του με τίτλο "Έξω Πάνω Μέσα Κάτω"


ΒΡΕΦΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΘΒΕ
«Έξω Πάνω Μέσα Κάτω»
ΝΕΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ!

Για βρέφη από 8 μηνών έως νήπια 4 χρόνων
Σύλληψη ιδέας – σκηνοθεσία: Κατερίνα Καραδήμα
Μουσική: Φοίβος Δεληβοριάς

Πρεμιέρα: Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019 
Κάθε Σάββατο, στις 12.00
ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ 

Το Βρεφικό Θέατρο του ΚΘΒΕ παρουσιάζει τη δεύτερη παραγωγή του με τίτλο «Έξω Πάνω Μέσα Κάτω» σε σύλληψη ιδέας-σκηνοθεσία Κατερίνας Καραδήμα και μουσική Φοίβου Δεληβοριά.

Η νέα παράσταση-έκπληξη για βρέφη από 8 μηνών έως νήπια 4 χρόνων, η οποία κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019, στο Βασιλικό Θέατρο, έρχεται μετά τη μεγάλη επιτυχία της παράστασης «Κοίτα!», που εγκαινίασε το Βρεφικό Θέατρο του ΚΘΒΕ το 2017 και παρουσιάστηκε για δύο χρονιές.

Πρεμιέρα: Βασιλικό Θέατρο - Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2018, στις 12.00. 


Λίγα λόγια για το έργο
Ένα μωρό, αυτή τη φορά αγόρι, ανακαλύπτει ότι μια εικόνα αλλάζει ανάλογα με την πλευρά που τη βλέπεις. Τι συμβαίνει στο πάνω και τι στο κάτω; Και τι αλλάζει στο μέσα και τι στο έξω; Ένα κουτί που καλεί το μωρό να ανέβει πάνω, για να ανακαλύψει έπειτα το κάτω. Ένας μαγικός φίλος που καλεί το μωρό να καταστρώσουν ένα σχέδιο μέσα. Και μια μαμά κι ένας μπαμπάς που αφήνουν ελεύθερο το μωρό να παίξει έξω. Κι αν το έξω φοβίζει; Κι αν το πάνω είναι πολύ πάνω; Ναι, αλλά το έξω και το πάνω έχει περισσότερη πλάκα και μαθαίνεις... Τι μαθαίνεις; Να μη φοβάσαι και να τολμάς να αλλάζεις τα πράγματα μέχρι να φτάσει η ώρα για το μεγάλο έξω.. Όταν το σπίτι γίνεται μικρό και δε σε χωράει πια! 

Σημείωμα σκηνοθέτη
Πολλές φορές παρατηρώντας ένα μωρό, σκέφτομαι ποιος είναι ο δικός του κόσμος και που ακριβώς τον τοποθετεί. Αντιλαμβάνομαι ότι από τη στιγμή που ανακαλύπτει ένα σημείο και αποφασίζει να το εξερευνήσει και να το κατοικήσει, αυτόματα γίνεται ο κόσμος του. Όταν θα το κατακτήσει αυτό το σημείο, αναζητά άλλες εξερευνήσεις, πιο ενδιαφέρουσες και κάπως έτσι μεγαλώνει ο κόσμος του. Η ιδέα λοιπόν για το «Έξω πάνω μέσα κάτω», ήρθε από ένα παιχνιδόκουτο όπου όλα, τα πάντα, βρίσκονται εκεί μέσα. Ένα παιχνιδόκουτο, όπου ανακαλύπτει έννοιες όπως το έξω, το πάνω, το μέσα, το κάτω. Ανακαλύπτει επίσης και ποιότητες, όπως τη ζεστασιά του μέσα, την περιπέτεια του έξω και την αλήθεια του πάνω και του κάτω, ότι κι αν σημαίνει αυτό για την ψυχοσύνθεσή του. Πόσες φορές βλέπουμε μωρά, νήπια να αναζητούν φωλιά, «σπιτάκι», όπως λένε, μέσα σε ένα κουτί όπου θέλουν να βάλουν μέσα, αυτά που νομίζουν ότι τους χρειάζονται και μόλις καταλάβουν ότι αυτός ο κύκλος έκλεισε, αναζητούν το έξω από το σπίτι για να προχωρήσουν σε κάτι καινούριο! Με συγκινεί αυτή η ευκολία που προχωράνε στο επόμενο βήμα, τόσο αβίαστα και φυσιολογικά και είναι για εμάς τους ενήλικες, θαρρώ, ένα μάθημα ζωής!!
Κατερίνα Καραδήμα


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: 
Σύλληψη ιδέας – Σκηνοθεσία: Κατερίνα Καραδήμα 
Σκηνικά – Κοστούμια: Λίλη Κυριλή 
Μουσική: Φοίβος Δεληβοριάς
Φωτογράφιση παράστασης: Τάσος Θώμογλου
Οργάνωση Παραγωγής: Εύα Κουμανδράκη

Παίζει ο Γιάννης Μαστρογιάννης.

ΒΡΕΦΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ - «Έξω Πάνω Μέσα Κάτω»
Για βρέφη από 8 μηνών έως νήπια 4 χρόνων 
ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ 
Πρεμιέρα: Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019, στις 12.00 
Κάθε Σάββατο στις 12.00
Διάρκεια: 35’

ΒΡΕΦΙΚΗ ΣΚΗΝΗ - ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Τιμή εισιτηρίου: 7€ (βρέφη, παιδιά, ενήλικες)
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: Ισχύει για τις παραστάσεις της Βρεφικής και της Παιδικής Σκηνής. Προσφέρεται ελεύθερη είσοδος στον δεύτερο από τους δύο ΕΝΗΛΙΚΕΣ συνοδούς. ΠΡΟΣΟΧΗ!: Το οικογενειακό εισιτήριο απαιτεί την ΤΑΥΤOΧΡΟΝΗ EΚΔΟΣΗ ΕΝOΣ ΕΙΣΙΤΗΡIΟΥ ΜΗΔΕΝΙΚHΣ ΑΞIΑΣ για τον δεύτερο από τους δύο ενήλικες συνοδούς και εκδίδεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠO ΤΑ ΤΑΜEIΑ ΤΟΥ ΚΘΒΕ (σε Βασιλικό Θέατρο, ΕΜΣ, Μονή Λαζαριστών, Πλατεία Αριστοτέλους).


ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
ΤΑΜΕΙΑ ΚΘΒΕ (Τ.2315 200 200) | VIVA.GR | Τ. 11876

ΏΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΑΜΕΙΩΝ ΚΘΒΕ: 
Βασιλικό Θέατρο (Πλατεία Λευκού Πύργου): 
Δευτέρα: 8.30- 15.30
Τρίτη έως Κυριακή: 8:30 - 21:30
Εκδοτήριο ΚΘΒΕ Πλατείας Αριστοτέλους:
Δευτέρα, Τετάρτη & Σάββατο: 10:00 - 15:30 
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 10:00 - 14:00 & 17:30 - 20:00
Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 2):
Τετάρτη έως Κυριακή: 16:30 - 21:30
Μονή Λαζαριστών (Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη):
Τετάρτη έως Κυριακή: 16:30 - 21:30

Πληροφορίες: Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος | www.ntng.gr |Τ. 2315 200 200