ΕΠΙΚΑΙΡΑ

6/recent/ticker-posts

Top 10 εφαρμογές για Android




Τα κινητά τηλέφωνα έχουν γίνει πλέον το δεξί μας χέρι (και το αριστερό μαζί)! Ποιος περνάει μια μέρα χωρίς να τσεκάρει τους λογαριασμούς του στα social media και να "σκρολάρει" στην αρχική του Facebook ή και του Instagram; Είναι αλήθεια ότι η ενασχόληση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να πάρει τέτοιες διαστάσεις που συχνά να γίνεται μηχανικά. Νέοι που απείχαν για λίγες μέρες από τις εικονικές τους δραστηριότητες, προκειμένου να δοκιμάσουν τους εαυτούς τους, μαρτύρησαν ότι ένιωθαν κάτι να τους λείπει. Παρατήρησαν ότι τα χέρια τους αναζητούσαν κάτι να ασχοληθούν και ότι, όταν έπιαναν τις κινητές συσκευές τους, το χέρι εκτελούσε αυτόματα τις συνηθισμένες κινήσεις. Τρομαχτικό ή όχι, η ηλεκτρονική μας πλέον δραστηριότητα -στις ακραίες μορφές της- μπορεί να συγκριθεί με τον εθισμό στο τσιγάρο ή και με άλλων ειδών εθισμούς. Παρόλα αυτά, ο τρόπος χρήσης των κινητών και των social media έγκειται στον άνθρωπο. Εάν έχει μέτρο και τα χρησιμοποιεί ως "συνεργάτες", δεν θα τον χρησιμοποιήσουν αυτά. Το σημαντικό είναι να θυμάται κανείς ότι το άτομο μπορεί να έχει τον έλεγχο και να αποφασίζει πώς θα χρησιμοποιεί τις απολαύσεις στη ζωή του. Μπορεί ο Μπουκόφσκι να έλεγε "Find what you love and let it kill you", αλλά αυτές οι αυτοκαταστροφικές ατάκες και τάσεις, μόνο στη λογοτεχνία και την τέχνη κάνουν καλό, όχι στη πραγματική ζωή. Εάν, λοιπόν, βρίσκεστε σε μια σχέση ειρηνικής συμβίωσης με τα social media, παρακάτω θα βρείτε μία λίστα διάφορων ενδιαφερόντων εφαρμογών, που μπορεί να διευκολύνουν τη ζωή σας!


1) Otter


Η εφαρμογή "Otter" είναι μια πρωτοποριακή υπηρεσία αυτόματης καταγραφής και μεταγραφής που λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο. Απλά πατήστε το κουμπί εγγραφής κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας ή μιας συνάντησης και η εφαρμογή θα παράγει ένα γραπτό αντίγραφο λίγα λεπτά αργότερα. Η εφαρμογή της Otter είναι καλά σχεδιασμένη και γρήγορη σε λειτουργία, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για φοιτητές και επαγγελματίες που βασίζονται στις κινητές τους συσκευές για την εργασία τους. Η εφαρμογή ενσωματώνει επίσης άλλες κορυφαίες λειτουργίες, όπως ταυτοποίηση ομιλητών διαλογικής συνομιλίας, εξαιρετικά εργαλεία αναζήτησης και επεξεργασία μεταγραφών εντός εφαρμογής.

2) Fitbit


Χρησιμοποιώντας μόνο το smartphone σας (αν υποθέσουμε ότι πληρεί τις ελάχιστες απαιτήσεις υλικού), αυτή η εφαρμογή γυμναστικής μπορεί να μετρήσει τα βήματα και να καταγράψει τις αθλητικές σας δραστηριότητες, για να σας βοηθήσει να πετύχετε καθημερινούς στόχους. Μετράει πόσες θερμίδες προσλαμβάνετε, αλλά και πόσες καίτε. Υπάρχουν, επίσης, κοινωνικά χαρακτηριστικά, ώστε να μπορείτε να ανταγωνίζεστε τους φίλους σας. Είναι ένα must-have fit app, αλλά και μια έξυπνη επιλογή για όποιον θέλει να είναι πιο ενεργητικός και να έχει ένα healthy lifestyle.

3) EasilyDo


Αν είστε λίγο ξεχασιάρης τύπος, το EasilyDo είναι ο σωτήρας σας. Μόλις συνδέσετε την εφαρμογή σε μια σειρά από υπηρεσίες του κινητού, όπως το ημερολόγιο, εμφανίζεται ένας ενοποιημένος πίνακας ελέγχου από όπου μπορείτε να σημειώσετε το οτιδήποτε. Γνωρίζατε ότι αύριο είναι τα γενέθλια της Μάγδας; Το EasilyDo θα σας το υπενθυμίσει και θα σας προτείνει να στείλετε ένα μήνυμα ή ένα δώρο. Κάνει τα μικρά πράγματα ευκολότερα και αποδεικνύει την αξία του με εξοικονόμηση χρόνου. Καλύπτει τα πάντα! Από την υπενθύμιση για να πληρώσετε τους λογαριασμούς σας, μέχρι την αποθήκευση των ταξιδιωτικών σας πληροφοριών.

4) Cookpad


Το Cookpad σας μεταφέρει σε ένα ζωντανό κόσμο από μάγειρες, απλούς λάτρεις του φαγητού και απλές έως περίτεχνες συνταγές. Προσθέστε εύκολα τις δικές σας αγαπημένες συνταγές και βρείτε νέες, που θα λατρέψετε, με βάση αυτά που ήδη σας αρέσουν. Συνταγές από όλο τον κόσμο, εξωτικά και παραδοσιακά πιάτα σε ένα κράμα απολαύσεων του ουρανίσκου. Με ένα ευρύ φάσμα κατηγοριών, όπως σαλάτες, μακαρόνια, κρεατικά, ψαρικά, σούπες, χορτοφαγικά, γλυκά. Μόλις αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το Cookpad, θα έχετε μια δικαιολογία λιγότερη για να φάτε έξω ή να παραγγείλετε πάλι junkfood! 

5) Bandcamp 


Συμπληρωμένο τόσο με τις up-and-coming, όσο και με τις καθιερωμένες μουσικές επιτυχίες, το Bandcamp είναι μια από τις πιο συναρπαστικές εφαρμογές μουσικής που υπάρχει. Σας επιτρέπει να πλοηγηθείτε και να εξερευνήσετε νέα μουσικά άλμπουμ και μεμονωμένα τραγούδια, ανάλογα με το είδος μουσικής που προτιμάτε. Έχει ακόμη και υποκατηγορίες μουσικών ειδών για αυτούς που ασχολούνται με το αντικείμενο και θέλουν να πάνε ένα βήμα πιο πέρα. Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε χώρα και να σας εμφανίσει αποκλειστικά καλλιτέχνες της εθνικότητας και του είδους που επιθυμείτε. Αν θέλετε να κρατήσετε το δάχτυλό σας στον παλμό της μουσικής, αυτή είναι μια βασική εφαρμογή.

6) Flickr


Προσφέροντάς σας με το κατέβασμα ένα δωρεάν terabyte αποθήκευσης φωτογραφιών, το Flickr είναι μια πραγματικά υπέροχη αισθητικά εφαρμογή με εξαιρετικά εργαλεία επεξεργασίας φωτογραφιών και βίντεο. Το Flickr είναι ένα πολύτιμο εργαλείο, καθώς πλέον η εφαρμογή σας συνδέει με μια κοινότητα επαγγελματιών και ερασιτεχνών φωτογράφων, που μπορείτε να βρείτε στην υπηρεσία. Το καλύτερο από όλα; Μπορεί αυτόματα να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των φωτογραφιών από το τηλέφωνό σας.

7) Duolingo 
To Duolingo είναι μια εφαρμογή εκμάθησης ξένων γλωσσών. Είναι καλοσχεδιασμένη και δωρεάν. Η πράσινη κουκουβάγια σας βοηθάει να προχωρήσετε το επίπεδο των γνώσεών σας σε μία γλώσσα, αλλά και να μάθετε κάποια καινούρια από την αρχή. Μέσα από κεφάλαια ασκήσεων, μαθαίνετε στην αρχή τα πρόσωπα (εγώ, εσύ, αυτός...), έπειτα τα ζώα και τα ρούχα, μετά ρήματα και χρόνους. Οι ασκήσεις περιλαμβάνουν τόσο γραπτά, όσο και ακουστικά και προφορικά. Γενικά, διαθέτει δεκάδες γλώσσες που ο χρήστης μπορεί να επιλέξει, από Αγγλικά και Γαλλικά, μέχρι Σουηδικά, Ρωσικά και Τουρκικά.

8) Airbnb


Το Airbnb είναι μία εφαρμογή για την εύρεση δωματίων, διαμερισμάτων, σπιτιών, αλλά και άλλων μοναδικών καταλυμάτων (όπως τροχόσπιτων, δεντρόσπιτων, σκαφόσπιτων) όταν ταξιδεύετε και εφόσον δεν θέλετε να πάτε σε ένα παραδοσιακό ξενοδοχείο. Η διάρκεια της διαμονής σας δεν χρειάζεται να είναι βραχυπρόθεσμη. Ορισμένες τοποθεσίες σας επιτρέπουν να κάνετε κράτηση για αρκετούς μήνες. Κάτι τέτοιο μπορεί να είναι κατάλληλο για άτομα που εργάζονται σε προσωρινές θέσεις εργασίας όπως και για άτομα που κάνουν την πρακτική τους άσκηση. Η εφαρμογή τα τελευταία χρόνια έχει εμπλουτιστεί και με εμπειρίες όπως και εστιατόρια, ώστε να μπορείτε να μάθετε τα πάντα που προσφέρει ένας τόπος.

9) Flipboard


Το Flipboard είναι μία από τις καλύτερες εφαρμογές για την ανάγνωση των ειδήσεων. Με την εφαρμογή αυτή μπορείτε να περιηγηθείτε σε άρθρα, βίντεο, podcast και άλλα μέσα από όλο τον κόσμο και όλες τις ιστοσελίδες, που σας ενδιαφέρουν περισσότερο. Το στυλ περιοδικού της εφαρμογής σας επιτρέπει να εξερευνήσετε τους τίτλους της ημέρας σε ένα πανέμορφο περιβάλλον. Η λειτουργία Ημερήσιας Έκδοσης προσφέρει τα πιο σημαντικά νέα μαζί με θεματικές ιστορίες για κάθε ημέρα της εβδομάδας. Μπορείτε να εξατομικεύσετε την εμπειρία σας, προσθέτοντας στα αγαπημένα θέματα για τα οποία προτιμάτε να λαμβάνεται περισσότερες ειδήσεις. Η λίστα είναι ατελείωτη: από επικαιρότητα, μέχρι ταξίδια, συνταγές και από μόδα μέχρι τέχνη περιβάλλον και τεχνολογία!

10) Kaspersky 


Η εφαρμογή Antivirus Android του Kaspersky περιλαμβάνει δέσμες ερεθισμάτων malware κατά παραγγελία και ενεργή προστασία ιστού. Επιπλέον, υλοποιεί μία σειρά αντικλεπτικών λειτουργιών, όπως απομακρυσμένο εντοπισμό, κλείδωμα, καθώς και δυνατότητα συναγερμού. Μπορείτε ακόμη να κλειδώσετε τις εφαρμογές σας μέσω ενός PIN ως ένα επιπλέον προληπτικό μέτρο σε περίπτωση κλοπής του τηλεφώνου σας. Παρόλο που χρειάζεστε μια πληρωμένη συνδρομή Kaspersky Internet Security, για να χρησιμοποιήσετε ορισμένες βασικές λειτουργίες είναι διαθέσιμες δωρεάν.