ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

Κινηματογραφικές Πρεμιέρες - Πέμπτη 08/11


Η Πέμπτη έφτασε και όπως έχει καθιερωθεί στη χώρα μας είναι η μέρα, που κάνουν πρεμιέρα σχεδόν όλες οι νέες ταινίες που πρόκειται να απολαύσει το κοινό στη μεγάλη οθόνη. Μεγάλη γκάμα και αυτή την εβδομάδα με ταινίες, που έρχονται να συναρπάσουν και να ψυχαγωγήσουν τους θεατές. Φυσικά το κάθε σενάριο έχει τη δική του τροπή και κάθε ταινία έχει το δικό της μοναδικό τρόπο για να μας βάλει στην ιστορία της. Εσείς μπορείτε να μας ακολουθήσετε και να μάθετε ποιες νέες ταινίες μας περιμένουν... 

Αργυρή Άρκτος Καλύτερου Σεναρίου στο 68ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου και με Βραβείο Σκηνοθεσίας Της Πόλης Των Αθηνών στο 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» η ταινία... 

Ληστεία στο Μουσείο 

Εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα η ταινία περιγράφει μια διδακτική ιστορία με σαρκασμό, υπογραμμίζοντας το παλιό ρητό που λέει ότι δεν εκτιμάς αυτό που έχεις παρά μόνο όταν το χάσεις. Σχεδόν 30χρονών ο Χουάν και ο Μπένχαμιν είναι βολεμένοι στην άνετη γειτονία τους στο Mexico City. Κατά την διάρκεια ενός Χριστουγεννιάτικου ρεβεγιόν αποφασίζουν ότι ήρθε η ώρα να ξεχωρίσουν. Εκμεταλλευόμενοι την έλλειψη ασφάλειας λόγω Χριστουγέννων, εισβάλουν λαθραία στο Εθνικό Ανθρωπολογικό μουσείο και αφαιρούν τα πιο πολύτιμα κομμάτια. Η σπουδαιότητα και η σημασία της λείας τους ξεπερνάει τα όρια της αντίληψης των ερασιτεχνών ληστών. Ξεκινάνε ένα ταξίδι μέχρι το Ακαπούλκο για να ανακαλύψουν ότι κανείς δεν τολμά να αγοράσει τα κλεμμένα αντικείμενα.
   


Στον πρωταγωνιστικό ρόλο της αυτόκλητης τιμωρού η Claire Foy στη ταινία με τίτλο


Το Κορίτσι στον Ιστό της Αράχνης

H Lisbeth Salander, η cult φιγούρα και ομώνυμος χαρακτήρας της σειράς βιβλίων Millenium του Stieg Larsson, επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη. Είναι πρώτη κινηματογραφική μεταφορά του τρομερά επιτυχημένου βιβλίου του David Lagercrantz.


Από τον παραγωγό Τζέι Τζέι Έιμπραμς, μια συναρπαστική περιπέτεια δράσης με απρόσμενη και φρικιαστική τροπή που ανεβάζει τους παλμούς.

 Overlord

Λίγες μόλις ώρες πριν την απόβαση στη Νορμανδία, μια ομάδα Αμερικανών αλεξιπτωτιστών πέφτει στην κατεχόμενη από τους Ναζί, Γαλλία για να πραγματοποιήσει μια αποστολή που είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία της εισβολής. Στόχος τους η ανατίναξη ενός ραδιοφωνικού πύργου στην κορυφή μιας οχυρωμένης εκκλησίας. Όμως για να το καταφέρουν, θα πρέπει να μπουν σε ένα μυστηριώδες εργαστήριο των Ναζί που βρίσκεται κάτω από την εκκλησία και εκεί θα έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με εχθρούς που κανείς στον κόσμο δεν είχε αντικρίσει ξανά... 


Στο ντεμπούτο του Νορβηγού Τζόνας Γκούλμπραντσέν τη μουσική υπογράφει ο Ζμπιγκνιεφ Πράισνερ στο ατμοσφαιρικό θρίλερ από την Νορβηγία.

Η Κοιλάδα των Σκιών

Σε ένα μικρό χωριό στη Νορβηγία, ανάμεσα στη θάλασσα και τα βουνά, ζει ο εξάχρονος Άσλακ με την μητέρα του και το σκύλο τους σε μια κοιλάδα δίπλα σε ένα σκοτεινό δάσος. Όταν ο Άσλακ με έναν φίλο του ανακαλύπτουν ένα μισοφαγωμένο πρόβατο, οι χωρικοί αρχίζουν να μιλούν για ένα κτήνος που ζει μέσα στο δάσος. Ο Άσλακ αποφασίζει να βρει το κτήνος και μπαίνει στο απαγορευμένο δάσος. Εκεί ξεκινά ένα ταξίδι που τον οδηγεί σε μια παράξενη πραγματικότητα που όμως του είναι πολύ γνώριμη.


Η νέα ταινία του σκηνοθέτη και σεναριογράφου της «Όμορφης Νιότης» με την Μπάρμπαρα Λένι, έκανε πρεμιέρα στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών του 71ου Φεστιβάλ Καννών.
Το Μυστικό της Πέτρας

Η Πέτρα δεν γνώρισε ποτέ τον πατέρα της. Όλη της την ζωή τής έκρυβαν επιμελώς την ταυτότητά του. Μετά το θάνατο της μητέρας της, ξεκινά μια έρευνα που την οδηγεί στον Γιάμε, έναν διάσημο καλλιτέχνη αλλά παράλληλα και έναν άνθρωπο που μπορεί να γίνει αδίστακτος με την πρόφαση της μαθητείας στο πλάι του.