ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

Κινηματογραφικές Πρεμιέρες - Πέμπτη 29/11

Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες δεν σταματούν κι φίλοι του κινηματογράφου και αυτή την Πέμπτη έχουν πολλές επιλογές. Ο Νοέμβριος μας αποχαιρετά με έξι νέες ταινίες. Στις μεγάλες οθόνες θα δούμε τον Ρόκι-Σιλβέστερ Σταλόνε ως μέντορα πλέον. Επίσης έρχεται ο Ρομπέν των Δασών να μας συνεπάρει στην περιπέτειά του ενάντια στην εξουσία, αλλά και μία βιογραφική ταινία του Όσκαρ Ουάιλντ. Ακολουθείστε μας στη σύντομη περιήγηση πριν φτάσετε στο ταμείο του κινηματογράφου...

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο  Ότο Μπάθουρστ με πρωταγωνιστές τους Τάρον Έγκερτον, Τζέιμι Φοξ, Τζέιμι Ντόρναν, Μπεν Μέντελσον και Ιβ Χιούσον έρχεται ο 

Ρομπέν των Δασών

Ο κόμης Ρομπέν του Λόξλεϊ, ένας σκληραγωγημένος από τον πόλεμο Σταυροφόρος και ο Μαυριτανός διοικητής του, Λιτλ Τζον, ξεκινούν μια τολμηρή εξέγερση ενάντια στο διεφθαρμένο αγγλικό στέμμα. Μια συναρπαστική περιπέτεια που περιλαμβάνει σκληρές και καταιγιστικές μάχες, εντυπωσιακά χορογραφημένες σκηνές και έναν έρωτα κλασσικό και διαχρονικό.

  
H συνέχεια των πολυβραβευμένων ταινιών Rocky και η συνέχεια της ταινίας Creed είναι η ταινία...
Creed 2

Η ζωή έχει γίνει ένας διαρκής αγώνας ισορροπίας για τον Άδωνις Κρίντ. Εν μέσω προσωπικών υποχρεώσεων και προπόνησης για τον επόμενο μεγάλο αγώνα του, βρίσκεται απέναντι στη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του: αυτή τη φορά θα πρέπει να αντιμετωπίσει στο ρινγκ έναν αντίπαλο που προέρχεται από το οικογενειακό του περιβάλλον. Ο Ρόκι Μπαλμπόα βρίσκεται στο πλευρό του και μαζί θα αντιμετωπίσουν το κοινό τους παρελθόν, θ’ αναρωτηθούν για εκείνα που αξίζει να αγωνίζεται κανείς και θ’ ανακαλύψουν ότι τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την οικογένεια. 


Η δραματική ταινία που ακολουθεί έκανε πρεμιέρα στο 68ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου και απέσπασε ενθουσιώδη σχόλια απο κοινό και κριτικούς. Η ελληνική πρεμιέρα της ταινίας έγινε στο 59ο Διεθνες Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΟΣΚΑΡ

Σε ένα φτηνό ξενοδοχείο στο Παρίσι, ο Όσκαρ Ουάϊλντ (Rupert Everett) περνά τις τελευταίες στιγμές της ζωής του κι οι εικόνες του παρελθόντος ζωντανεύουν και τον μεταφέρουν σε άλλες εποχές. Κάποτε υπήρξε ο διασημότερος άνθρωπος στο Λονδίνο, ένας καλλιτέχνης που «σταυρώθηκε» από μια κοινωνία που αρχικά τον λάτρευε. Ήταν εκείνος ο εραστής που οδηγήθηκε στη φυλακή, αφέθηκε ελεύθερος, αλλά συνέχιζε μια καταστροφική πορεία ως τα τελευταία κεφάλαια της ζωής του.

Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα και τα απομνημονεύματα του Ντίτριχ Γκάρστκα. Ένα συγκινητικό κεφάλαιο της μεταπολεμικής Γερμανίας.

Η Σιωπηλή Επανάσταση 

Έξι μαθητές αποφασίζουν να δείξουν την αλληλεγγύη τους στα θύματα μιας εξέγερσης στην Ουγγαρία το 1956, τηρώντας ενός λεπτού σιγή κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος. Παρόλο που ο διευθυντής του σχολείου επιχειρεί να αποσιωπήσει το γεγονός, ο κρατικός μηχανισμός επιστρατεύει κάθε μέσο για να ανακαλύψει και να τιμωρήσει παραδειγματικά τον αντιφρονούντα υποκινητή της διαμαρτυρίας.


Ένας εξορκισμός εκτροχιάζεται καταλήγοντας στον θάνατο μίας νεαρής γυναίκας. Ένα θρίλερ μόλις ξεκινά.. 
Η Δαιμονισμένη Χάνα Γκρέις

Μερικούς μήνες αργότερα, η Megan Reed δουλεύοντας σε ένα νεκροτομείο, θα παραλάβει ένα παραμορφωμένο πτώμα. Κλειδωμένη και μόνη στους υπόγειους διαδρόμους, η Megan γίνεται μάρτυρας και δέκτης τρομακτικών οραμάτων και αρχίζει να υποψιάζεται πως το πτώμα διακατέχεται από ένα δαιμονικό πνεύμα. 


Η επόμενη ταινία αποτελεί την επίσημη πρόταση της Ινδονησίας για το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας.


Μαρλίνα, η Δολοφόνος σε Τέσσερις Πράξεις

Στην Ινδονησία μια συμμορία εισβάλει στο σπίτι της Μαρλίνα, μιας νεαρής χήρας, με κακούς σκοπούς: όχι μόνο της κλέβουν τα ζώα αλλά την αναγκάζουν να τους προσφέρει όλων των λογιών τις «υπηρεσίες». Η Μαρλίνα αντεπιτίθεται: δηλητηριάζει κάποια από τα μέλη της συμμορίας κι αποκεφαλίζει τον αρχηγό τους. Μετά ξεκινάει ένα ταξίδι με τελικό προορισμό τη δικαιοσύνη, τη χειραφέτηση, την εκδίκηση και την εξιλέωση. Όμως, ο δρόμος είναι μακρύς. Ειδικά όταν το φάντασμα του ακέφαλου θύματος της αρχίζει να την καταδιώκει.



Καλές κινηματογραφικές βραδιές!