ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

Νίκος Σεργιανόπουλος - Η πολυτάραχη ζωή του ηθοποιού που αγαπήθηκε πολύ... μετά το θάνατό του


Ο συγκεκριμένος ηθοποιός, συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο επιτυχημένων, γοητευτικών και αγαπητών ανθρώπων της ελληνικής showbiz. Η τραγική ειρωνεία στην πορεία του γενικά στη ζωή, είναι πως όση επιτυχία γνώρισε στα επαγγελματικά του, άλλη τόση δυστυχία φαίνεται να έκρυβε εσωτερικά. Το παραπάνω επιβεβαιώνεται με βάση τις μαρτυρίες αυτών που τον γνώρισαν, ωστόσο σχεδόν κανείς δε μπορεί να ξέρει τι πραγματικά ένιωθε ο Νίκος Σεργιανόπουλος.

Ποιος ήταν ο Νίκος Σεργιανόπουλος

Γεννημένος στην πόλη της Δράμας στις 24 Σεπτεμβρίου του 1952, ο Νίκος Σεργιανόπουλος κάνει από μικρή ηλικία όνειρα να γίνει κάποια στιγμή μεγάλος ηθοποιός, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν εγκρίνουν οι γονείς του. Ολοκληρώνει τις σπουδές του στην υποκριτική και στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος το 1979 και στη συνέχεια ιδρύει την Πειραματική σκηνή Τέχνης στη Θεσσαλονίκη. 

Αρχικά, κάνει ορισμένες εμφανίσεις στο θεατρικό σανίδι ως μέλος του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και το 1993 ανεβάζει παραστάσεις στο θέατρο Αθηνών και το θέατρο Βεάκη. Στη μεγάλη και με ποικιλία λίστα των παραστάσεων όπου συμμετέχει, εντοπίζει κανείς κλασικά έργα των Τσέχωφ, Σαίξπηρ, Μπρεχτ, Τένεσι Ουίλιαμ, αλλά και αρχαία έργα των Αριστοφάνη, Ευρυπίδη και Αισχύλου.


Όσον αφορά στην τηλεοπτική του καριέρα, ο Νίκος Σεργιανόπουλος κάνει το ντεμπούτο του στην δημόσια τηλεόραση το 1986, μέσα από το σίριαλ "Η τελευταία Ιθάκη", ενώ ξεχωρίζει στο τηλεοπτικό κοινό από την συμμετοχή του στην σειρά του MEGA "Άφρικα".

Μετά από αρκετές εμφανίσεις σε σίριαλ της δεκαετίας του '90, ο Νίκος Σεργιανόπουλος αποδέχεται το ρόλο του Κωνταντίνου Μαρκορά, που εκτοξεύει την καριέρα του. Συγκεκριμένα, το 1997 υποδύεται τον καθηγητή θεατρολογίας Κωνσταντίνο Μαρκορά, στην αισθηματική κομεντί των Ρήγα - Αποστόλου "Δύο Ξένοι", δίπλα στην Εβελίνα Παπούλια, τη Χρυσούλα Διαβάτη και τη Ντίνα Κώνστα.


Ο πασίγνωστος ηθοποιός γνωρίζει την απόλυτη δόξα, με τη σειρά να αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα σίριαλ της δεκαετίας.

Η αντίστροφη μέτρηση

Στη σύλληψη του Νίκου Σεργιανόπουλου προχωρούν οι αστυνομικοί στις 2 Δεκεμβρίου του 2007, αφού βρίσκουν πάνω του 35 γραμμάρια κοκαΐνης, με την κατηγορία κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών, ωστόσο δεν κρίνεται προφυλακιστέος, αφού δηλώνει και διαγιγνώσκεται εξαρτημένος χρήστης. Ο εθισμός του καλλιτέχνη στη ναρκωτική ουσία είναι βαρύς καθώς, όπως αποκαλύπτει στην 26η τακτική ανακρίτρια, τα τρία τελευταία χρόνια καταναλώνει ένα γραμμάριο κοκαΐνης την ημέρα.

«Χρησιμοποιώ κάθε φορά μικρές ποσότητες, με το μάτι, χωρίς να τις ζυγίζω, άλλοτε στην οικία μου και άλλοτε κατά τις εξόδους μου ή ακόμα και στα γυρίσματα και γενικώς οπουδήποτε μπορώ, χωρίς να γίνομαι αντιληπτός... Για την κοκαΐνη πληρώνω 65-70 ευρώ ανά γραμμάριο», αναφέρει χαρακτηριστικά στην απολογία του ο γνωστός ηθοποιός.

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2008

Ήταν 4 Ιουνίου του 2008. Ο γνωστός ηθοποιός Νίκος Σεργιανόπουλος, ο πρωταγωνιστής της ελληνικής τηλεόρασης κειτόταν στο πάτωμα, κατακρεουργημένος με 21 μαχαιριές, μέσα στο διαμέρισμά του στο Παγκράτι.


Έφερε τραύματα από μαχαίρι, στο λαιμό, τη θωρακική χώρα, την κοιλιά και την ωμοπλάτη, ενώ ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, Φίλιππος Κουτσάφτης, που είχε εξετάσει νωρίτερα το πτώμα, διαπίστωσε ότι έφερε επιπλέον και αμυντικά τραύματα στα χέρια, πράγμα που σημαίνει ότι το θύμα είχε παλέψει με τον δράστη.

Στην ιατροδικαστική έκθεσή του, ο Φ. Κουτσάφτης ανέφερε ανάμεσα στα άλλα: «Το πτώμα βρέθηκε γυμνό επί του δαπέδου σε ύπτια θέση και κάμψη των γονάτων.

Η πρόσθια επιφάνεια του σώματος φέρει μεγάλη ποσότητα ξηρού αίματος και μικρών αιμοπηγμάτων». Σε άλλο σημείο ανέφερε:

«Ελήφθησαν αίμα και ούρα για τοξικολογική εξέταση.

Διαπιστώθηκε:

1. Στο βιολογικό υλικό η παρουσία κοκαΐνης και μεταβολιτών της.
2. Στο βιολογικό υλικό η παρουσία αναλγητικού φαρμάκου.
3. Στα ούρα η παρουσία αντικαταθλιπτικού φαρμάκου καθώς και αντιψυχωσικά και βλεννολυτικά φάρμακα.
4. Στα ούρα η παρουσία προϊόντων μεταβολισμού της κάνναβης.

«Αιτία θανάτου πολλαπλά τραύματα του λαιμού του θώρακος και της κοιλιάς δια νύσσοντος άμα και τέμνοντος οργάνου προκληθέντα», καταλήγει η ιατροδικαστική έκθεση.

Εξιχνίαση της δολοφονίας

Πενήντα μια ημέρες μετά τη δολοφονία, η ασφάλεια εξιχνιάζει το έγκλημα και προχωρά στη σύλληψη του δράστη. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, επρόκειτο για τον 30χρονο Γεωργιανό, Ντέιβιντ Μουρτικνέλι.


Στον εντοπισμό του δράστη συνέβαλε τα μέγιστα η εγκληματολογική υπηρεσία, στα εργαστήρια της οποίας ταυτοποιήθηκαν δακτυλικά, παλαμικά και πελματικά αποτυπώματα του Μουρτικνέλι.

Η δικαιοσύνη καταδικάζει το δράστη σε 20 χρόνια φυλάκιση, καθώς αρχικά του αναγνωρίζεται κατά πλειοψηφία το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Ο Γεωργιανός ισχυρίζεται ότι το θύμα προσπάθησε να του επιβάλει παθητικό ρόλο με στοματικό σεξ και ότι υπό την επήρεια κοκαΐνης, η οποία βρέθηκε και στα ούρα του θύματος, του επιτέθηκε με το μαχαίρι με το οποίο τελικά και τον δολοφόνησε.

Στις 19 Νοεμβρίου, η εισαγγελεύς κυρία Χουδετσανάκη, αναιρεί την απόφαση, με το σκεπτικό ότι το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου δεν ισχύει και καταδικάζει τον δράστη χωρίς ελαφρυντικά σε ισόβια.

Πριν τρία χρόνια, το 2015, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απορρίπτει την αίτηση του Γεωργιανού, Δαυίδ Μουρτινέλι, που ζητά την αναίρεση της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, με την οποία καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη.

Κατόπιν αυτού, η απόφαση του Δευτεροβάθμιου Κακουργιοδικείου για τον Δαυίδ Μουρτινέλι για την δολοφονία με 21 μαχαιριές του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου, στις 3 Ιουνίου 2008, μέσα στο σπίτι του στο Παγκράτι, καθίσταται οριστική και αμετάκλητη, αναφέρει το news 247.

Σήμερα

Δέκα χρόνια μετά, τα σενάρια πολλά και οι φήμες οργιάζουν για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο αγαπημένος ηθοποιός. Πόσο αποκρουστικό! Ποιόν μπορεί να ενδιαφέρει η προσωπική ζωή και οι επιλογές ενός ανθρώπου που ήταν τόσο αγαπητός και με μεγάλο επαγγελματισμό. Η ζωή αναμφίβολα κρύβει πολλά στην πορεία της. Οι άνθρωποι από τη φύση μας δεν είμαστε απόλυτα εξειδικευμένοι να διαχειριστούμε τους πάντες και τα πάντα.


Αυτό δυστυχώς στοιχίζει ακριβά... πολύ ακριβά και έχει σαν αποτέλεσμα να μην είμαστε εντάξει με τον εαυτό μας και την προσωπικότητά μας. Να μην μπορούμε να τον αποδεχθούμε.

Ο Νίκος Σεργιανόπουλος μέχρι και τώρα, απασχολεί τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και έχει και θα έχει ένα πιστό κοινό που συνεχίζει να ακολουθεί πάντοτε τις δουλειές που έκανε στο παρελθόν και τόσο πολύ αγάπησε... γιατί τελικά αγαπήθηκε πιο πολύ αφού "έφυγε"!

Με πληροφορίες από το News 247
Φωτογραφίες: the best news, ntng, labelnews, gossip