ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

5 νέες κυκλοφορίες βιβλίων


Όπως ενημερώσαμε τους αναγνώστες της Townsendia την προηγούμενη εβδομάδα, οι εκδοτικοί οίκοι μας ετοιμάζουν πολλές εκπλήξεις μέχρι το καλοκαίρι. Ο αναγνώστης θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει πληθώρα μυθιστορημάτων, με διαφορετική έκταση το καθένα και φυσικά θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει μέσα από μια ευρεία θεματολογία, ανάλογα με τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά του. Συνεπώς δεν έχετε παρά να ρίξετε μια ματιά στα παρακάτω έργα και να διαλέξετε αυτό που βρίσκεται πιο κοντά στις δικές σας προτιμήσεις!

1) Ευτυχία θα πει - Μαρία Τζιρίτα

Πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Ψυχογιός» το έργο της Μαρίας Τζιρίτα με τίτλο «Ευτυχία θα πει». Η υπόθεση του βιβλίου θα λέγαμε πως προσιδιάζει αρκετά στον τίτλο του, αφού περιστρέφεται γύρω από τη ζωή επτά ηλικιωμένων ανθρώπων που συμβιώνουν σε μια βίλα, αναζητώντας τι πραγματικά θα πει ευτυχία. Αν έχετε παρόμοια ερωτηματικά σχετικά με τη ζωή, ίσως το συγκεκριμένο βιβλίο γίνει μια καλή λύση να επιλύσετε τις απορίες σας και να δείτε τη ζωή από κάποια άλλη οπτική.

Φωτογραφία 1
2) Ο ελέφαντας - Ρέϊμοντ Κάρβερ

Στο συγκεκριμένα έργο, ο αναγνώστης θα βρει επτά διαφορετικές ιστορίες μέσα από τις οποίες μπορεί να παρακολουθήσει διάφορες καθημερινές καταστάσεις στις οποίες μπορεί να εμπλακεί ο άνθρωπος, όπως ζητήματα αξιοπρέπειας, χωρισμού, κινδύνου, αγάπης και άλλα. Από ότι φαίνεται πρόκειται για ένα έργο που προσπαθεί να προσεγγίσει πολλές πλευρές της ανθρώπινης φύσης και ίσως αποτελεί μια ρεαλιστική απεικόνιση του σύγχρονου ανθρώπου και των προβλημάτων που τον ταλανίζουν. Το έργο κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο».

Φωτογραφία 2
3) Δες τη ζωή αλλιώς - Arianna Huffington

Στο συγκεκριμένο έργο το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις «διόπτρα», η συγγραφέας επιχειρεί να παρουσιάσει στον αναγνώστη τη «ζωή αλλιώς», προσπαθώντας να τον απομακρύνει από την εξουσία και τα χρήματα και να τον προσανατολίσει σε άλλες αξίες, αλλάζοντας εν τέλει τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τη ζωή και την εργασία του. Πρόκειται και σε αυτή την περίπτωση για ένα έργο που περιστρέφεται γύρω από τις ανθρώπινες σχέσεις και τις απλές καθημερινές καταστάσεις και αν και πρόκειται για ένα έργο σχετικά με την ψυχολογία, εντούτοις θα μπορούσαμε να πούμε πως το περιεχόμενό του μοιάζει και αρκετά κοινωνικό.

Φωτογραφία 3
4) Πώς υφαίνεται ο χρόνος - Σοφία Δημοπούλου

Στο νέο αυτό έργο της Σοφίας Δημοπούλου το οποίο κυκλοφόρησε πριν λίγο διάστημα από τις εκδόσεις «Ψυχογιός», μπορούμε να παρακολουθήσουμε τρεις διαφορετικές ιστορίες οι οποίες εκτυλίσσονται σε τρεις διαφορετικές χρονικές περιόδους, με μεγάλη απόκλιση μεταξύ τους. Τα γεγονότα όμως αυτών των περιόδων, με κάποιο τρόπο συνδέονται και επηρεάζουν την πρωταγωνίστρια και τις αποφάσεις της, η οποία καλείται να λάβει μερικές σημαντικές για τη ζωή της αποφάσεις.

Φωτογραφία 4
5) Οι Αμερικανοί Πρόεδροι, Από τον Τζορτζ Ουάσινγκτον στον Ντόναλντ Τραμπ - Andre Kaspi, Helene Harter

Η τελευταία μας πρόταση είναι πολιτικού ενδιαφέροντος και αφορά στους προέδρους των ΗΠΑ, από τον George Washington, μέχρι και τον Donald Trump. Πρόκειται για ένα έργο που κατά πάσα πιθανότητα θα ενδιαφέρει τους αναγνώστες που θέλουν να μάθουν για την αμερικανική ιστορία, καθώς και για τους προέδρους της χώρας από τους πρώτους ιδρυτές του αμερικανικού έθνους, μέχρι σήμερα. Το έργο κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο».

Φωτογραφία 5
Σίγουρα υπάρχουν αρκετά ακόμα έργα τα οποία έχουν ήδη κυκλοφορήσει από τις αρχές τoυ έτους, ενώ είναι πολλά ακόμα αυτά τα οποία αναμένουμε μέχρι το καλοκαίρι. Είναι πάντως βέβαιο πως όλοι οι αναγνώστες, ανεξαρτήτως του είδους στο οποίο αρέσκονται να διαβάζουν, θα μπορέσουν να βρουν κάποιο νέο έργο που να κεντρίσει το ενδιαφέρον τους.

Σύνταξη: ΜΑΡΙΑ ΣΜΗΝΑ

Πηγές φωτογραφιών: 
Κεντρική: comolivingmag.com, φωτογραφία 1: psichogios.gr, φωτογραφία 2: ianos.gr, φωτογραφία 3: dioptra.gr, φωτογραφία 4: psichogios.gr, φωτογραφία 5: metaixmio.gr