ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

Τελευταία εβδομάδα παραστάσεων για το "Χειμωνιάτικο παραμύθι" του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ 

ΓΙΑ ΤΟ «ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ»

Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 ολοκληρώνεται ο κύκλος παραστάσεων για το «Χειμωνιάτικο Παραμύθι» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, που παρουσιάζεται στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (ΕΜΣ).

Ένα σκοτεινό παραμύθι γεμάτο εικόνες και συναισθήματα, σκηνοθετημένο με μαεστρία από το μεγάλο Ρουμάνο σκηνοθέτη Σίλβιου Πουρκαρέτε, στην πρώτη του συνεργασία με το ΚΘΒΕ. Η «αρρώστια» της ζήλιας, η μανία της εκδίκησης, η δύναμη της συγχώρεσης. Όλα αυτά σε ένα από τα πιο αγαπημένα έργα του μεγαλύτερου δραματουργού όλων των εποχών, του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, που ταξιδεύει το κοινό από την αριστοκρατική Σικελία, στη βουκολική Βοημία.

Με Λεόντιο τον Στάθη Μαντζώρο και Ερμιόνη την Κλειώ Δανάη Οθωναίου.


«Χειμωνιάτικο Παραμύθι» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ
Σκηνοθεσία: Σίλβιου Πουρκαρέτε

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
Διάρκεια: 150’ (διάλλειμα 10’)
Κάθε Σάββατο με υπέρτιτλους στα αγγλικά (από 24/11).
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη στις 18:00, Πέμπτη-Παρασκευή στις 20:30, Κυριακή στις 19:00
Το Σάββατο 16/2 θα πραγματοποιηθούν διπλές παραστάσεις στις 17:30 (Γενική είσοδος 5€) και στις 21:00.

Έγραψαν για την παράσταση:
«Παγκόσμιας κλάσης, παγκόσμιας αναγνώρισης και υμνημένος για τον μοναδικό τρόπο θέασης, ανάγνωσης και σκηνοθεσίας, ο Silviu Purcarete…έστησε για το Κ.Θ.Β.Ε. μια παράσταση ξεχωριστή, ιδιαίτερη, πολυεπίπεδη, ίσως αμφίσημη και, ήδη, πολυσυζητημένη... Ο ευφυής σκηνοθέτης συνταίριαξε τις εμπνεύσεις-κομμάτια στη θεατρική σκηνή, σχημάτισε και ζωντάνεψε εικαστικές δημιουργίες κι έβαλε τη δική του υπογραφή…Δείτε αυτήν τη σύνθετη, ενδιαφέρουσα παράσταση για να εκτιμήσετε το πολύπλευρο ταλέντο του διάσημου σκηνοθέτη, ν’ απολαύσετε εικαστικό θέατρο, να κερδίσετε την ευκαιρία που δίνει το Κ.Θ.Β.Ε. να βρεθείτε σε μια αίθουσα σύγχρονου Ευρωπαϊκού θεάτρου και σε μια διαφορετική και άκρως προκλητική προσέγγιση του κλασικού αριστουργήματος του μεγάλου ποιητή Σαίξπηρ.»
Παύλος Λεμοντζής, kavalawebnews.gr

«Ο Purcarete σκηνοθετεί το «Ένα χειμωνιάτικο παραμύθι» σαν να διαδραματίζεται σε κάποιο ευρωπαϊκό σαλόνι της Μπελ Επόκ… επικεντρώνεται μόνο στην ακαταμάχητη γοητεία του έργου, είτε πρόκειται για τη σκοτεινή γοητεία του πρώτου μέρους, είτε πρόκειται για τη φωτεινή γοητεία της ποιμενικής ρουστίκ αισθητικής του δεύτερου… Μια πολύ μεγάλη παραγωγή, μια παραγωγή ευρωπαϊκού βεληνεκούς, που μπορεί να σταθεί σε παγκόσμιο θεατρικό επίπεδο και αποτελεί επίτευγμα του ΚΘΒΕ.»
Αναστάσιος Νέστορας, stellasview.gr

«Το σκηνικό του εξαιρετικά έμπειρου, επίσης Ρουμάνου, Helmut Stürmer  είναι επιβλητικό… ενώ τα κοστούμια του Dragos Buhagiar είναι λαμπερά και ξεχωριστά  και αντικειμενικά  απεικονίζουν εποχή μεταγενέστερη του έργου… Ο Σύλβιου Πουρκαρέτε σκηνοθετεί πραγματικά με άποψη μιαν επιβλητική, συγκλονιστική, ιστορική  παράσταση που πρέπει να δουν όλοι, με πρώτους τους ανθρώπους του θεατρικού χώρου.»
Βικτώρια Ιωσηφίδου, stosanidi.blogspot.com

«Το «Χειμωνιάτικο Παραμύθι» του Σαίξπηρ ζωντανεύει στη σκηνή του θεάτρου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Ο Σίλβιου Πουρκαρέτε που σκηνοθετεί, έφτιαξε με τη ματιά του μοναδικές εικόνες. Σε βάζει σε έναν εντυπωσιακό κόσμο, όπου η ζήλια καταστρέφει πολλά στο διάβα της. Οδήγησε τους ηθοποιούς με μαεστρία, βγάζοντας από τον καθένα τον καλύτερο εαυτό.»
Λεμονιά Βασβάνη, typosthes.gr



ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Μετάφραση: Νίκος Χατζόπουλος, Σκηνοθεσία: Silviu Purcarete, Σκηνικά: Helmut Stürmer, Κοστούμια: Dragos Buhagiar, Μουσική: Vasile Sirli, Φωτισμοί: Helmut Stürmer- Dragos Buhagiar, Video Art: ‘Αντα Λιάκου, Βοηθός σκηνοθέτη: Μάρα Τσικάρα, Βοηθός σκηνογράφου-ενδυματολόγου: Σοφία Τσιριγώτη, Β’ βοηθός σκηνοθέτη: Σωτήρης Ρουμελιώτης, Β’ βοηθός σκηνογράφου-ενδυματολόγου: Μαρίνα Κελίδου, Φωτογράφιση παραγωγής: Τάσος Θώμογλου, Οργάνωση παραγωγής: Φιλοθέη Ελευθεριάδου.

ΔΙΑΝΟΜΗ: Μομώ Βλάχου (Μαμίλλιος, Περντίτα), Θεόδωρος Ιγνατιάδης (Πολύξενος), Πάνος Καμμένος (Μουσικός, Aυλικός, Ένας βοσκός), Ζωή Λύρα (Δορκάς, Κυρία της Αυλής), Στάθης Μαντζώρος (Λεόντιος), Γιάννης Μαστρογιάννης (Μουσικός, Αυλικός, Ένας βοσκός), Χρήστος Μαστρογιαννίδης (Δίων/ Κλεομένης, Ένας βοσκός), Γιολάντα Μπαλαούρα (Μόψα, Κυρία της Αυλής), Ηλίας Μπερμπέρης (Κωμικός, Αυλικός), Δημήτρης Ναζίρης (Αντίγονος), Χρίστος Νταρακτσής (Γερό-Βοσκός, Αυλικός), Κλειώ Δανάη Οθωναίου (Ερμιόνη), Τάσος Ροδοβίτης (Φλοριζέλ, Αυλικός), Φωτεινή Τιμοθέου (Παυλίνα), Γιώργος Τσαγκαράκης (Κλεομένης / Δίων, Ένας βοσκός), Αλέξανδρος Τσακίρης (Κάμιλλος), Σαμψών Φύτρος (Αυτόλυκος και πολλοί άλλοι…)


ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
ΤΕΤΑΡΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ & ΣΑΒΒΑΤΟ (ΣΤΙΣ 17:30): 
Γενική είσοδος: 5€

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
Κανονικό εισιτήριο: 10€ (Θέσεις πλατείας)
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8€ (Θέσεις εξώστη, Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7€ (για κρατήσεις άνω των 20 ατόμων)

ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ: 
Κανονικό εισιτήριο: 13€ (Θέσεις πλατείας)
Κανονικό εισιτήριο: 10€ (Θέσεις εξώστη)
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8€ (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7€ (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω)

ΑΝΕΡΓΟΙ: (για όλες τις παραγωγές του ΚΘΒΕ) 
Δωρεάν - Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή (για περιορισμένο αριθμό θέσεων)
Απαιτείται τηλεφωνική κράτηση θέσεων
ΑΤΕΛΕΙΕΣ: Εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις, ισχύουν ατέλειες ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΑ, ΣΕΗ, Τμημάτων Θεάτρου, Δραματικών Σχολών, Σκηνοθετών.
ΑΜΕΑ: Δωρεάν
Πολύτεκνοι: 5€
Δάσκαλοι-Καθηγητές: 10€
Οπλίτες θητείας, Υπάλληλοι ΥΠΠΟΑ: 5€ (Ισχύει για όλες τις παραγωγές του Κ.Θ.Β.Ε. συμπεριλαμβανομένου του Παιδικού-Βρεφικού-Εφηβικού Έργου)
Στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων: 8€ (Ισχύει για όλες τις παραγωγές του Κ.Θ.Β.Ε. συμπεριλαμβανομένου του Παιδικού-Βρεφικού-Εφηβικού Έργου)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα εκπτωτικά εισιτήρια (Φοιτητικά, Άτομα άνω των 65, Πολύτεκνοι, Δάσκαλοι, Καθηγητές) ισχύουν μόνο με την αγορά των εισιτηρίων από τα ταμεία του ΚΘΒΕ.


ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
ΤΑΜΕΙΑ ΚΘΒΕ (Τ.2315 200 200) | VIVA.gr | Τ. 11876

ΏΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΑΜΕΙΩΝ ΚΘΒΕ: 
Βασιλικό Θέατρο (Πλατεία Λευκού Πύργου): 
Δευτέρα: 8.30- 15.30
Τρίτη έως Κυριακή: 8:30 - 21:30
Εκδοτήριο ΚΘΒΕ Πλατείας Αριστοτέλους:
Δευτέρα, Τετάρτη & Σάββατο: 10:00 - 15:30 
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 10:00 - 14:00 & 17:30 - 20:00
Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 2):
Τετάρτη έως Κυριακή: 16:30 - 21:30
Μονή Λαζαριστών (Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη):
Τετάρτη έως Κυριακή: 16:30 - 21:30

Πληροφορίες: Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος | www.ntng.gr |Τ. 2315 200 200