ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

"Το κομμάτι της ντροπής": Μία κωμωδία σε τρεις πράξεις στο Θέατρο Μαίωτρον


ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

Στο θέατρο Μαίωτρον, Αθηνάς 21 (στο ύψος του Προξενείου της Τουρκίας) ανεβαίνει το θεατρικό έργο «Το κομμάτι της ντροπής», σε σκηνοθεσία του Σταύρου Παρχαρίδη, ο οποίος και το έχει συγγράψει. Είναι μία κωμωδία σε τρεις πράξεις. Ένα κομμάτι πίτσας γίνεται η αφορμή για να  ανατραπούν οι οποιεσδήποτε  σχέσεις μιας παρέας που γιορτάζει. Οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019, στις 9.00 μμ.

«Το κομμάτι της ντροπής» είναι μία κωμωδία σε τρεις πράξεις. Βασικό χαρακτηριστικό της είναι η διαδραστική σχέση των ηθοποιών με τους θεατές. Ο συγγραφέας και σκηνοθέτης αυτής της παράστασης Σταύρος Παρχαρίδης μέσα από τους χαρακτήρες του έργου διεισδύει σε μία πραγματικότητα η οποία αρχίζει πια να μοιάζει με ένα σύγχρονο παραμύθι, όπου στο επίκεντρο  είναι μία μικρή παρέα, η μάζωξή της οποίας έχει γίνει με αφορμή μία γιορτή.

Στον πυρήνα αυτού του μύθου δεν υπάρχει τίποτε άλλο εκτός από την απληστία των ανθρώπων, της συνεχόμενη προσπάθειάς τους να κερδίσουν όλο και περισσότερα, πέρα από κάθε ηθικό όριο, πέρα από κάθε πανανθρώπινη αξία. Αυτή η συμπεριφορά που μπορεί να διαλύσει τη συνοχή του κοινωνικού συνόλου στηλιτεύεται σε αυτό το θεατρικό έργο, με κωμικό τρόπο, μέσα στον οποίο ελλοχεύει η πίκρα και η οργή για την αδικία. 

Είναι επίσης ένα μικρό «ταξίδι» στον ορίζοντα της ενοχής, της ευθύνης, της λεπτής γραμμής ανάμεσα στο ηθικά δίκαιο και το νόμιμο, όχι έτσι όπως το ορίζει ο νόμος αλλά η συνείδηση  του καθενός χωριστά, αλλά και του κοινωνικού συνόλου, ολιστικά. Ένα ταξίδι που γίνεται από τους ηθοποιούς, με πολύ χιούμορ, καλώντας τους θεατές να συνδράμουν σε αυτή την περιηγητική χαρά. 


Η ΥΠΟΘΕΣΗ

Στα γενέθλιά του ο Τζίμ κλείνει ρεζερβέ μία ολόκληρη πιτσαρία. Η παρέα του γλεντά και διασκεδάζει για ώρες. Το μόνο που απέμεινε στο τραπέζι είναι ένα κομμάτι πίτσας, ένα κομμάτι που κανείς δεν θέλει, είναι το λεγόμενο κομμάτι της ντροπής. Αυτό θα σταθεί και η αφορμή να αρχίσει μία διαμάχη ανάμεσα στην παρέα που θα εξελιχθεί σύντομα σε καυγά και αυτός, απρόσμενα, σε δίκη. Μια δίκη με κατηγορούμενο τον «σπορέα» της ενοχής στο υποσυνείδητο «κάθε ανθρώπου που κονόμησε πέντε δεκάρες παραπάνω». Τίποτα όμως δεν είναι αυτό που φαίνεται, ούτε το γλέντι ούτε καν η ίδια η δίκη, το «μήλο της έριδος» τελικά είναι… η συνέχεια επί σκηνής. 

Καλή σας διασκέδαση. Α... ναι… να μην ξεχνάμε πως η δίκη θα γίνει πίνοντας κρασί…

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

«Το κομμάτι της ντροπής»
Συγγραφέας: Σταύρος Παρχαρίδης
Σκηνοθεσία: Σταύρος Παρχαρίδης

Παίζουν: 
(Με σειρά εμφάνισης )
Βάσω Δήμογλου
Λευτέρης Θερμός
Μαρία Ιοαννίδου 
Σταύρος Παρχαρίδης
Πασχάλης Μουδούρης


Σκηνικά -κοστούμια: Μαρία Παπατζέλου
Μουσική: Λάρρυ Κράμμα
Στίχοι τραγουδιού: Σταύρος Παρχαρίδης
Φωτισμοί: Μαίωτρον
Φωτογραφίες πλατό: Γιάννης Φαγκούλης
Βίντεο-τρέιλερ: Σταύρος Παρχαρίδης

Θέατρο Μαίωτρον
Αθηνάς 21 
(στο ύψος του Προξενείου της Τουρκίας)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6932633127

Τιμή εισιτηρίων: 
  • Ταμείο 10 ευρώ,  8 ευρώ με κράτηση στο τηλέφωνο 6932633127 μήνυμα η τηλεφωνικώς (ισχύει για παραλαβή από το ταμείο μισή ώρα πριν ) 
  • 5 ευρώ ανέργων, 6 ευρώ φοιτητών
  • Για συλλόγους και φορείς ΚΑΠΗ κτλ, 6 ευρώ (αφορά ομαδικές κρατήσεις άνω των 15 ατόμων και μέχρι 50 ). 

Λόγω περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας .

Πρεμιέρα: 18-1-2019

Διάρκεια παραστάσεων: 
Κάθε Παρασκευή στις 21:30
Σάββατο στις 21:00
Κυριακή στις 21:00

Διάρκεια παραστάσεων: Κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή

Περιορισμένος αριθμός παραστάσεων!

Χορηγοί επικοινωνίας: www.enallaktikoradio.comwww.filmandtheater.gr, www.thessalonikinfo.gr 

Για κάθε πληροφορία επικοινωνήστε με 
Γιάννη Φραγκούλη: 697412481
Σταύρο Παρχαρίδη: 6932633127