ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

"Τα 3 γουρουνάκια" από το Κουκλοθέατρο ΧΑΝΘ Χρηστίνας Μπήτιου


ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΧΑΝΘ Χρηστίνας Μπήτιου
www.puppetry.gr

ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ
ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙΣΤΟ ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΤΗΣ ΧΑΝΘ (μέσα στο κτίριο ΧΑΝΘ)

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6936985171 ή του εργαστηρίου 2310 941843
Τηλέφωνα επικοινωνίας:  2310 941843 (εργαστήριο) - 6936 985 171 (κιν)


Eχουμε επιλέξει το έργο που ξετρέλλανε τα παιδιά τον προηγούμενο χειμώνα στο θεατράκι μας «Τα τρία γουρουνάκια». Επίσης δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να παρακολουθήσουν ένα εκπαιδευτικό - ψυχαγωγικό πρόγραμμα που προηγείται της παράστασης και περιλαμβάνει:

Τι είναι κουκλοθέατρο
Πώς γεννιούνται οι κούκλες
Πώς ζωντανεύουν και πώς επικοινωνούν

Μέσω αυτής της διασκεδαστικής και παράλληλα εκπαιδευτικής δραστηριότητας, τα παιδιά θα έρθουν πιο κοντά στην τέχνη του κουκλοθεάτρου. Θα εξωτερικεύσουν συναισθήματα φόβου, χαράς, λύπης, έκπληξης, ενθουσιασμού. Τα παιδιά θα επιλέξουν ποιο γουρουνάκι θέλουν να είναι και να εκφράσουν με τα συναισθήματα τους ή να περιγράψουν τη δική τους εξέλιξη στην ιστορία παρουσία της κούκλας που θα μοιράζεται μαζί τους τις σκέψεις τους. 


Ο Ασπρούλης με το αχυρένιο σπιτάκι έχει το μυαλό του συνεχώς στο παιχνίδι και στις εύκολες λύσεις. 

Ο Μαυρούλης και το ξύλινο σπιτάκι του. Έχει κάποιους προβληματισμούς μεν αλλά δεν το ψάχνει και πολύ. Η ξύλινη σχέση που αντιπροσωπεύει το σπιτάκι του, έχει κάποιες βάσεις αλλά όχι ιδιαίτερα στέρεες. Οι απόψεις είναι συγκεχυμένες και οι προοπτικές της μάλλον αβέβαιες. 

Τέλος, το τρίτο γουρουνάκι, ο Καφετούλης, αντιπροσωπεύει το άτομο με δυνατό χαρακτήρα, το άτομο που προσπαθεί, προβληματίζεται, θυσιάζεται και αγωνίζεται για το καλύτερο. Η σχέση από τούβλα, πέτρες και λάσπη είναι η σχέση με γερές βάσεις, δυνατούς ψυχικούς δεσμούς και οχύρωση προς τους εξωτερικούς κινδύνους. Το σπιτάκι του ταρακουνιέται από τις δυσκολίες αλλά δεν καταρρέει, που σηκώνει επισκευές και συντήρηση και αποτελεί καταφύγιο και στήριγμα ζωής. 


Διάρκεια: 70'
14 κούκλες, 3 αλλαγές σκηνικών. (Οι κούκλες είναι χειροποίητες 60 εκ, όπως και οτιδήποτε χρησιμοποιούμε κατά τη διάρκεια της παράστασης)

Παίζουν Χριστίνα Μπήτιου – Λίτσα Μπήτιου
Εισιτήριο λίγο πριν την είσοδο σας 6 Ε