Αλλαγή ώρας για τη συναυλία Μητσιά - Καραμπέτη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης - TOWNSENDIA

TOWNSENDIA

Η τέχνη δεν είναι ούτε για τους πολλούς ούτε για τους λίγους. Είναι για τον καθένα ξεχωριστά. William Shakespeare

Αλλαγή ώρας για τη συναυλία Μητσιά - Καραμπέτη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Share This

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
«Ο Γκάτσος που αγάπησα»
με τον Μανώλη Μητσιά και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη
Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018


Στις 21:00 και όχι στις 21:30, όπως ανακοινώθηκε αρχικά, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Ο Γκάτσος που αγάπησα». Η πολυαναμενόμενη συναυλία του Μανώλη Μητσιά και της Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη, που είχε αναβληθεί το καλοκαίρι λόγω βροχής, παρουσιάζεται την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στην πλατεία ανάμεσα στα δύο κτίρια. Η είσοδος είναι ελεύθερη! 

Στη μοναδική αυτή παράσταση θα ακουστούν στίχοι και ιστορίες του Νίκου Γκάτσου που έχουν αγγίξει την ψυχή μας, τραγούδια του σε μουσική Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Μούτση, Ανδριόπουλου και Κηλαηδόνη, που συνθέτουν τη συλλογική μας μνήμη και ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας και του πολιτισμού της νεότερης Ελλάδας. O αξεπέραστος Μανώλης Μητσιάς, ο οποίος ευτύχησε να ερμηνεύσει πρώτος τα περισσότερα τραγούδια του Νίκου Γκάτσου, συναντιέται στη σκηνή με την κορυφαία ηθοποιό Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, που απαγγέλλει στίχους του ποιητή και διαβάζει κείμενα άλλων για εκείνον σε επιμέλεια Αγαθής Δημητρούκα, ενώ τραγουδά για πρώτη φορά επί σκηνής. Τους δύο ξεχωριστούς ερμηνευτές συνοδεύουν οι εξαιρετικοί μουσικοί Αχιλλέας Γουάστωρ στο πιάνο και Ηρακλής Ζάκκας στο μπουζούκι και το μαντολίνο.

Η εκδήλωση είναι ενταγμένη στη σειρά συναυλιών του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με τον τίτλο «Καλοκαίρι στην πλατεία», η οποία παρουσιάστηκε τον περασμένο Ιούνιο-Ιούλιο (Αργύρης Μπακιρτζής και «Θέλω να πάρω τα βουνά», Μαρία Φαραντούρη και Έλλη Πασπαλά, Αγγελική Τουμπανάκη). Η όμορφη πλατεία ανάμεσα στα δύο κτίρια του Μεγάρου, με την απεριόριστη θέα στον Θερμαϊκό κόλπο μέχρι τον Όλυμπο, έγινε ένας δημόσιος χώρος πολιτισμού τον οποίο χάρηκαν χιλιάδες θεατές, που απόλαυσαν υπέροχες μουσικές στιγμές καθισμένοι στις καρέκλες, στα σκαλιά του Μεγάρου ή βολτάροντας ανάμεσα στο υπόλοιπο κοινό... 

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Πλατεία ανάμεσα στα δύο κτίρια

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018, ώρα 21:00

Είσοδος ελεύθερη

Pages