ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

Τα Φεστιβάλ των ημερών στη Θεσσαλονίκη (24 - 30/09/2018)



Η Θεσσαλονίκη αποτελεί, μετά την Αθήνα, τον κύριο τόπο διεξαγωγής φεστιβάλ όλων των ειδών στην Ελλάδα. Κι έτσι, ήδη έχουν ξεκινήσει οι μουσικές, θεατρικές αλλά και κινηματογραφικές δράσεις που θα πραγματοποιούνται καθ' όλη τη διάρκεια της φετινής χρονιάς. 


Πρόγραμμα Εκδηλώσεων - Βαφοπούλειο 


Οι εκδηλώσεις του Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου συνεχίζονται και αυτήν την εβδομάδα με αμείωτο ρυθμό. Την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου, στις 18:30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί πρόγραμμα στην Παιδική Βιβλιοθήκη για παιδιά πέντε ετών και άνω, με ελεύθερη είσοδο, με τίτλο ''Φιλία'', ενώ δύο ημέρες μετά, την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου, την ίδια ώρα, θα πραγματοποιηθεί ακόμα ένα πρόγραμμα για το ίδιο ηλικιακό κοινό, με τίτλο ''Φθινοπωρινές Κατασκευές''. Ο συγκεκριμένος κύκλος εκδηλώσεων θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, όταν από τις 20:00 μ.μ. θα λάβει χώρα εκδήλωση σχετικά με την ελληνογεωργιανή λογοτεχνία και μουσική. Θα διαβαστούν ποιήματα του Rusudan Gogberashvili και στο χώρο θα βρίσκονται μέλη του γεωργιανού θεάτρου Θεσσαλονίκης και η πιανίστρια Irina Gegelashvili. H είσοδος θα είναι ελεύθερη για όποιον θα θελήσει να βρεθεί στη μοναδική αυτη εκδήλωση, όπου θα υπάρχει μετάφραση και στις δύο γλώσσες. 

*Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, Βαφόπουλου 5


2nd Thessaloniki Sputnik Festival


Το 2ο Sputnik Festival στη Θεσσαλονίκη είναι γεγονός και από τις 28 έως τις 30 Σεπτεμβρίου θα εκτυλίσσεται με συνεχόμενη ενέργεια στο Πάρκο Ξαρχάκου στη ΧΑΝΘ. Τρεις μέρες γεμάτες μουσική, εκθέσεις, παραστάσεις, παιδότοποι, κουζίνα και ποικίλλες δράσεις θα πρεσβεύουν την ειρήνη και την ισότητα. Η αλληλεγγύη θα ''είναι'' σύσσωμη εκεί, όπου κοινότητες μεταναστών, LGBTQI+ οργανώσεις, άνεργοι, επισφαλώς εργαζόμενοι και όσοι διεκδικούν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους θα συμμετέχουν, σε μία γιορτή, που θα έπρεπε να είμαστε όλοι εκεί!

Για τις δράσεις της κάθε ημέρας συμβουλευτείτε την παραπάνω αφίσα και περάστε από το φεστιβάλ!
Είσοδος Ελεύθερη

* Παρασκευή 28, Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018, Πάρκο Ξαρχάκου, ΧΑΝΘ

Έναρξη Δημητρίων 2018


Tα 53α Δημήτρια ξεκινούν στις 29 Σεπτεμβρίου και η πόλη είναι απολύτως έτοιμη για αυτό! Η Θεσσαλονίκη, η Χάιφα και η Αλεξάνδρια θα ''ενωθούν'' και θα γίνουν τόποι ανταλλαγής ιδεών και κουλτούρας. Η μεγάλη εναρκτήρια συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην εξέδρα, που θα δημιουργηθεί, με τη Συμφωνική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης να τη ''μοιράζεται'' με τον παγκοσμίου φήμης Ισραηλινό πιανίστα και συνθέτη Faraj Suleiman. Μαζί τους, θα βρεθούν, επίσης, το σεξτέτο Lekhfa, ερχόμενοι από το Κάιρο. Μαζί με τη μουσική, η γεύση θα προσδώσει και το δικό της στοχείο, αφού παραγωγοί της Μακεδονίας θα προσφέρουν ελληνικές γεύσεις και αρώματα. 

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του θεσμού: https://dimitria.thessaloniki.gr