ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

Παρουσίαση βιβλίου: "Οι Σταυροί της Ρόδου" της Λεύκης Σαραντινού


Παρουσίαση βιβλίου
"Οι Σταυροί της Ρόδου"
της Λεύκης Σαραντινού

Σάββατο 26 Γενάρη
@Ζώγια 
στις 18.00

Με αγάπη για τα ξεχωριστά βιβλία υποδεχόμαστε το Σάββατο 26 Ιανουαρίου την Λεύκη Σαραντινού για την παρουσίαση του βιβλίου της με τίτλο "Οι Σταυροί της Ρόδου" που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Historical Quest. Η παρουσίαση θα ξεκινήσει στις 18.00 και για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας Νίκος Τακόλας και η συγγραφέας του βιβλίου Λεύκη Σαραντινού.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

1480, 1522: Στο δεύτερο μέρος της τριλογίας της Λεύκης Σαραντινού για τη δύση των Σταυροφοριών ταξιδεύουμε στη Ρόδο του 15ου και 16ου αιώνα για να παρακολουθήσουμε από κοντά τις δύο πολιορκίες που διεξήγαγαν οι Τούρκοι για να αποσπάσουν το νησί από την κυριαρχία των Ιωαννιτών ιπποτών. Ο Φίλιππος και ο Ιωσήφ, δίδυμα αδέλφια που μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό, θα ερωτευτούν την ίδια γυναίκα, αλλά η ζωή θα τους χωρίσει και ο Φίλιππος, θύμα απαγωγής βερβερίνων πειρατών, θα αναγκαστεί να μεγαλώσει στην Κωνσταντινούπολη, στο σκληρό και ανταγωνιστικό περιβάλλον του Τοπ Καπί. Θα επιστρέψει στη γενέτειρά του για να διεκδικήσει ό,τι δεν κατόρθωσε να αποκτήσει στα νιάτα του. Τα ιστορικά γεγονότα περνούν από τις σελίδες του βιβλίου παράλληλα με την προσωπική ιστορία των δύο αδελφών και υπόσχονται να καθηλώσουν τον αναγνώστη με την υπόθεση να διαδραματίζεται πότε στην Κωνσταντινούπολη και πότε στη Ρόδο.


Βιογραφικό συγγραφέα

Η Ελευθερία (Λεύκη) γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1984. Αποφοίτησε από το τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου πανεπιστημίου Θράκης το 2005 με βαθμό άριστα και υποτροφία. Έχει πάρει Δίπλωμα κλαρινέτου, Αρμονίας, Αντίστιξης και Lower Cambridge στα αγγλικά, ενώ έχει κάνει σπουδές στο πιάνο, στο κλασικό τραγούδι και σε διάφορες ξένες γλώσσες. Δούλεψε στο Μουσικό σχολείο Κομοτηνής, στο Ωδείο Φαέθων της Αλεξανδρούπολης, ενώ σήμερα διδάσκει μουσική στο Ωδείο Κόψα, καθώς και ιστορία και μουσικοκινητική στο Φροντιστήριο Εναλλακτικόν στην Κομοτηνή όπου διαμένει με τον σύζυγο και με τον εννιάχρονο γιό της. Συμμετέχει επίσης σε διάφορα μουσικά σύνολα της Θράκης. Παράλληλα ασχολείται με τη μελέτη της ιστορίας και τη συγγραφή. Έχει γράψει τρία ιστορικά μυθιστορήματα Χαμσίν, ο άνεμος της ανατολής, 2014, Λέων και Ημισέληνος, 2015 και Οι Σταυροί της Ρόδου, 2018, εκδόσεις Historical Quest), το παιδικό βιβλίο Φρουτοφίλοι (εκδόσεις Historical Quest, 2018) και το πρώτο τεύχος από τη σειρά ελληνικής μυθολογίας για παιδιά (Οι Θεοί του Ολύμπου και η γέννησή τους, εκδόσεις Γράφημα, 2018). Το βιβλίο της Χαμσίν ο άνεμος της ανατολής έχει μεταφραστεί και στην αγγλική γλώσσα (Hamsin, wind of the east, Quest Publications, 2018).


Ιnfo:
Παρουσίαση Βιβλίου "Οι Σταυροί της Ρόδου" της Λεύκης Σαραντινού
Σάββατο 26 Γενάρη 2019
«Ζώγια» / Βιβλίο, τσάι και συμπάθεια
Αλ. Σβώλου 54
Ώρα έναρξης: 18.00
Τηλέφωνο για πληροφορίες: 2310 243.459