ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

Ο Κώστας Κατσουλάρης παρουσιάζει το νέο του μυθιστόρημα "Στο στήθος μέσα χάλκινη καρδιά"

Βιβλιοπωλείο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Παρουσίαση Βιβλίου 

Στο στήθος μέσα χάλκινη καρδιά
του Κώστα Β. Κατσουλάρη

Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2018

Το βιβλιοπωλείο "ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ" και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Κώστα Β. Κατσουλάρη "Στο στήθος μέσα χάλκινη καρδιά" την Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2018, στις 7 μ.μ., στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Μητροπόλεως 92, Θεσσαλονίκη). Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Δρ Λογοτεχνικής Εκπαίδευσης Α.Π.Θ. και κριτικός λογοτεχνίας Σωτηρία Καλασαρίδου και ο συγγραφέας Θωμάς Συμεωνίδης. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και τον συγγραφέα.

Λίγα Λόγια για το Βιβλίο 

Αθήνα, Σεπτέμβριος 2013: ο 15 χρόνος Νάσος, ο πιο χαρισματικός μαθητής του γυμνασίου, δεν εμφανίζεται την πρώτη μέρα στο λύκειο. Ο μόνος που δεν αποδέχεται την εξαφάνιση του παιδιού, με το οποίο τον συνδέουν πολλά περισσότερα από το πάθος τους για την Ιλιάδα, είναι ο φιλόλογος του Αργύρης Σταυρινός. Κι ενώ στην πόλη αθροίζονται τα θύματα ενός ασίγαστου κοινωνικού πολέμου, ο Αργύρης θα βρεθεί μπροστά σε ένα κουβάρι από πολλαπλά νήματα που τον οδηγούν άλλοτε σε νυχτερινές περιπλανήσεις στα στενά του Κολωνού κι άλλοτε αντιμέτωπο με τα φαντάσματα μιας οδυνηρής προσωπικής ήττας. Πού όμως τελειώνει το ατομικό τραύμα και πού αρχίζει το συλλογικό; Πόσος «ηρωικός κόσμος» χωράει στην παρωδία της ελληνικής καθημερινότητας; Κι αν η αγάπη είναι «το κοινότερο νόμισμα», γιατί είναι τόσο δύσκολο να το αποκτήσουμε;

Ένα ατέλειωτο καλοκαίρι απλωνόταν μπροστά του, ένα καλοκαίρι, κι αυτό ήταν το χειρότερο, που θα κατέληγε σε ένα φθινόπωρο χωρίς εκείνον στην τάξη του, χωρίς το βάλσαμο της καθημερινής τους συνύπαρξης, χωρίς το πρόσωπό του, σοβαρό, καθαρό, όμορφο, να τον αντικρίζει μόλις λίγα μέτρα μακριά του, χωρίς τη φωνή του, αυτή την αργή, μετρημένη φωνή με την παράξενη προφορά, που συνόψιζε για εκείνον την ανθρώπινη χάρη και τη θεία δικαιοσύνη.
Απόσπασμα από το βιβλίο

Λίγα Λόγια για τον Συγγραφέα



Ο Κ. Β. Κατσουλάρης γεννήθηκε το 1968, στην Άρτα. Σπούδασε οικονομικά στην Αθήνα, κινηματογράφο στο Παρίσι και λογοτεχνία στη Θεσσαλονίκη. Έχει εκδώσει επτά βιβλία πεζογραφίας κι έχει συμμετάσχει σε πολλές συλλογικές εκδόσεις. ∆ιήγημά του έχει συμπεριληφθεί στη γερμανική ανθολογία Αθήνα, μια λογοτεχνική πρόσκληση, η νουβέλα του Ο άντρας που αγαπούσε τη γυναίκα μου έχει μεταφραστεί στα τουρκικά, ενώ η νουβέλα του Νεκρός σκύλος τα μεσάνυχτα έχει μεταφραστεί στα αγγλικά, στα ισπανικά και στα εβραϊκά. Το θεατρικό του έργο Όταν ο λύκος είναι εδώ ανέβηκε στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε φεστιβάλ στην Τουρκία. Για το τελευταίο του βιβλίο, τη συλλογή διηγημάτων Νυχτερινό ρεύμα (2015), τιμήθηκε με το βραβείο Διηγήματος του περιοδικού Αναγνώστης, καθώς και με το βραβείο του Ιδρύματος Πέτρου Χάρη  της Ακαδημίας Αθηνών.

Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ και δείτε βίντεο με τον συγγραφέα όπου μιλάει για το νέο του βιβλίο. Διαβάστε ΕΔΩ σκέψεις του συγγραφέα γύρω από το νέο του μυθιστόρημα.