ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

Κώστας Βουτσάς - Για πάντα νέος


Όσα και αν προσπάθησαν να γραφτούν για αυτόν, είναι πολύ λίγα για να μπορέσουν να τον σκιαγραφήσουν. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που ακόμα και αν δεν τους γνωρίσεις από κοντά, σου βγάζουν μια απίστευτη αύρα.

Έχεις μια αίσθηση ότι όλα θα πάνε καλά και ότι μόνον όταν είμαστε χαλαροί εμείς οι άνθρωποι, μπορούμε και επιβιώνουμε, ζώντας την κάθε στιγμή χωρίς πολλές πολλές σκέψεις για το αύριο. Λες και μπορεί να μην έρθει ποτέ.

Φωτογραφία 1

Ο Κώστας Σαββόπουλος (Βουτσάς) είναι ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες ηθοποιούς του κινηματογράφου και του θεάτρου, όπου ακόμη και τώρα είναι στο σανίδι, σημειώνοντας πολύ μεγάλη επιτυχία.

Γεννιέται στις 31 Δεκεμβρίου του 1931 στο Βύρωνα Αττικής, αλλά μεγαλώνει στη Θεσσαλονίκη και έχει καταγωγή από τη Νέα Μηχανιώνα. Στη Θεσσαλονίκη, ο Κώστας Βουτσάς περνά τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια. Το επίθετο Βουτσάς, το πήρε από τον παππού του που κατασκευάζει βαρέλια, τα οποία παλαιότερα τα αποκαλούσαν "βούτσια". Το 1953 ολοκληρώνει τις σπουδές του στη Δραματική Σχολή του Μακεδονικού Ωδείου και ξεκινά η καριέρα του. 

Ο Κώστας Βουτσάς μόλις έχει τελειώσει τις δραματικές του σπουδές και αποδέχεται την πρόταση να συμμετάσχει στην πρώτη του ταινία με τίτλο "Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται" του Σπύρου Μελά, μια κωμωδία ηθών, γραμμένη το 1935.

Ο αγαπημένος ηθοποιός, μέχρι σήμερα, μετρά στο ενεργητικό του σχεδόν 90 ταινίες, μεταξύ των οποίων είναι και οι αξέχαστες όλων: "Η Αλίκη στο Ναυτικό", "Ο Θόδωρος και το δίκαννο", "Ο φίλος μου ο Λευτεράκης", "Κάτι να καίει","Η χαρτοπαίχτρα", "Η νήσος" και "Ρόδα, τσάντα και κοπάνα 5", σημειώνοντας τεράστια επιτυχία.

Φωτογραφία 2
Με τις παραπάνω ταινίες αλλά και τις υπόλοιπες 80 στις οποίες πρωταγωνίστησε, ο Κώστας Βουτσάς συγκαταλέγεται στη λίστα των πιο αγαπημένων και επιτυχημένων Ελλήνων ηθοποιών στην ιστορία του κινηματογράφου στην Ελλάδα. Τελευταία ταινία στην οποία εμφανίστηκε ως guest, έχει τίτλο "Πέμπτη και 12", το 2014.

Παρόμοια πορεία τραβά τόσο στο θέατρο, όπου πρωτοεμφανίζεται το 1969 στη θεατρική παράσταση "Αγάπη μου παλιόγρια" και ο "Ο Στρατής παραστράτησε". Επόμενη θεατρική του συμμετοχή του είναι είκοσι χρόνια μετά και συγκεκριμένα το 1989 με άλλες δύο θεατρικές παραστάσεις: "Για ψήφου πήδημα" και "Τρελλάντα... Λαμπάντα"και έναν χρόνο μετά πρωταγωνιστεί στην παράσταση "Πίσω μου σ'έχω... κόρη μου".

Ο Κώστας Βουτσάς γνωρίζει μεγάλη επιτυχία τις υπόλοιπες χρονιές όπου καταφέρνει να συμμετέχει και να πρωταγωνιστεί σε παραπάνω από μια θεατρική παράσταση κάθε σεζόν. Ενδεικτικά ο αγαπημένος ηθοποιός παίζει στις εξής: 'Εδώ γίνεται της Σοφοκλέους'', "Μπαμπά, μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή", "Νου Δου Fun Park", "Σμύρνη μου αγαπημένη", "Ζωή και κότα με χαβίτς και κορκότα" και το κοινό αναμένει και τη φετινή του συμμετοχή στην θεατρική παράσταση "Χτυποκάρδια στο θρανίο".

Ως γνωστόν, ο Κώστας Βουτσάς πρωταγωνιστεί και στην τηλεόραση, σε πολλές σειρές, της δημόσιας, αρχικά, τηλεόρασης και μετέπειτα στην ιδιωτική Οι τηλεθεατές, από την πρώτη στιγμή, αγκαλιάζουν και αυτές τις προσπάθειες του ηθοποιού και τον ανταμείβουν με τον καλύτερο τρόπο.

Από το 1973 έως το 1976 και το 1979 πρωταγωνιστεί στην ΥΕΝΕΔ. Αργότερα, το 1980 συνεχίζει στην μετέπειτα ΕΡΤ με την σειρά "Η μεγάλη παρέλαση". από το 1985 έως το 1989 συνεχίζει στην δημόσια τηλεόραση με τις σειρές"Α Ανδροκλής και τα λιοντάρια του", "Κρουαζιέρα στον παράδεισο" και άλλες σειρές της εποχής.

Το 1990 εμφανίζεται για πρώτη φορά στην ιδιωτική τηλεόραση που τότε ξεκινά να κάνει τα πρώτα της βήματα στην ελληνική τηλεόραση.

Πιο αναλυτικά, ο Κώστας Βουτσάς πρωταγωνιστεί  στην τηλεοπτική σειρά "Ιστορίες χωρίς δάκρυα" και "Μπαμπάς και φιλαράκος', το 1990 και 1991 αντίστοιχα για να επιστρέψει το 1992 στην ΕΡΤ μέσα από την σειρά "Οι χλιδάτοι". Ο γνωστός ηθοποιός συνεχίζει σχεδόν κάθε χρόνο με μικρές τηλεοπτικές απουσίες να συμμετέχει αλλά και να πρωταγωνιστεί σε τηλεοπτικές σειρές.

Το 2010 συμμετέχει στην "Πολυκατοικία" μέσα από το Μεγάλο Κανάλι και σημειώνει για ακόμη μια φορά μεγάλη επιτυχία. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και το 2012-2014, όπου ο Κώστας Βουτσάς, σε ρόλο οδηγού ταξί, πρωταγωνιστεί "Με τα παντελόνια κάτω" στην εβδομαδιαία σειρά του Mega και το κοινό τον απολαμβάνει. Τέλος, φέτος το απολαύσαμε μέσα από τον ANT1 στου "νέους" "Δέκα μικρούς μήτσους", με τους τηλεθεατές αναμένουμε με αγωνία για την επόμενη τηλεοπτική του συμμετοχή.

Το κοινό επιθυμεί να βλέπει τον Κώστα Βουτσά και να τον απολαμβάνει κυρίως σε κωμικούς ρόλους, τους οποίους ο ηθοποιός είχε στο τσεπάκι του. Σήμερα, ο Κώστας Βουτσάς σε ηλικία 86 ετών, συμμετέχει στη θεατρική παράσταση "Χτυποκάρδια στο θρανίο" και με αγωνία το κοινό αναμένει να τον δει και πάλι στο θεατρικό σανίδι.

Προσωπική ζωή

Ο Κώστας Βουτσάς επιλέγει να ζει ελεύθερος, ακόμα και αν δεν αρέσει σε πολλούς. Ο ίδιος δε σχολιάζει ποτέ τις επιλογές των συνανθρώπων του και το ίδιο επιθυμεί και για αυτούς.

Φωτογραφία 3
Δεκάδες φορές έχουν σχολιαστεί οι επιλογές του ηθοποιού, όμως ο ίδιος, όντας ελεύθερος, χαμογελά, ρίχνει μια ατάκα και προχωρά. Συνεχίζει το δρόμο του όπως ο ίδιος τον ανοίγει, κάνοντας στην άκρη όλους όσοι θέλουν να του τον κλείσουν, γιατί απλά επιλέγει ο ίδιος τον τρόπο που θα ζήσει και δεν αφήνει τη ζωή να επιλέξει για εκείνον.

Ως γνωστόν, είναι λάτρης του γυναικείου φύλου και δεν το έκρυψε ποτέ. Παντρεύεται τέσσερις φορές μέχρι στιγμής, γιατί για τον Κώστα Βουτσά τίποτα δεν είναι απίθανο και αυτό είναι που τον ξεχωρίζει από τη μάζα.

Ο πρώτο του γάμος είναι με την επίσης ηθοποιό και χορεύτρια Έρικα Μπρόγερ, με την οποία απέκτησε μια κόρη, την Σάντρα Βουτσά.

Με την δεύτερή του σύζυγο, Θεανώ Παπασπύρου, αποκτά δύο ακόμα κορίτσια, την Νικολέτα Βουτσά και τη Θεοδώρα Βουτσά, η οποία ακολουθεί τα δικά του βήματα στο χώρο της υποκριτικής.

Ο Άνθιμος Ανανιάδης είναι γιος της τρίτης του γυναίκας, Εύας Καραγιάννη, τον οποίο υιοθέτησε και μεγάλωσε από τα 8 του χρόνια. Σε δηλώσεις του, ο ηθοποιός Άνθιμος Ανανιάδης, έχει αναφέρει ότι ο Κώστας Βουτσάς είναι ο δεύτερος πατέρας του.

Το 2015, ο Κώστας Βουτσάς γνωστοποιεί τη σχέση του με την Αλίκη Κατσαβού, την οποία και παντρεύεται στις 27 Φεβρουαρίου του 2016. Ο Κώστας Βουτσάς είναι 47 χρόνια μεγαλύτερος από την σύζυγό του Αλίκη, ωστόσο η διαφορά ηλικίας τους και όλα τα αρνητικά σχόλια που ακολουθούν δεν αποτελούν εμπόδιο στο να αποκτήσει και τέταρτο παιδί.

Φωτογραφία 4
Στις 23 Ιουλίου του 2016, ο επιτυχημένος ηθοποιός γίνεται πατέρας για τέταρτη φορά, αφού η Αλίκη Κατσαβού φέρνει στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι, τον Φοίβο και σήμερα είναι μια πολύ όμορφη οικογένεια, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο ενός δεύτερου παιδιού για το ζευγάρι.

Σε συνεντεύξεις του, ο Κώστας Βουτσάς έχει αναφερθεί και στα δύσκολα παιδικά του χρόνια αλλά και στις πολιτικές πεποιθήσεις τόσο του ίδιου όσο και της οικογένειάς του, που τους κόστισαν πολύ πολύ ακριβά.

Για τα παραπάνω, ο ίδιος επιλέγει να μην λέει πολλά και να συνεχίζει να απολαμβάνει τις στιγμές που ζει με αυθορμητισμό, απλότητα και πολύ χιούμορ.

Ο Κώστας Βουτσάς είναι ένας άνθρωπος χαρισματικός, ένας άνθρωπος που έχει σαν στόχο πάντα να σε κάνει να γελάσεις, να σε γεμίσει με το τώρα, χωρίς να σε ενδιαφέρει τι θα συμβεί στο επόμενο λεπτό. 

Φωτογραφία 5
Είναι από εκείνους τους καλλιτέχνες που είτε δε θα θέλεις να τον βλέπεις, ή που θα έχεις ανάγκη να τον δεις για να πάρεις λίγη δόση από την ενέργεια, το ειλικρινές χαμόγελο και τη ζωντάνια.

Τον έχουμε θαυμάσει, όπως αναφέρθηκε, σε περίπου 90 ταινίες. Τον επόμενο μήνα κλείνει τα 87 του χρόνια αλλά, για όλους εμάς είναι πάντα νέος, γιατί στην ψυχή δε γέρασε ποτέ..... φσσσσστ μπόινγκ!

Με πληροφορίες από το tvshow.

Κεντρική φωτογραφία: matrix24
Υπόλοιπες φωτογραφίες: φωτογραφία 1: entermessinia.gr, φωτογραφία 2: aftodioikisi.gr, φωτογραφία 3: diaforetiko.gr, φωτογραφία 4: enikos.gr, φωτογραφία 5: news247.gr