ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

Κινηματογραφικές Πρεμιέρες - Πέμπτη 04/10


Η αγαπημένη μας Πέμπτη έρχεται και ο Οκτώβριο μας φέρνει πολλές νέες ταινίες, που κάνουν πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες. Με φθινοπωρινό άρωμα  η επιλογή του κινηματογράφου γίνεται καλύτερη. Πάρτε ζαχαρωτά και ποπκόρν και ελάτε μαζί μας να μάθετε πρώτοι τις πρεμιέρες για αυτή την εβδομάδα.  

Άλλη μία ταινία με έναν ήρωα της Marvel κάνει πρεμιέρα.

Venom

Ένας από τους πιο αινιγματικούς, πολύπλοκους και σκληροτράχηλους χαρακτήρες της Marvel έρχεται στη μεγάλη οθόνη. Με πρωταγωνιστή τον υποψήφιο για Όσκαρ Tom Hardy στο ρόλο του θανατηφόρου προστάτη Venom.


Το πάρτυ αρχίζει... Ο Γκασπάρ Νοέ, ο πιο προκλητικός σκηνοθέτης του σύγχρονου γαλλικού σινεμά, επιστρέφει με μια πολυσυζητημένη ταινία, που κέρδισε το βραβείο στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών του φετινού Φεστιβάλ Καννών.

CLIMAX

Στα μέσα της δεκαετίας του '90, είκοσι urban dancers, συγκεντρώνονται σε ένα κλειστό οικοτροφείο για μια τριήμερη πρόβα και για να μοιραστούν έναν τελευταίο χορό. Ολοκληρώνουν τη συνεύρεσή τους με ένα τελευταίο πάρτι γύρω από ένα μπολ σανγκρία. Γρήγορα, η ατμόσφαιρα εντείνεται και μια παράξενη τρέλα καταλαμβάνει τους χορευτές για ολόκληρη τη νύχτα. Μοιάζει προφανές ότι κάποιος έβαλε ναρκωτικά στη σανγκρία, αλλά δεν ξέρουν ούτε ποιος, ούτε γιατί. Σύντομα δεν μπορούν να αντισταθούν στις νευρώσεις και τις ψυχώσεις τους, μουδιασμένοι από τον υπνωτικό κι ολοένα και πιο ηλεκτρισμένο ρυθμό της μουσικής. Ενώ κάποιοι νιώθουν ότι βρίσκονται στον παράδεισο, οι περισσότεροι βυθίζονται στην κόλαση.


Στην επόμενη ταινία πρωταγωνιστεί ο τέσσερις φορές υποψήφιος για Όσκαρ Μπράντλεϊ Κούπερ και η πολυβραβευμένη και υποψήφια για Όσκαρ σούπερ σταρ Lady Gaga, της οποίας είναι η πρώτη εμφάνιση - σε πρωταγωνιστικό ρόλο - σε ταινία μεγάλου μήκους. Η ταινία αυτή, σηματοδοτεί επίσης το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Μπράντλεϊ Κούπερ. 

Ένα Αστέρι Γεννιέται 

Σε αυτήν την τραγική ιστορία αγάπης, ο Κούπερ ενσαρκώνει τον γνωστό μουσικό Τζάκσον Μέιν, ο οποίος ανακαλύπτει και ερωτεύεται την επίσης καλλιτέχνη Άλι. Εκείνη έχει αρχίσει να εγκαταλείπει το όνειρό της να γίνει μεγάλη τραγουδίστρια, μέχρι που ο Τζακ την βγάζει και πάλι στο προσκήνιο. Αλλά όταν η καριέρα της Άλι παίρνει τα πάνω της, η προσωπική πλευρά της σχέσης τους καταρρέει, καθώς ο Τζακ βρίσκεται σε συνεχή μάχη με τους δικούς του εσωτερικούς δαίμονες.


Σε σκηνοθεσία του Sebastián Lelio ένα ερωτικό δράμα εξελίσσεται.


Ανυπακοή

Μια γυναίκα επιστρέφει στην αυστηρά Ορθόδοξη Εβραϊκή της πατρίδα μετά τον θάνατο του ραβίνου πατέρα της και ταράζει τα νερά της ήσυχης κοινωνίας με το ενδιαφέρον που δείχνει σε μια παιδική της φίλη.



Το συνταρακτικό, γεμάτο ανατροπές αστυνομικό θρίλερ του Ερίκ Ζονκά με πρωταγωνιστές τους κορυφαίους Γάλλους ηθοποιούς Βενσάν Κασσέλ, Σαντρίν Κιμπερλαίν και Ρομαίν Ντυρίς.

Ο Εξαφανισμένος Φάκελος 

Ντάνυ, έφηβος γιος της οικογένειας Αρνώ, εξαφανίζεται. Ο Φρανσουά Βισκόντι ένας καταπονημένος και απογοητευμένος ντετέκτιβ της αστυνομίας, αναλαμβάνει την υπόθεση. Ο Φρανσουά ξεκινά τις έρευνες για τον αγνοούμενο νεαρό, ενώ ταυτόχρονα μοιάζει απρόθυμος να ασχοληθεί με τον δικό του 16χρονο γιο, Ντενί. Ο Γιαν Μπελαίλ, πρώην καθηγητής του Ντάνυ, όταν  μαθαίνει για την εξαφάνιση του μαθητή του, δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις και προσφέρεται να συνεισφέρει στις έρευνες της αστυνομίας.



Το αριστούργημα του Βαχίντ Ζαλιλβάντ, που κέρδισε 2 βραβεία στο τμήμα των Οριζόντων του Φεστιβάλ Βενετίας. Καθώς και το Βραβείο FIPRESCI και το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 2017.


Περίπτωση Συνείδησης

Ένα απρόσμενο συμβάν είναι ικανό να κλονίσει τη ζωή ενός ευυπόληπτου ιατροδικαστή. Στο άκουσμα του ονόματος ενός νεκρού παιδιού αναστατώνεται. Τι έχει προηγηθεί; Ένα τροχαίο ατύχημα είναι ικανό να κλονίσει τις ζωές των εμπλεκομένων. Οι συνειδήσεις δεν αφήνουν κανέναν ήσυχο. Κανείς δεν μπορεί πια να κοιμηθεί, όπως πρώτα. Ο φόβος και η δειλία κρατούν τα στόματα κλειστά, μέχρι το σημείο που για κάποιον ξεπερνούν τα όρια της ηθικής του. Εκεί αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τη λύτρωση της ψυχής του.


Το animation που ακολουθεί έχει ως πρωταγωνιστές τα κοάλα..


Το Απίθανο Κοάλα

Ο Blinky Bill είναι ένα μικρό και αξιαγάπητο κοάλα με μεγάλη φαντασία. Ένας εξερευνητής στην καρδιά, που ονειρεύεται να αφήσει τη μικρή του πράσινη πόλη και να ακολουθήσει τον εξερευνητή πατέρα του στα ταξίδια του. Όταν όμως ο Μr.Bill χάνεται σε ένα ταξίδι του, ο Βlinky είναι ο μόνος που πιστεύει ότι ο πατέρας του είναι ακόμα ζωντανός. Κάπως έτσι ξεκινάει ένα μεγάλο ταξίδι, συναντάει νέους φίλους στην ατέλειωτη έρημο, σε μια περιπέτεια που τον φέρνει αντιμέτωπο με τον επικίνδυνο έξω κόσμο μακριά από το σπίτι του.

Καλές Προβολές!!