ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

Ξεκινάει ο 4ος Μαραθώνιος Ανάγνωσης Αστυνομικής Λογοτεχνίας


Μετά τη θερμή ανταπόκριση του αναγνωστικού κοινού στους τρεις προηγούμενους Μαραθώνιους Ανάγνωσης Αστυνομικής Λογοτεχνίας των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ στους οποίους έλαβαν μέρος περισσότεροι από 3.000 αναγνώστες, ο 4ος Μαραθώνιος για την περίοδο 2018-2019 ξεκινάει. Απευθύνεται στους φανατικούς αναγνώστες της αστυνομικής λογοτεχνίας που αγαπούν τους συγγραφείς των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, είναι όμως διατεθειμένοι να ανακαλύψουν και τις νέες αφίξεις στον κατάλογό μας.

Τα βιβλία είναι χωρισμένα σε έξι κατηγορίες που έχουν δημιουργηθεί έτσι ώστε να προσφέρουν μία μεγάλη γκάμα επιλογών από διαφορετικά είδη της αστυνομικής λογοτεχνίας: από κλασικό αστυνομικό έως ψυχολογικό θρίλερ. Μια αναγνωστική πρό(σ)κληση για τους φίλους του αστυνομικού που περιλαμβάνει έργα από τους πρωτεργάτες της hard-boiled αστυνομικής λογοτεχνίας και τους πιο δημοφιλείς σύγχρονους εκπροσώπους του είδους μέχρι τους πιο συναρπαστικούς συγγραφείς που αριθμούν εκατομμύρια φαν, τις πιο υποσχόμενες νέες φωνές, καθώς και τους πολύ σημαντικούς συγγραφείς της ελληνικής σκηνής.

Η διαδικασία είναι απλή. Για να πάρει κανείς μέρος θα πρέπει να διαβάσει ένα βιβλίο από κάθε κατηγορία (συνολικά έξι βιβλία) και να απαντήσει σε τρεις ερωτήσεις για το καθένα. Οι ερωτήσεις θα αποσταλούν μετά τη λήξη του Μαραθωνίου. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα μέλη της Λέσχης Noir, γι’ αυτό όσοι δεν ανήκετε σε αυτήν μην παραλείψετε να γραφτείτε ΕΔΩ. Προσοχή! Όσοι είστε ήδη μέλη, αλλά δεν έχετε ανανεώσει την εγγραφή σας μετά τις 25/5/2018, εξαιτίας της αλλαγής της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα (GDPR), θα πρέπει να γραφτείτε εκ νέου.

Ο Μαραθώνιος θα διαρκέσει έως τις 15 Μαρτίου 2019. Όσοι τον ολοκληρώσουν με επιτυχία, θα έχουν την ευκαιρία να γεμίσουν την αστυνομική τους βιβλιοθήκη με τα βιβλία μιας ολόκληρης χρονιάς και να διεκδικήσουν πολλά άλλα πλούσια δώρα μέσω κλήρωσης που θα πραγματοποιηθεί λίγο πριν από το Πάσχα του 2019.

Οι έξι κατηγορίες του διαγωνισμού και τα βιβλία

New entries

1. Αγνοούμενη μέχρι αποδείξεως του εναντίου της Susie Steiner: Μια πνευματώδης, καθηλωτική ιστορία με μια απολαυστική πρωταγωνίστρια που της αξίζει μια θέση πλάι σε άλλους αγαπημένους ντετέκτιβ της λογοτεχνίας.
2. Σκοτεινό Βερολίνο του Harald Gilbers: Ένα στιβαρό θρίλερ με φόντο την πιο σκοτεινή περίοδο της Ιστορίας. Το πρώτο μέρος της τριλογίας Germania.
3. Ο βάλτος των χαμένων ψυχών της Susan Jansson: Μια ατμοσφαιρική ιστορία μυστηρίου που διερευνά τα σκοτεινά βάθη στα οποία οδηγεί τους ανθρώπους η θλίψη (κυκλοφορεί στις 4/10/2018).
4. Η κρεμάλα του Daniel Cole: Ένα σκοτεινό αιματοβαμμένο θρίλερ που διαβάζεται με μιαν ανάσα µε ρεαλιστικούς χαρακτήρες, πυκνή πλοκή και πλήθος ανατροπών (κυκλοφορεί στις 8/11/2018).

Ιστορίες γεμάτες σασπένς

1. Αιχμηρά αντικείμενα της Gillian Flynn: Το συναρπαστικό ντεμπούτο της Flynn που εντυπωσίασε τον Στίβεν Κινγκ. Ένα ψυχολογικό θρίλερ που παγιδεύει τον αναγνώστη στον λαβύρινθο των οικογενειακών σχέσεων και το πλέγμα των δεσμών μεταξύ των κατοίκων μιας επαρχιακής πόλης.
2. Η καλή και η κακή της Ali Land: Το πιο εθιστικό ψυχολογικό θρίλερ που έχετε διαβάσει. Σας εγγυόμαστε πως θα κολλήσετε.
3. Σε είδα της Clare Mackintosh: Μια ανατριχιαστική ιστορία τρόμου που θα σας κάνει να σκεφτείτε αν θα ξαναμπείτε στο μετρό (μόλις κυκλοφόρησε).
4. Εφιάλτης στην Αριζόνα του Haylen Beck (ψευδώνυμο του Stuart Neville): Ένα αγωνιώδες θρίλερ για τον αγώνα μιας γυναίκας να σώσει ό,τι αγαπά κόντρα στο αδιανόητο κακό (κυκλοφορεί στις 8/11/2018).

Οι αγαπημένοι

1. Μάκβεθ του Jo Nesbo: Το αίμα ζητάει αίμα σε ένα συγκλονιστικό θρίλερ από τον ροκ σταρ της σύγχρονης αστυνομικής λογοτεχνίας βασισμένο στον σαιξπηρικό Μάκβεθ.
2. Η μάγισσα της Camilla Lackberg: Η δέκατη περιπέτεια του επιθεωρητή Πάτρικ και της αγαπημένης του Ερίκα σε μια σκοτεινή ιστορία που αποτυπώνει το σύγχρονο πρόσωπο της σουηδικής κοινωνίας.
3. Επτά μείον ένα του Arne Dahl: Σε αυτό το βιβλίο του Dahl που εγκαινιάζει μια νέα σειρά, θα βρείτε όλα όσα λαχταράει η ψυχή σας: παραδοσιακό σασπένς, έξυπνη υπόθεση, περίπλοκα φονικά όπλα και εργαλεία βασανιστηρίων, αλλά και μια λογοτεχνική ποιότητα που το τοποθετεί πάνω από το συνηθισμένα πρότυπα της αστυνομικής λογοτεχνίας (κυκλοφορεί στις 4/10/2018).
4. Φορμόλη του Arnaldur Indridason: Ένα πτώμα, ένα σημείωμα και η φωτογραφία ενός τάφου κρύβουν πίσω τους μια σκοτεινή ιστορία στην πρώτη περιπέτεια του επιθεωρητή Έτλεντουρ.

Επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος

1. DNA της Yrsa Sigurdardottir: Το πρώτο βιβλίο μιας καινούργιας εξαιρετικής σειράς από τη βασίλισσα του ισλανδικού crime, εμπνευσμένης από ιστορίες διαλυμένων οικογενειών, αποτυπώνει σκοτεινά εγκλήματα και σύνθετες έρευνες εξιχνίασής τους.
2. Πρώτη μούρη του Jens Lapidus: Απληστία και πόθος για σεξ και εξουσία. Ένα εκρηκτικό νουάρ μυθιστόρημα που καίει σαν την άσφαλτο κάτω από γυμνά πόδια.
3. Οι εκτελεστές του Tony Parsons: Η τρίτη περιπέτεια του επιθεωρητή Μαξ Γουλφ ο οποίος ρίχνεται σε ένα ανελέητο κυνηγητό μιας συμμορίας φονιάδων που περνιούνται για ήρωες.
4. Στο δάσος της Tana French: Το πρώτο βιβλίο της σειράς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών του Δουβλίνου. Ένα αστυνομικό πρώτης γραμμής για το έγκλημα, τη μνήμη, τις ανθρώπινες σχέσεις και τη σύγχρονη Ιρλανδία (μόλις κυκλοφόρησε).

Οι Έλληνες

1. Έγκλημα στον Παράδεισο της Τατιάνας Αβέρωφ: Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα που συνδυάζει την αστυνομική πλοκή με μια διεισδυτική ματιά στις ιδιαιτερότητες της μικρής κλειστής κοινωνίας στην Ελλάδα, και μια ερωτική ιστορία που σιγοβράζει.
2. Σκοτεινός λαβύρινθος του Γρηγόρη Αζαριάδη: Ένα συμβόλαιο θανάτου, μια αποτρόπαιη ομαδική δολοφονία, αδίστακτοι εκτελεστές και διεφθαρμένοι επιχειρηματίες αποκαλύπτουν το σκληρό πρόσωπο του υποκόσμου.
3. Εντιμότατα λαμόγια του Θάνου Δραγούμη: Αστυνομική ιστορία; Πολιτικό θρίλερ ή νουάρ με ξέφρενη δράση στους διαδρόμους της εξουσίας;
4. Ταραγμένα νερά της Χρύσας Σπυροπούλου: Ένα απολαυστικό μυθιστόρημα στα χνάρια της Αγκάθα Κρίστι, με φόντο τα ήσυχα νερά της λίμνης Δοϊράνης, στο ομιχλώδες τοπίο της Βόρειας Ελλάδας.

Οι κλασικοί

1. Το γεράκι της Μάλτας του Ντάσιελ Χάμετ: Το κλασικότερο αστυνομικό νουάρ όλων των εποχών.
2. Γαλάζια φλέβα του Ρος Μακντόναλντ: Μια περιπέτεια του εμβληματικού ντετέκτιβ Λιου Άρτσερ όπου τα πτώματα αρχίζουν να συσσωρεύονται κι εκείνος είναι ο μόνος που μπορεί να αναγνωρίσει έναν δολοφόνο που κάνει τα εγκλήματά του έργα τέχνης.
3. Ο ταχυδρόμος χτυπάει πάντα δυο φορές του Τζέιμς Μ. Κέιν: Ένα κλασικό βιβλίο, η συνάντηση του νουάρ μυθιστορήματος µε το ερωτικό πάθος.
4. Το σκυλί των Μπάσκερβιλ του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ: Ίσως η καλύτερη και η πιο ενδιαφέρουσα αστυνομική ιστορία από όσες έγραψε ο θρύλος του αστυνομικού με ήρωα τον Σέρλοκ Χολμς, τον πιο δημοφιλή λογοτεχνικό χαρακτήρα όλων των εποχών (κυκλοφορεί στις 6/12/2018).

Λεπτομέρειες για κάθε βιβλίο θα βρείτε κάνοντας κλικ σε κάθε τίτλο.

Για να συμμετάσχετε στον Μαραθώνιο, συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε ΕΔΩ.

Τα δώρα

Ένας τυχερός θα κερδίσει δύο διανυκτερεύσεις με εκλεκτό πρωινό για δύο άτομα στο Ξενοδοχείο - Οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ στο Μέτσοβο, καθώς και ξενάγηση και γευσιγνωσία στους χώρους του βραβευμένου οινοποιείου.
Ένας τυχερός θα κερδίσει όλα τα βιβλία της αστυνομικής σειράς των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ που θα εκδοθούν πρώτη φορά το 2019.
Πέντε τυχεροί θα κερδίσουν πέντε αστυνομικά βιβλία της επιλογής τους από τον κατάλογο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΟ.
Δέκα τυχεροί θα κερδίσουν ένα αστυνομικό μυθιστόρημα της επιλογής τους από τον κατάλογο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικά συμμετοχής μετά την ολοκλήρωση του Μαραθωνίου.